Ana Moda İşletmesi Fuarı CPM Moskova'da Gerçekleşti

Doğu Avrupa ve Orta Asya'da moda endüstrisindeki en geniş çaplı profesyonel etkinlik olan CPM - Collection Première Moscow, 21-24 Şubat 2022 tarihleri arasında Expocentre Moskova'da gerçekleştirildi.

  08 Nisan 2022 08:41 Cuma
Ana Moda İşletmesi Fuarı CPM Moskova'da Gerçekleşti

CPM Moscow fuarı perakendeciler, giyim üreticileri ve tedarikçileri, piyasa analistleri ve gazeteciler de dahil olmak üzere 17.000 profesyonel ziyaretçiyi ağırladı. 18 yıldır CPM, Rus ve uluslararası moda giyim ve aksesuar markalara gelecek sezonlar için koleksiyonlar sunmak adına kilit bir platform olmuştur. 23 ülkeden 660 markanın katılım sağladığı 37’nci edisyonda, 2022/23 sonbahar-kış-dış mekan, günlük yaşam, iş giyimi, özel toplantı ve davetler için, ev giyimi ve seyahat için kadın, erkek ve çocuk giyim koleksiyonları sunuldu. Almanya, İtalya ve Fransa'dan şirketlerin sürekli uluslararası varlığının yanı sıra, fuarda Danimarka ve Yunan premium markalarının stantları yer aldı. CPM'nin en büyük bölümünü 275 stant ile Made in Russia pavilyonu ve 102 tasarımcı markasının sunulduğu iki Made in Turkey pavilyonu oluşturdu.

İç giyim, plaj modası, ev giyimi ve yoga giyim sergisi olan dreams by CPM body & beach, konuklardan özel ilgi gördü. 60 katılımcı arasında Almanya, Türkiye, Rusya ve diğer 8 ülkeden temsilciler vardı, ziyaretçilere yönelik programda yeni koleksiyonların podyum gösterimlerinin yanı sıra bir derslik bölümü rüyalar diyaloğu ve uzman ağ alanı LingerieBusiness.ru'nun çalışmaları yer aldı.

Moda perakendeciliğine yönelik yenilikler ve teknolojilerin uluslararası ekonomik forumu olan Rus Moda Perakende Forumu da CPM'de önemli bir etkinlik olarak yer aldı. İşletme programının takviminde Fashion Consulting Group'un analitik raporları, PROfashion ve RAFI'nin ihracat fırsatları hakkında bir yuvarlak masa toplantısı, Retail.ru'nun perakende teknolojileri hakkında oturumları, Sees Group ve Fashion Upgrade'in sürdürülebilir moda ve a New-Perakende'nin Shop 4.0 konsepti ile ilgili seminerleri de yer aldı.

CPM Önemli Bir Platform:

CPM organizasyon şirketinin Genel Müdürü Thomas Stenzel - Messe Düsseldorf Moscow, OOO:

“CPM, bir işletme fuarının gerçek etkisni ortaya koyuyor. Dört gün süren etkinlik boyunca binlerce alıcının sipariş verdiğini gözlemledik. Bu trafik, CPM'nin burada, Moskova'da ihtiyaç duyulan pazar için en önemli platform olduğunu kanıtlıyor. Bu nedenle fuarın önümüzdeki 38’nci sezonunda sizleri 30 Ağustos'ta Expocentre'da tekrar görmekten mutluluk duyacağız.”

CPM Moda Fuarının Direktörü Nikolai Yartsev:

“37’nci CPM sezonu büyük bir başarıydı, 660 şirket 2022/23 sonbahar-kış için en son koleksiyonlarını sundu. Sergi, pazarın iyimserliğini, moda endüstrisinin sadece toparlanmaya değil, aynı zamanda aktif olarak daha da büyümeye hazır olduğunu gösterdi. Fuarı ziyaret eden önemli ölçüde artan alıcı sayısına dayanarak, CPM'nin Rusya'daki moda pazarı için iş süreçlerinin oluşturulmasında önemli bir bağlantı olmaya devam ettiğini güvenle söyleyebiliriz.”

Katılımcı Görüşleri:

C.E.D.E.R.'ın CEO'su Andre Baum (Almanya):

“18 yıldır CPM'ye katılıyoruz, düzenli katılım sağlayan ve yeni müşterilerimizle tanışmak açısından bizim için çok önemli bir platform. Bu yıl fuarda en büyük stant ile temsile karar verdik, bu bağlamda 22 Alman markası temsil edildi. Fuara katılımdan şimdiye kadar memnuniyetimizi dile getirdik şimdi bu edisyonda olduğu gibi: Bir dizi yeni bağlantı var, siparişleri buraya yazıyoruz, bu çok önemli. Kaliteli ve iyi markalar nedeniyle Rus alıcılardan çok talep alıyoruz. CPM ile birlikte daha da geliştirdiğimiz için mutluyum.”

