Depremin Ardından Texhibition İstanbul

Texhibition İstanbul Kumaş, İplik ve Tekstil Aksesuarları Fuarı 8-10 Mart tarihleri arasında üçüncü kez İstanbul Fuar Merkezi’nde düzenlendi.

  17 Nisan 2023 09:11 Pazartesi
Depremin Ardından Texhibition İstanbul

11 ili etkileyen deprem felaketlerinin ardından düzenlenen fuarın büyük önem taşıdığına dikkat çeken İstanbul Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçı Birliği (İTHİB) Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Öksüz, “Tekstil sektörü olarak yaralarımızı Texhibition İstanbul Fuarı ile sarmayı amaçlıyoruz. Her koşulda olduğu gibi Türk tekstil sektörü olarak bugün de milletimizin yanında olmaya, üretmeye, katma değer yaratmaya, Türkiye’nin sigortası olmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

Texhibition İstanbul Kumaş, İplik ve Tekstil Aksesuarları Fuarı’nda küresel alıcılarla sektör temsilcileri bir araya geldi. İstanbul Fuar Merkezi’nde düzenlenen fuarın, bu yıl ayrı bir önem taşıdığına da dikkat çeken İstanbul Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği (İTHİB) Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Öksüz, “6 şubat sabahına büyük bir afetle uyandık. 11 ilimizi etkileyen depremlerden dolayı binlerce insanımız tarifi mümkün olmayan acılar yaşadı. Çok büyük kayıplar yaşandı. Acıların hafifletilmesi, vatandaşlarımızın yaralarının sarılması için tüm ülke seferber oldu. 7’den 70’e herkes elinden gelen desteği verdi. Bölgenin yeniden ayağa kalkması için yardımların ve desteklerin süreklilik kazanması ve üretim çarklarının yeniden dönmeye başlaması çok büyük önem taşıyor. Yaralarımızı sarabilmek için üretime daha çok odaklanmalı, her zamankinden çok daha büyük bir motivasyonla ihracata sarılmalıyız. Bu kapsamda fuarlarımızı, heyetlerimizi ve yurtdışı pazarlama etkinliklerimizi çok daha etkin kullanacağız. Tekstil sektörü olarak yaralarımızı Texhibition İstanbul Fuarı ile sarmayı amaçlıyoruz. Her koşulda olduğu gibi Türk tekstil sektörü olarak bugün de milletimizin yanında olmaya, üretmeye, katma değer yaratmaya, Türkiye’nin sigortası olmaya devam edeceğiz” dedi.

Fuarın Alanı Büyüdü

Henüz üçüncü dönemi olmasına rağmen Türkiye’nin en büyük tekstil fuarı konumuna yükselen Texhibition İstanbul Kumaş, İplik ve Tekstil Aksesuarları Fuarı’nın bir önceki dönemine dokuma kumaş, örme kumaş, denim kumaş, tekstil aksesuarcıları ve iplik ürün gruplarından Türk tekstil sektörünün önde gelen 313 firmasının katıldığını hatırlatan Ahmet Öksüz, “Önceki fuarımızda yaklaşık 21 bin ziyaretçi ağırlamıştık. Bu dönemdeki fuarımızda da Avrupa Birliği ülkeleri, İngiltere, ABD, Kuzey Afrika ülkeleri ve Ortadoğu’dan binlerce nitelikli alıcıyı firmalarımızla bir araya getirmeyi hedefliyoruz. Geçtiğimiz dönem 2 holde gerçekleştirdiğimiz fuarımızı bu dönem 3 hole çıkardık. Fuarımıza ilişkin en önemli hassasiyetimiz kontrollü büyüyerek fuarımızın niteliğini her zaman bir üst seviyeye taşımak” diye konuştu.


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.