Sıcaklık Kontrolü Her Aşama Değerlidir

Retech teknolojisindeki yenilikler, filament üretimindeki uzmanlığını vurguluyor.

  11 Ekim 2022 09:02 Salı
Sıcaklık Kontrolü Her Aşama Değerlidir

Elyaf çekme işinde mükemmellik, Retech'in basit hedefidir. Ancak bunu müşterilerinin talepleri doğrultusunda gerçekleştirerek; makine yatırımlarını korurken yüksek kaliteli ürünler için hassas ısı yönetimine izin vermek amacıyla sıcaklık vericilerinde, izleme cihazlarında ve kontrolörlerde sofistike teknoloji.

Hassas sıcaklık ölçümü ve kontrolü, "mükemmel" elyaf için temel gereksinimlerdir ve yüksek performanslı iplikler için kesinlikle çok önemlidir. Retech, en zorlu uygulamalar için bile ideal sıcaklığı sağlama ve her yönünü kontrol etmeyi sağlayan teknolojiye sahiptir.

Her Retech yeniliği, kapsamlı araştırma ve pratik uzmanlığın sonucudur. Godet rulo sıcaklık yönetimine yönelik yenilik üçlüsü tipiktir: Hassas, güvenilir, kolay yönetimli ve dayanıklıdır, Endüstri 4.0'ı destekler ve müşterinin yatırımını güvence altına alır. Başka hiçbir gode rulo üreticisi bu sofistike ve akıllı sıcaklık kontrol çözümlerine denk değildir.

Nihai Sıcaklık Verileri için Teknoloji

Sıcaklık vericileri esas olarak çok bölgeli ısıtmalı gode ruloları ile uygulanır. Temassız indüksiyon veri iletimi ile çalışırlar. Sıcaklık modülleri, rotasyonlu bir sıcaklık sinyalini sabit bir alıcıya iletir. Retech sıcaklık vericilerinin en ağır elektromanyetik ortam koşullarında çalıştığı kanıtlanmıştır. Kirlilik, yüksek dış sıcaklıklar ve yıpranma, sıcaklık ölçümünün hassasiyetini etkilemez.

Godet silindirli Retech sıcaklık ölçümü, eş-rotasyonlu bir sensör çatalına dayanır (bu, PT100 sıcaklık ölçüm elemanları ve sıcaklık verici rotoru anlamına gelir). Sensör çatalı, elektronik aksamı ve kontrol ünitesi yakın zamanda devrim yarattı. En son elektronik ve yeni malzemeler, ölçüm sinyalini işlevsiz kılabilecek rahatsız edici etkileri telafi eder. Değişiklikler, ölçüm sinyalinin yalnızca kullanımdaki PT100 elemanının doğruluğuna bağlı olduğu anlamına gelir ve Retech, en yüksek standart ve DIN normuna sahip PT100 elemanlarını uygular. Üretim sırasında, maksimum hassasiyeti garanti etmek için her sensör çatalı ayrı ayrı kalibre edilir. Tekli kalibrasyon, komple gode silindirinin ölçülmesine kıyasla ek bir fayda sağlar: Nadir bir arıza durumunda, etkilenen sensör çatalı, bir gode kalibrasyonu gerektirmeden hızlı bir şekilde değiştirilebilir.

İkinci bir özellik, katkısız sıcaklık verileri sağlar. Ölçülen değerler, gode silindirinin statik kısmına temassız olarak iletilir. Bu, ölçüm verilerini etkilemesinden kaynaklanan kontaminasyonu veya aşınmayı veya arızaları önler.

Endüstri 4.0'a Giden Güvenli Yol

Mükemmel veri güvenliği için Retech, verileri analiz eden ve iletişim protokolüne entegre eden UTL izleme cihazını sunar. Avantajlar, sıcaklık değerlerine ilişkin kapsamlı bir analizden, ana sistem aracılığıyla her bölgedeki, rulmanlardaki ve indüktördeki sıcaklık değerlerinin görselleştirilmesi ve kontrol edilmesinden kaynaklanır. UTL, filament iplik üreticilerini Endüstri 4.0'a yönlendiriyor.

Sıcaklık vericisi ve UTL izleme cihazının kombinasyonu benzersiz bir güvenlik sistemi oluşturur. Bir sapma durumunda uygun eylemi mümkün kılarak ilgili tüm sıcaklık unsurlarını kontrol eder.

Genel olarak verici, bireysel ısıtma bölgelerindeki gode rulosundaki sıcaklıkları ölçer. Normalde, bir gode dört adede kadar ısıtma bölgesine sahiptir. Güvenlik sisteminin temel bir parçası, sıcaklık ölçümü için sensör çatalıdır. Değiştirilen elektroniği artık altı PT100 değerine sahip. Isıtma bölgelerinin yanı sıra, rulman sıcaklıklarını (ön ve arka rulmanlar) ölçmek için ek iki kanal kullanılabilir ve bu da daha kapsamlı kontrol imkanı verir. Ayrıca indüktör sıcaklığı ölçülebilir ve izlenebilir. Bu sıcaklık, UTL aracılığıyla ölçüm devresine entegre edilir. İndüktör sıcaklığı kritik bir seviyenin üzerine çıkarsa - bireysel olarak tanımlanmış bir eşikte - sistemi korumak için ısıtma işlemi derhal kesintiye uğrar veya indüktör soğutma etkinleştirilir. Herhangi bir kritik durum erken bir aşamada tespit edilebilir ve hasar önlenebilir. Gode silindirlerinin ömrü önemli ölçüde uzar.

Kontrolden Kendi Kendine Optimizasyona

Kendi kendine optimizasyon, sistemi UCR-6 sıcaklık kontrol ünitesi ile birleştirmenin en büyük avantajıdır. UCR-6, bir gode silindirinin altı adede kadar farklı sıcaklık bölgesini bağımsız olarak izler ve düzenler. Tamamen yeni bir kontrol algoritmasına sahip ünite, ısıtma bölgelerindeki kayıpları telafi ettiği için en verimli enerji tüketimini sağlar.

UCR-6, dirençli ve endüktif yükler için katı-halde rölesini doğru bir şekilde değiştirebilmesi için şebeke frekansından sürekli olarak veri toplar ve analiz eder. Kontrol ünitesi bir PLC ile Profibus veya RS-485 protokolü üzerinden haberleşebilir. Kullanıcılar, entegre kontrolör ekranında değerlerin ve ayarların ekstra görselleştirilmesini takdir eder.

Retech'in yeni nesil UTR sıcaklık transmiteri ve UCR sıcaklık kontrolörü, güncel teknolojik gelişmelerin zirvesini temsil ediyor. Ekipmanı korumanın yanı sıra uzun bir hizmet ömrü sağlayacak şekilde tüm gode sisteminin kendi kendini optimize etmesi yönünde büyük bir adım atıyorlar. Genel olarak, üretim süreçlerini optimize ederler ve iplik kalitesini önemli ölçüde artırırlar.


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.