5DONNA Showroom (İtalya) Halkla İlişkiler Direktörü Alberto Conte:

“Caterina Group tarafından 5DONNA'yı temsil ediyorum. İtalyan markalarıyla çalışıyoruz ve şu anda CPM'de 7 stant ile temsil edildik. Sergideki sipariş sezonu iyi gitti - ilk günden itibaren başarılı müzakereler yapıldı. Ente Moda Italia'nın desteğiyle orta ve premium segmentlerde temsil ediliyoruz. Müşterilerimiz Moskova ve Vladivostok ve Irkutsk gibi bölgeler ile Kazakistan'dır.”

Darko Todorovski, MAT İhracat Müdürü (Yunanistan):

“Biz Atinalı bir Yunan markasıyız, 10 yılı aşkın bir süredir yılda iki kez CPM'ye geliyoruz. Markamız büyük bedenlerde uzmanlaşmıştır ve 30 yılı aşkın bir süredir varlığını sürdürmektedir. Burada düzenli olarak çok olumlu değerlendirmeler alıyoruz, görünüşe göre Yunanistan ve Rusya stil ve vücut yapısı olarak çok benzeşmekte ve bu çok önemli. Rusya'nın bizim için en büyük pazar olduğunu her zaman söylerim, buraya her zaman büyük bir keyifle geliriz. Yeni müşterilerimizin çoğuyla burada tanışıyoruz.”

Anastasia Chesebieva, ICHI Marka Müdürü (Danimarka):

“Firmamız fuara son on yıllık süreçte katılım gösterirken yine son altı yıllık süreçte Danimarkalı katılımcılarla boy gösteriyor. Şimdiye kadar ICHI, Bianca, Atrirf, Joka, Matinique erkek giyimi ve İkinci Bölüm premium kadın giyimini temsil ettik. Fuar her yıl beklentilerimizi haklı çıkarıyor. Gerçekten beğendik. Katılım ve organizasyondan memnunuz” dedi.

Roupillon'un (Türkiye) kurucusu Hansu Ekşioğlu:

“Biz bir İstanbul lüks pijama markası, bir aile şirketiyiz. İlk kez CPM'de olduğumuz için çok mutluyuz - bu bizim için yeni bir adım, yeni bir deneyim ve izlenimler demektir. Rusya'da yeni müşterilerle tanıştık ve etkili geri bildirimler aldık. Rus kadınının beğenisini kazanmak istiyoruz çünkü çok kaliteli kumaşlarımız ve benzersiz baskılarımız var. Bu sergiye altı ay sonra tekrar katılım sağlamayı umuyoruz.”

BEATRIS'in (Rusya) sahibi Natalya Ksenofontova:

“Firmamız 2010'dan beri büyük beden kadın giysisi üretiyor. Beşinci kez CPM'ye katılıyoruz, sergi yeni ortaklar ve müşteriler bulmamızı sağlıyor ve yeni koleksiyonların sunumu için eşsiz bir platform. Buradaki varlığımızı genişletmeyi planlıyoruz ve projenin gelişmesini diliyoruz” dedi.

CPM fuarının 37. sezonu, eş-organizatör IGEDO Company, uluslararası dernekler Ente Moda Italia, Alman Fashion Modeverband Deutschland eV, İstanbul Tekstil ve Konfeksiyon İhracatçı Birlikleri, Federation Francaise du Pret a Porter Feminin, Enterprise Greece ve ayrıca Rus şirketleri Fashion Consulting Group, PROfashion Media Holding ve Rus Moda Endüstrisi Derneği , Retail.ru ve Yeni Perakende portalları, Sees Group ve Fashion Upgrade, Rusya'da Carlin Creative Trend Bureau, LingerieBusiness.ru, aromamarketing uzmanı Third Sense, Arkhis Vita markası, Colla Gen, Noryalli ve La Nature desteğiyle gerçekleştirildi.

30 Ağustos - 2 Eylül tarihleri arasında düzenlenecek olan CPM fuarının 38’nci sezonu, Expocentre Fuar Alanı'nda Rus ve uluslararası moda giysi ve aksesuar üreticilerinin ilkbahar-yaz 2023 sezonunun koleksiyonlarını sunacak.


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.