Woolmark Öğrenciler ve Markalar İle Buluştu

The Woolmark Company, hem Türkiye’nin önde gelen markaları hem de üniversitelerin moda tasarımı ve tekstil bölümü öğrencileri ile bir araya geldi.

  06 Nisan 2018 01:00 Cuma
Woolmark Öğrenciler ve Markalar İle Buluştu

Australian Wool Innovation’a ait bir marka olan The Woolmark Company, Türkiye’nin önde gelen markaları ve moda tasarımı bölümü öğrencileri ile bir araya gelerek merinos yün sanayinin modaya ve hayata katkılarını anlattı. The Woolmark Company ilk olarak “İş Liderleri Forumu” düzenledi. Foruma Altınyıldız, Boyner, Hemington, İpekiş, Sanko gibi tekstilin 40’a yakın ismi katıldı. Forumda konuşan Avustralya Büyükelçisi Marc Innes-Brown, Avustralya’nın dünyanın en büyük yün üreticisi ve ihracatçısı olduğunu vurgulayarak, Türkiye’ye yıllardır yün ihraç edildiğini söyledi. Brown, 2017’de Türkiye ve Avustralya arasındaki ticaretin 1.7 milyar dolar olduğunu da belirtti. The Woolmark Company Birleşik Krallık & Türkiye Ülke Müdürü Nigel Gosse ise “Biz burada iplik, kumaş ve giysilerinizi tüketiciye ulaştırmak için sizlerle iş birliği yapmak üzere bulunuyoruz. Uluslararası platformlarda yünün çok yönlülüğünü hatırlatmaya yönelik de çalışmalarımız var. Tüketiciler tarafından doğallık, yenilenebilirlik ve biyoçözünürlük en çok talep edilen özellikler olma yolunda” dedi.

Öğrencilere Seminer Verildi

Başlattıkları Woolmark Performance Challenge yarışmasından da bahseden Gosse,projede üniversite öğrencileri ile yünün özelliklerini daha da geliştirmek için çalıştıklarını söyledi. Projenin bir parçası olarak moda tasarımı ve tekstil öğrencilerine yönelik ‘Doğal Olarak İlham Veren’ semineri de düzenledi.


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.