Üniversiteliler Tekstil Sanayii İçin Yetiştiriliyor

Gençleri teknoloji, inovasyon, Ar-Ge ve mühendisliğe teşvik etmek için iş birliklerini sürdüren Kordsa, bir projeye daha imza atıyor.

  26 Şubat 2018 01:00 Pazartesi
Üniversiteliler Tekstil Sanayii İçin Yetiştiriliyor

Geliştirdiği teknolojiler, global çapta imza attığı iş birlikleri ve yürüttüğü projelerle dikkat çeken Sabancı Holding iştiraki Kordsa, üniversite ve sanayi iş birliğinin öncü ve örnek uygulamalarına devam ediyor. Kordsa, son olarak Uludağ Üniversitesi Kariyer Uygulama ve Araştırma Merkezi’nin gerçekleştirdiği Tekstil Sanayii için Ar-Ge Personeli Yetiştirme Programı’na dahil oldu.

Sanayi  ve Üniversite Tek Çatı Altında

İlki 2 Şubat’ta Kordsa İzmit tesisinde düzenlenen eğitimin ikincisi, 23 Mart’ta sanayi ve üniversiteyi tek çatı altında birleştiren Kompozit Teknolojileri Mükemmeliyet Merkezi’nde gerçekleştirilecek. Program kapsamında Uludağ Üniversitesi öğrencilerine proje yönetimi, özel lif üretim teknolojileri eğitimleri verildi ve İzmit tesisinde üretim hattı turu yapıldı. 23 Mart’ta ise kompozit malzemeleri üzerine eğitim verilecek. Yaklaşık 25 öğrencinin yer aldığı programda, öğrencilerin tamamına yakını tekstil mühendisliği eğitimi alıyor.

Türkiye’den tüm dünyaya teknoloji ihraç eden Kordsa’nın, geleceği güçlendirme misyonuyla destek verdiği projelerden biri olan bu programa, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı da destek veriyor. Yaptığı her işin merkezine Ar-Ge ve inovasyon çalışmalarını koyan Kordsa, üniversitelerle yaptığı iş birlikleriyle gençleri ve geleceği güçlendirmeye devam ediyor.


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.