Uşaklı İplikçiler Moskova’da Stand Açıyor

Uşaklı rejenere elyaf üreticileri 25-28 Ekim tarihleri arasında düzenlenecek olan 39. Textillegprom Uluslararası Tekstil Fuarı’na katılarak ürünlerini tanıtacak

  15 Kasım 2012 21:13 Perşembe
Uşaklı İplikçiler Moskova’da Stand Açıyor

Moskova’da düzenlenecek olan 39. Textillegprom Uluslararası Tekstil Fuarına bu yıl Uşaklı rejenere elyaf üreticileri standlı katılım gösterecek. 25-28 Ekim tarihleri arasındaki düzenlenecek olan fuarı Uşak Ticaret ve Sanayi Odası (UTSO) öncülüğünde katılacak olan üreticilere Rus pazarına rejenere iplik ürünlerini tanıtma şansı bulacak.  Uluslararası Rekabetçiliğin Geliştirilmesi (URG) Projesi kapsamında ilk yurtdışı iş gezisini Rusya’ya gerçekleştirecek olan UTSO, fuarda açacağı standla yerel üreticilere destek verecek.

Textillegprom fuarına katılımla ilgili bilgi veren UTSO Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Kuvvet, hedeflerinin Uşak’ın ihracatını arttırmak ve firmaların markalaşma yolunda ilerlemesini sağlamak olduğunu söyledi. Kuvvet sözlerini şöyle sürdürdü; “Bu anlamda gerçekleştirdiğimiz URG Projesi'nde iş gezileri aşamasına geldik ve potansiyel pazarlara yurtdışı iş gezileri düzenlemeye başladık. Rusya'da düzenlenen uluslararası tekstil fuarında stant açarak, projede yer alan firmalarımızın ve Uşak'ın tanıtımını yapmayı ve rejenere iplik sektörünün ihracatını arttırmayı hedefliyoruz."

Fuarda stand açmanın yanı sıra ikili iş görüşmeleri (B2B) için Rusya’da profesyonel bir firma ile anlaştıklarını ve firma eşleştirmeleri yaptıklarını açıklayan Kuvvet, fuara UTSO’nun katılım konusunda Rusya’da yoğun bir tanıtım çalışmaları yaptıklarını da kaydetti. Polip telefi, akrilik telefi gibi iplik teleflerinin geri dönüşümünden elde edilen rejenere iplik yoğun olarak battaniye gibi ev tekstilleri ve çorap ipliği alanında kullanılıyor. İtalya ve İspanya’nın uzun yıllardır bu alanda hakim olmasına karşın, son yıllarda Uşak bölgesi rejenere elyaf ve iplik üretiminde en önemli merkez olarak öne çıktı.


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.