Ev Tekstili Fuarı Hometex İstanbul’da Yapılacak

Son dakika kararıyla zorunlu olarak ertelenen Evteks fuarı, yeni adı Hometex ile sektör paydaşlarını ağırlayacak.

  12 Mayıs 2022 09:04 Perşembe
Ev Tekstili Fuarı Hometex İstanbul’da Yapılacak

Dünyanın alanında en büyük ikinci fuarı Hometex Ev Tekstili ve Aksesuarları Fuarı, pandemi nedeniyle verilen aradan sonra 26'ncı kez kapılarını açıyor. Sektörün çatı kuruluşu Türkiye Ev Tekstili Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği (TETSİAD) ile Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) iştiraki KFA Fuarcılık Şirketi tarafından düzenlenen Hometex, 17-21 Mayıs tarihleri arasında İstanbul Fuar Merkezi (İFM)’nde sektör profesyonellerini ağırlayacak.

Tanıtım Toplantısına Başkanlar Tam Kadro Katıldı

TETSİAD Başkanı Hasan Hüseyin Bayram ve BTSO Başkanı İbrahim Burkay ev sahipliğinde düzenlenen basına yönelik tanıtım toplantısına, İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Şekib Avdagiç, İstanbul Sanayi Odası (İSO) Başkanı Erdal Bahçıvan, İTHİB Başkanı Ahmet Öksüz, İHKİB Başkanı Mustafa Gültepe, UTİB Başkan Yardımcısı Ufuk Oçak, TETSİAD Eski Başkanı Recep Tanrıverdi ile TÜGİAD Başkanı Nilüfer Çevikel’in yanı sıra ihracatçı birlik başkanları ve sektör temsilcileri katıldı.

Bayram: “Fuarlar nedeniyle çevre oteller yüzde 100 doldu”

Pandemi nedeniyle bir süredir dünyanın en büyük organizasyon ve fuarlarının yapılamadığını ve maddi kaybın trilyon dolarları bulduğuna dikkat çeken TETSİAD Başkanı Hasan Hüseyin Bayram da “Ocak ayında Almanya’da yapılması planlanan Heimtextil Fuarı da salgın nedeniyle ertelenince, Hometex daha da önem kazanmış oldu. Dünyanın en büyük iki ev tekstili fuarından biri olan Hometex’e yurtiçinden ve yurtdışından büyük talep var. Öyle ki; organizasyonun yapılacağı tarihlerde fuar çevresindeki otellerde doluluk oranları yüzde 100’leri buldu” dedi.

TETSİAD Başkanı Bayram, sektörün kalbi durumundaki Sultanhamam’da mağaza vitrinlerde başlayan ve 1992’de bir otelin salonunda 600 metrekarelik alanda ilk kez düzenlenen fuar yolculuğunu, bugün 11 Holl, 160 bin metrekarelik bir alanda düzenlenen bir dünya markasına dönüştürmeyi başardıklarını belirterek sözlerini şöyle sürdürdü:“Daha Güçlü ve Daha Katılımcı Hometex mottosuyla düzenleyeceğimiz fuar, krizlerin fırsata çevrildiği bir etkinlik olacak. Fuara Avrupa’dan Ortadoğu’ya, Orta Asya’dan Türki Cumhuriyetleri’ne, Kuzey Afrika’dan ABD’ye kadar yüzlerce ülkeden binlerce markanın alım heyeti ile 150 – 200 bin arasında ziyaretçi bekliyoruz. Profesyonel alım heyetleri bu fuarda dünyanın en yeni koleksiyonlarını, son teknoloji ile üretilmiş çevreci ürünlerini, yeni renk, trend ve tasarımlarını görme imkanı bulacak. Hometex’i farklı kılacak bir diğer önemli özellik de Yeşil Mutabakat Eylem Planı çerçevesinde hareket edilecek olmasıdır. Sektör olarak biz de üretimden yatırıma kadar her alandaki stratejimizi, Yeşil Mutabakat Eylem Planı doğrultusunda sürdürüyoruz. Bu bakımdan bu fuar, geri dönüştürülebilir ürünlerin bolca sergilendiği, çevreci bir fuar olacak.”

Türkiye, En Büyük Tedarikçilerden Biri

Türkiye’nin Çin, Hindistan ve Pakistan’la birlikte dünyanın en büyük ev tekstili tedarikçisinden birisi olduğunu hatırlatan Bayram, şunları söyledi: “Türkiye, dünyanın en büyük ve en güçlü brode makine parkına sahip. Perde, perde aksesuarları, tül, döşemelik kumaş ve döşemelik deri, mutfak ve yemek odası tekstili, havlu ve banyo grubu ürünleri, uyku ve yatak odası tekstili, iplikler, yer kaplamaları, duvar kaplamaları ve dekorasyon ürünlerinde trendleri biz belirliyoruz. Bugün dünyanın birçok ülkesinde Türk ev tekstili ürünleri “Turkish Home Tekstil” adıyla aranan bir marka haline geldi. “Turkish Home Tekstil”, dünyada bilinen Türkiye’nin en güçlü sektör markalarından biri oldu. Ayrıca 1600 yıllık bir geçmişe sahip Türk havlusu da dünyada aranan bir üründür. Havlu ile beraber bornoz üretimini de geliştiren Türkiye “Turkish Towel” adıyla bir marka oluşturdu ve “Turquality” yoluyla bu markayı dünya çapında tescillendi. Son olarak İstanbul’da gerçekleştirilen “Euroleauge” Dörtlü Finali’nde yer alan 4 takımın da kullandığı havlular, Denizli’de “Turkish Towels” markasıyla üretilmiş havlulardır. Öte yandan dünyada ev tekstili sektöründe en önde gelen markaların müşteri kitlesinin yüzde 30’unu oluşturan Uzak Doğu ülkelerindeki tüketici ve satın almacılar son yıllarda “Made in China” veya ”Made in Vietnam” etiketleri yerine “Made in Türkiye” etiketine daha çok ilgi duyar hale geldiler. Kurulacak yeni bağlantılarla Hometex’in, Türk ev tekstili ihracatına yüzde 25–30 oranında bir katkı sağlamasını hedefliyoruz.”

Sektör Güç Birliği Yaptı

İTHİB Başkanı Ahmet Öksüz sektörün güçlenmesi için güçlü fuarlara ihtiyaç olduğunu belirtirken, İHKİB Başkanı Mustafa Gültepe de marka şehir olmak istiyorsak fuarlara ihtiyacımız var, oda ve birliklerin bir araya gelmiş olması sektör için çok önemli dedi. UTİB Başkan Yardımcısı Ufuk Oçak ise sektördeki genç nüfusun kendilerini motive ettiğini ve geleceğe umutla baktıklarını söyledi.


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.