Eski Görkemli Günlerinden Uzak Bir Heimtextil 2023

Katılımcı ve Ziyaretçi rakamlarının yanı sıra ticari hacmini de pandemi öncesine oldukça düşüren Heimtextil 2023 fuarı eski görkeminden uzak

  10 Mart 2023 08:36 Cuma
Eski Görkemli Günlerinden Uzak Bir Heimtextil 2023

129 ülkeden 44.000 ziyaretçi ve 2.400 katılımcı ile küresel tekstil endüstrisi dört gün boyunca Heimtextil 2023'te Frankfurt'ta konuk olarak yer aldı. Birçok atölye çalışmasında, turda, derslikte ve ağ oluşturma formatında alıcılar döngüsel yaklaşımları, yetkinliklerin önemli rolünü ve tekstil malzemeleri için yeni uygulamaları da keşfettiler ve böylece Heimtextil'de tamamen entegre sürdürülebilirliği deneyimlediler. Heimtextil 2023 44.000 alıcı, ev tekstili ve kontratlı tekstiller için küresel pazara katılma ve  küresel tekstil inovasyonlarına dair bütünlükçü bir genel bakış açısı elde etme fırsatını değerlendirdi. Elyaf, iplik, döşemelik ve dekoratif kumaşlar, fonksiyonel tekstiller, dış mekan kumaşları, suni yapay deri ve duvar kağıtlarından yatak ve banyo tekstillerine, şilteler, uyku sistemleri, perdeler ve dekoratif yastıklara kadar. En çok katılım sağlayan ilk on ülke Çin, Hindistan, Türkiye, Pakistan, İtalya, Almanya, İspanya, Portekiz, Fransa ve İngiltere oldu. En yüksek ziyaretçi sayılarına ulaşan ülkeler ise Almanya, İtalya, Türkiye, Amerika Birleşik Devletleri, Büyük Britanya, Fransa, Hollanda, İspanya, Pakistan, Hindistan ve Yunanistan olarak sıralandı.

Messe Frankfurt İcra Kurulu Üyesi Detlef Braun, "Heimtextil,  Ocak ayına etkili bir dönüş yaptı ve ticaret fuarı iş yılı için bir barometre olarak başarı için tüm işaretleri belirledi.129 katılımcı ülkenin uluslararasılaşmada elde ettiği sıradışı derece ile’’dedi.

Messe Frankfurt Anketinde Katılımcılar Memnun

Temsilci anketlerine göre, katılımcıların yüzde 80'i Heimtextil fuarı hedeflerine üçüncü gün itibariyle çoktan ulaşmıştı. Ziyaretçi kalitesine ilişkin memnuniyet de çok yüksekti: Ziyaretçilerin yüzde 72'si üst düzey karar alıcılardı.

Asyalı katılımcı ülkelerden gelen geniş çeşitlilikte yüksek kaliteli hacimli iş yelpazesine ek olarak, Avrupa tasarımı ve perakende hacimlerine de odaklanıldı - bu kombinasyon özellikle yüksek ziyaretçi memnuniyeti ile sonuçlandı: Alıcıların yüzde 92'si ticaret fuarı hedeflerine ulaştı.

Ve Yine de Hareket Var! Tekstil Sektöründe Sürdürülebilir Dönüşüm

Mantar, doğal elyaflar veya geri dönüştürülmüş atık ürünler gibi doğal ham maddelerden elde edilen inovatif malzeme geliştirmeleri, ev tekstilinin geleceği için itici güç sağlıyor. Bu, Heimtextil'deki "Gelecek Malzemeleri Kitaplığı’’ tarafından açıkça ortaya kondu. Ancak şu anki durum için de geçerli: küresel tekstil endüstrisinin çoğunluğu, üretim süreçlerini sürdürülebilir bir şekilde yeniden tasarlama ve şeffaf tedarik zincirleri için güçlü ortaklıklar oluşturmak ve uygulamak için çoktandır belirlenen hat üzerinde ilerliyor. Buna ulaşmak için Heimtextil katılımcıları birçok stantta ürün, çözüm veya öneri sundu. Bireysel karşılıklı alışveriş, ilham ve daha fazla bilgi birikimi, kapsamlı ve çok yönlü bir destek programı tarafından sunuldu. Buna ticaret fuarında rehberli turlar, yüksek profilli derslikler, etkinlikler ve özel temalı alanlar dahildir.

Almanya'dan OTTO Perde ve Dekorasyon Başkanı Ursula Streblow, "Derslikler, Heimtextil'e gelmemin nedenlerinden biri. Otto Grubu, daha da sürdürülebilir olmayı ve bunu müşterileri için bir başlık haline getirmeyi kendine hedef olarak belirledi. Bu, heyecan verici ve aslında önemli bir görev. Bu nedenle, trend sunumlarına ek olarak, döngüsel ekonomi ve sürdürülebilirlik açısından neler olup bittiğiyle özellikle ilgileniyorum.Örneğin, Caroline Till'in sunumu son derece heyecan vericiydi, çünkü henüz standardı olmayan yenilikçi malzemelerle de bağlantı kurdu. Bunun gibi üst düzey kalitede sunumlar, şirketler için önemli yeni perspektiflere olanak sağlıyor. Burada gerçek anlamda bilgi birikimimi artırıyorum" dedi.

