Uster Tester – Küresel Tekstil Kalitesinin Temeli

Tekstil kalitesini değerlendirmek bir zamanlar bir görüş meselesiydi. Bugün bu bir gerçektir - nesnel, tekrarlanabilir ve evrensel olarak anlaşılabilir.

  28 Nisan 2023 08:30 Cuma
Uster Tester – Küresel Tekstil Kalitesinin Temeli

Kalite artık ticaretin, fiyatlandırmanın ve nihayetinde tüketici memnuniyetinin temeli olarak sayısal değerlere sahiptir. Ve bu yıl, bu değişimi teşvik eden öncü yeniliğin 75. yıl dönümüne vurgu yapıyor- ve 21. yüzyılda tekstil üretiminin küresel kalite ortamını yaratıyor.

Her şey 1940'ların başında, İsviçre'deki bir grup iplikçinin talebiyle başladı. "Düzgünsüzlük" için tekstil şeritleri, fitilleri ve ipliklerinin ölçümünün güvenilir bir yolu arayışındalardı. Bu değer,- ve hala- malzemelerin uygunluğu, tutarlılığı ve işlenebilirliği için vazgeçilmez olarak ifade edilen değer ve kalitenin nihai karar vericisi olarak kabul ediliyordu. Düzgünsüzlük testi için ilk araçsal yöntem, o zamanlar büyümekte olan elektronik alanında faaliyet gösteren bir şirket olan Zellweger Uster tarafından bu iplikhaneler için geliştirildi. Bu şirket bugün Uster Technologies olarak biliniyor ve dünyadaki her tekstil üreticisinin en ünlü ürünü olan Uster Tester’ın adını kavradığını söylemek adil kabul edilebilir. Aslında, "Uster" kelimesi tek başına tekstil fabrikaları tarafından hem düzgünsüzlük testi sürecini hem de ekipmanın kendisini belirtmek için kullanılır. Son 75 yılda, Uster Tester hızlı gelişme trendinde olan teknolojik yeniliklerle geliştirildi ve hızla genişletildi. Ölçüm yeterlilikleri, özel olarak geliştirilmiş sensörler ve dahiyane yazılımlarla genişletildi. Sürecin her aşamasında diğer Uster sistemleriyle bağlantı, tüm fabrika için benzersiz bir Kalite Yönetim Platformu oluşturmuştur.

Küresel Standartları Belirlemek

Orijinal tester, Uster genel merkezinin en üst katındaki bir müzede sergileniyor. Elbette manuel olarak çalıştırılır ve test verilerini grafik kağıdına bir çizgi olarak çıktılar. Teste yönelik bu ilk girişim, kapasitif bir sensöre ve basit elektroniklere dayanıyordu. Önümüzdeki yirmi yıl boyunca kademeli geliştirme aşamalarının öncüsü oldu ve 1970'lerde 'Uster Tester' adının ortaya çıkmasına ve tekstil dünyasında hızlı popülaritesine imkan verdi.

Bu ilk İsviçreli iplikçiler için temel husus, iplik kaliteleri hakkında daha fazla şey öğrenmek, bunu müşterileri için iyileştirmek ama aynı zamanda kendi standartlarını diğer üreticilere karşı kıyaslamaktı. Kaliteye sayısal bir değer vermek, günümüzde pazarlama, ticaret ve rekabette ilerleme için kullanılan "kalitenin dili"ne yansıyan büyük bir atılımdı. Küresel ölçüt kavramı, 1957'de Alman tekstil dergisi Melliand'da çok sayıda iplikçiden iplik kalitesi hakkında temel veriler sağlayan kısa bir makale ile ileriye doğru dev bir adım attı. Veriler, elbette, Uster Tester'a dayanıyordu ve kapsamlı bir kaliteli bilgi hizmeti fikri, artık efsanevi olan Uster Statistics yayınlarına doğru büyüdü.

