Denim Show, Mumbai’de

12 - 14 Mayıs 2022 tarihleri arasında Denim Show’un Mumbai’de gerçekleştirilen ilk edisyonunda Yenilik, Modaya Uyum ve Sürdürülebilirlik etkinliği ifade eden ana temalar olarak ortaya konuldu.

  28 Haziran 2022 09:25 Salı
Denim Show, Mumbai’de

Denim Üreticileri Derneği'nin (DMA) Genel Sekreteri Bay Gagandeep Singh, pandemi sonrası en hızlı şekilde toparlanma kaydeden pazar segmentlerinden biri olarak denim endüstrisinin %12'lik sürdürülebilir bir büyüme oranını vitrine çıkarmaya olan kararlığını vurguladı. Mumbai’deki lansman için katılımcıların her anlamda hazırlıklarını tamamladığı Denim Show, geleceğin moda ifadesi olan denimin sağladığı çok yönlülük aracılığıyla fırsat yaratımı için Hindistan'ın denim fabrikalarını ve önde gelen markalarını bir araya getirdi.

Hyosung India, Jindal Worldwide, Arvind, Ginni International, Raymond UCO Denim, Bhaskar Denim, LNJ Denim, Oswal Denims, KG Denim, Nandan Denim ve Ashima Group gibi önde gelen markalar Mumbai lansmanına katılımlarını onayladılar. Gartex Texprocess India çatısı altında Messe Frankfurt Trade Fairs India Pvt Ltd ve Mex Exhibitions Pvt Ltd tarafından ortaklaşa düzenlenen fuar, yatırımları, yeni pazar gelişimini teşvik etmek amacıyla tekstil, hazır giyim makineleri, yüzey baskı ve serigrafi alanındaki en son gelişmeleri kapsayarak aynı zamanda Hindistan'ın küresel olarak rekabetçi bir tekstil ve denim üretim destinasyonu olmasını sağladı.

Hindistan, Çin'den sonra dünyanın en büyük ikinci denim kumaş üreticisidir. “Hindistan denim pazarının kapasitesi şu anda yaklaşık 0,6 BN metre P.A. ve yaklaşık 150 MN metre kapasiteli P.A.” dedi, Gagandeep Singh. Hint denim endüstrisi, sürekli değişen moda trendlerinin yönünü diğer kullanım- odaklı ürünlere evirmesiyle önemli ölçüde gelişme gösterdi. Organizatörlerin tanımladığı yenilikçi, modaya uygun, sürdürülebilirlik temaları, 2022'deki Denim Show'un odağını oluşturdu.

Denim Trendleri ve Pazarın Yeniden Yaratımı

Son birkaç yıl, denim sektörünün kalıp ve kumaş yapımı açısından büyük çapta bir yeniden yaratım süreci deneyimlemesiyle tekstil endüstrisini yeniden tanımladı. Kadın giyim deniminin önemli bir kısmı, yüksek streç kumaşlardan daha konforlu streç ve sert klasik 80'ler denimine doğru evrim geçirirken, aynı zamanda vücudu saran giyim profilinden daha rahat ve bol kesime doğru hareket edilirken, erkek giyim denimi, aksine, temiz ve temel yıkama süreçleriyle streç kumaşlara konfor sağlama noktasında ilerliyor. Dokunma hissi, üstün eğirme tekniklerine, daha ince sayımlara ve karışımlara duyulan ihtiyacı ima eden tüm segmentler için önemli bir rol oynar. Ağır ve meşakkatli boyama süreçlerinden geçen, ya da kısmen renk kaybı ve gölgeleme işlemlerine tabi ya da renkli pantolonlar son birkaç sezondan beri devam eden önemli moda ürünlerinden bazılarıdır.