Etkileyici olan sadece Salon 9.0'daki entegre "Gelecek Malzemeleri Kitaplığı" ve iç mekan sektörü için gösterilen malzeme yenilikleri ile "Trend Alanı" değildi. Bu yılki Heimtextil Trends "Tekstiller Fark Eder" kavramının öncülüğünde, Heimtextil Trend Konseyi üyesi, kurucu ortak Caroline Till ile birlikte İngiliz gelecek ajansı FranklinTill oldu.

Ticaret fuarı ziyaretçilerinin sürdürülebilir ürünlere ve çözümlere olan çok önemli ölçüde artan talebiyle birlikte, daha fazla şeffaflığa olan ihtiyaç da artıyor. Bu çok belirgin, örneğin, Green Village'da Salon 12.0'da, ilgilenen ziyaretçilerin etiket sağlayıcıları, sertifikasyon sağlayıcılar ve şirketlerle buluştuğu yerde, sürdürülebilirliğe bütünsel bir taahhütte bulunuldu. Green Village sahnesinde düzenlenen Yeşil Dersliklerde sertifika sağlayıcılar, endüstri uzmanları ve STK'lar sözleşmeli işlerde sürdürülebilirlik teması etrafında çözümler, en iyi uygulamalar ve zorluklar hakkında konuştu. Yeşil Turlar, ilgilenen ticari ziyaretçileri seçilen katılımcılara ve onların sürdürülebilir ürün çözümlerine yönlendirdi.

Elyaf & İplik Alanı: Heimtextil Büyüyen Pazara Cevap Veriyor

Elyaf ve iplikler için yeni alanda Heimtextil, ön aşamalar için tekstil malzemelerine yönelik artan talebe de cevap verdi. Ziyaretçiler ilk kez Salon 4.0'da kompakt bir şekilde düzenlenmiş dekoratif ve döşemelik kumaşlar için küresel bir elyaf ve iplik yelpazesi buldu. Bu, dış mekan kumaşlarının yanı sıra suni imitasyon deri katılımcıları tarafından desteklendi.

Hindistan'dan Reliance Industries Limited’in Pazarlama Başkanı ve Kıdemli Başkan Yardımcısı Rakesh Bali, “Reliance Industries ve Heimtextil'in her ikisi de sürdürülebilirlik ve döngüsellik gibi ortak temel odak alanlarına sahip olduğundan ürünlerimizi burada sergilemekten mutluluk duyuyoruz. Heimtextil'de yüksek irtifa performansını artırmak için özel olarak tasarlanmış HEXaREL – Graphane ile geliştirilmiş Fiberfill – lansmanına olağanüstü bir yanıt aldığımız için çok mutluyuz. Ürünlerimizi sergilemek ve dünyanın önde gelen sürdürülebilir tekstil şirketlerinin bir parçası olmak şimdiye kadar harika bir deneyim oldu. Heimtextil fuarı tekstil endüstrisi ürünleri ve malzemelerindeki en son trendlere tanık olmak için mükemmel bir yer’’ dedi.

Uyku Konusunda Güncel

Heimtextil 2023, yatak ticareti ve perakendeciler için genişletilmiş bir destek programı sundu. Kurulan Heimtextil Konferansı'nda “Uyku & Fazlası”na ek olarak ilk kez Uyku Turları da sunuldu ve hepsi çok beğenildi. Uyku koçu ve önleme uzmanı Markus Kamps, ilgilenen ziyaretçilere rehberlik ederek onları seçilen sergicilere yönlendirdi ve "sağlıklı uyku" başlığıyla ilgili heyecan verici bakış açıları sağladı. Diğer şeylerin arasında, Uyku Turları ziyaretçileri diğer şeylerin yanında gemi atıklarından veya yataklarda kullanılan CO2-nötr bir elyaftan yapılan sürdürülebilir bir şilteye doğru yolculuğa çıkardı.

Heimtextil Konferansı “Uyku & Fazlası’nda araştırma, endüstri ve tasarım’dan uzmanlar uyku bilimi, sürdürülebilir trendler ve perakende ticaretinin karşı karşıya olduğu zorluklar hakkında konuştu.

Almanya'dan OBB Oberbadische Bettfedernfabrik GmbH Genel Müdürü Petra Schweigert. ‘’Heimtextil bizim için stratejik olarak çok önemlidir. Burası yeni ürünlerimizi sunduğumuz ve önemli uluslararası müşterilerimiz, karar vericiler ve ilgilenen ziyaretçilerimizle buluştuğumuz yer. 2024'te katılımcı olarak Heimtextil'e geri döneceğiz’’dedi. Türkiye'den L'appartement / Veritas Tekstil Konfeksiyon Pazarlama Sanayi ve Ticaret A.Ş.  Genel Müdürü Çağrı Ovayurt, "Heimtextil'de işimiz için vazgeçilmez olan yeni uluslararası bağlantılarla tanıştık. Bu ticaret fuarı, salgın nedeniyle yıllar boyunca imkansız olan harika bir şekilde bize olanak sağladı. Burada dört gün boyunca- Kuzey Avrupa'dan Avustralya'ya çekici, uluslararası bir izleyici kitlesine sunum yaptık’’ dedi.


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.