Tekstil dünyasının her yerinden doğru verilerin bu ayrıntılı biraraya getirilmesi, tüm endüstri için kaçınılmaz hale geldi. Anlamlı elyaf satın alma, iplik geliştirme ve ticaret için bir alt yapıdır ve şu an elbette mobil cihazlar için bir aplikasyon olarak mevcuttur. Hız ve kullanıcı dostu olmanın hayati olduğu bir ortamda, en yeni Uster Tester, iplik kalitesi ve spesifikasyonlarının tek tıkla kontrol edilmesini sağlamak için Uster Statistics ile etkileşime girer.

Tüm İş Milini Yönetmek

Bağlanabilirliğinin faydaları ne olursa olsun, düzgünsüzlük test cihazı’nın kendi başına olmazsa olmaz laboratuvar test cihazı olmaya devam edeceği açıktır. Laboratuvardaki test koşulları, üretim salonlarındakinden daha tutarlı olduğundan, iş mili ekipmanında en iyi ayarlar ve prosedürler için bir temel oluşturmak üzere sonuçlar zaman içinde karşılaştırılabilir.

Sonuç olarak, Uster Tester her ciddi tekstil laboratuvarında yerini aldı. Ancak diğer Uster test ve ölçüm cihazlarıyla sorunsuz bağlantı sayesinde modern rolü çok daha geniştir. Misyon olarak, sarım departmanındaki Uster iplik temizleyicileri ile uzman iş birliğinde laboratuvar testlerini süreç içi izleme ile birleştirir. Uster Kalite Uzmanı ve benzersiz "Asistan Q" rehberlik hizmetiyle iplikhaneler artık "Toplam Test" avantajına sahiptir. Bu, tüm süreçte potansiyel sorunlu noktaları anında gösteren akıllı uyarılarla etkili ve önleyici süreç optimizasyonu sağlar. %100 süreç içi izleme ve hassas laboratuvar ölçümü arasındaki entegrasyon, kalitenin her zaman doğru seviyede güvence altına alınmasını sağlar.

Bugün iplikçiler, süreçlerinin her bir unsurunu analiz etme ve ayrıca kendi kârlılıkları ve müşterilerinin tam memnuniyeti için en iyi seçenekleri seçme gücüne sahiptir. Tek bir sistemde elyaf, iplik ve kumaş kalitesi optimize edilir ve güvence altına alınır. Uster Tester ve Uster Kalite Uzmanı sayesinde fabrikalar, iş planlamalarını kusursuz olmayan bir yaklaşımdan garantili kesinliğe götüren dünya çapında bir Kalite Yönetim Platformuna güvenebilirler… gelecek 75 yıl için hazır.

Uster Teknolojileri Hakkında

Uster Teknolojileri, elyaftan kumaşa dünyanın lider kalite yönetimi çözümleri sağlayıcısıdır. Yüksek teknoloji araçları, sistemleri ve hizmetleri, kalite kontrol, öngörü, belgelendirme ve optimizasyonu kapsar. Portföy, elyaflar, kesikli elyaf ve filament iplikler, kumaşlar ve dokunmamış kumaşlar için kalite yönetimi, laboratuvar testleri ve hat-içi süreç kontrol araçlarını içermektedir.

Tekstil ticareti için benzersiz küresel ölçütler olan Uster Statistics, eğitim, danışmanlık ve dünya çapında satış sonrası hizmetleri içeren katma değerli hizmetler portföyünü tamamlar. Uster felsefesi-her zaman ‘kaliteyi akılda tutarak’ pazar ihtiyaçlarını karşılayarak yeniliği ileriye taşımayı amaçlar. Uster Technologies'in merkezi Uster, İsviçre'dedir ve dünya çapında faaliyet göstermektedir. Uster (İsviçre), Knoxville (ABD), Suzhou (Çin) ve Caesarea'da (İsrail) büyük pazarlarda ve Teknoloji Merkezlerinde satış ve servis yan kuruluşları bulunmaktadır.


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.