Hindistan'ın en seçkin denim kumaş üreticilerinden biri olan LNJ Denim'e göre, iç pazarda hala suni örme kumaşlar hakim, ancak temel bileşenlerin maliyetindeki son artışlarla birlikte LNJ Denim, daha klasik ve otantik denime doğru bir kayma bekliyor, ancak üstün dokunma hissi ve doygunluk deneyimiyle. Tonlar ve gölgeleme açısından, tüm cinsiyet ve yaş grupları için yüksek moda üründe eskitilmiş ve ağartılmış denim ile ana madde için ham görünümlü temiz ve uzman yıkamalara vurgu nedeniyle vintage ve çok yönlü saf indigolar geri döndü.

Denim Sektörü Sürdürülebilirlik ve Döngüsellik Yolunda Adımlar Atıyor

Moda endüstrisinde ana sektörlerden biri olan denim fabrikaları, üretim süreçlerinde artık istikrarlı bir şekilde döngüsellik uyguluyor. Hintli denim markaları, moda ve sürdürülebilirlik arasındaki boşluğu azaltan daha sorumlu denim kumaşlar yaratma yönünde güçlü adımlar atıyor. Bu kumaşlar, çevreye duyarlı tüketiciler için lüks ve çok yönlü bir giysi koleksiyonuna dönüştürülebilir.

Bunlardan biri, okyanus-bağımlı plastiklerden geri dönüştürülmüş polyester kullanan yüksek kaliteli denim kumaşlarıyla mükemmelliği yeniden icat ettiği söylenen ünlü Raymond UCO ve Blu 2.0: benzersiz bir indigo boyama işlemi. Süreç, okyanus-bağımlı plastiklerin elyaflara geri dönüştürülmesini ve sürdürülebilir kotları dokumak için pamukla karıştırılmasını, BLU 2.0 sürecini kullanarak boyama sürecinde tatlı su tüketimini ve zengin atık yükünü yaklaşık %85 oranında azaltmayı ve sentetik kimyasallara bağımlılığı azaltmak için doğal indigo gibi çevre dostu boyaları kullanmayı içerir.  Marka sorumlu denim yapmak için çalışıyor ve Mumbai'deki Denim Show'da görücüye çıkan, üstün konfor, nefes alabilirlik ve nem yönetimi sunarken aynı zamanda çevre dostu olan özel bir denim koleksiyonunun küratörlüğünü yaptı.

Raymond UCO Pazarlama Müdürü Bay Sudhir Deorukhkar, “Bunlar, moda ve sürdürülebilirlik arasındaki uçurumu azaltan daha sorumlu denim kumaşlar yaratmaya yönelik doğru yönde atılmış küçük adımlar. Bu kumaşlar, çevreye duyarlı tüketiciler için lüks ve çok yönlü bir giysi koleksiyonuna dönüştürülebilir.” Raymond UCO, Denim Show'da görücüye çıkacak olan ve aynı zamanda çevre dostu olmanın yanı sıra üstün konfor, nefes alabilirlik ve nem yönetimi sunan özel bir denim koleksiyonunun küratörlüğünü yaptı.

Buna ek olarak, LNJ Denim Pazarlama Müdürü Bay Ashish Bhatnagar, "Çevreye olan bağlılığımız ve sorumluluğumuzla sürdürülebilirlik, ısrarcı gelişmelerle artık bizim için daha fazla hijyen ve kumaş sürecinin çeşitli işlevsel aşamalarına odaklanıyor." Marka, Mumbai'deki üç günlük Denim Show'da da sergilenen çeşitli karışımlar, eğirme ve finisaj yenilikleriyle mümkün kılınan fonksiyonel, sürdürülebilir ve üstün dokunma hissi sağlayan denim kumaşlara odaklandı.

Tekstil ve hazır giyim makineleri, kumaşlar ve süslemeler, yüzey baskı ve serigrafi ve denime odaklanmasıyla birlikte Gartex Texprocess India, tekstil endüstrisi için tek noktadan yaratıcı ve işbirlikçi bir platform olacak.


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.