Pareto İlkesi İplik Eğirmede Çalışıyor mu?

İplik üretiminde Uster kontaminasyon kontrolü ile rolünün değerlendirilmesi

  08 Aralık 2022 08:47 Perşembe
Pareto İlkesi İplik Eğirmede Çalışıyor mu?

Kârlılık, iplikçiler için açık bir şekilde temel bir gerekliliktir - öyleyse, fabrika üretkenliğini iyileştirmenin yerleşik yollarının yanı sıra daha geniş ekonomik fikirleri uygulamaktan nasıl yararlanabilirler? Bu makale, kontaminasyon- kontrollü eğirmeyi böyle iyi bilinen bir kavram olan -Pareto Prensibi- açısından incelemekte ve bir iplik üretim ortamındaki geçerliliğini değerlendirmektedir.

19. yüzyılın sonlarında, İtalyan iktisatçı Vilfredo Pareto, Pareto İlkesinin dayandığı ilk gözlemleri yaptı. 80-20 kuralı olarak da bilinen bu yasa, çoğu durumda harcanan çabanın yalnızca %20'sinin ulaşılan sonucun %80'inden sorumlu olduğunu ileri sürer. Girdi ve çıktı arasındaki bu dengesizlik, iş dünyasında öncelikleri seçmek ve en büyük ödülü getirmek için en etkili alanlara odaklanmak amacıyla kullanılmıştır. Zor ve hızlı bir yasa olmasa da, Pareto İlkesi endüstriyel ortamlarda üretkenliği ve verimliliği artırmaya yardımcı olabilir.

Spesifik olarak, kontaminasyon kontrolüne odaklanıldığında eğirmenin bazı unsurlarında "en iyi uygulamayı" belirlemek için uygulanabilir.

Küçük Çaba, Büyük Etki

Deneyimli iplikçiler, harman hallaç dairesindeki kontaminasyon kontrolünün tam olarak bu prensibi izlediğini bilirler. Elyaf temizleme sisteminin – elyafın en açık olduğu noktada – doğru konumlandırılması çok önemlidir. Kirletici maddeler aksi takdirde daha büyük kümelerin içinde gizlenebilir, ancak elyaf açma aşamasında Uster Jossi Vision Shield ile bu mümkün değildir.

Uster Jossi Vision Shield, 20 yıllık deneyimle desteklenmektedir. Geleneksel kamera tabanlı sistemler, performansına ulaşamaz. Çok daha büyük bir dalga boyunda çalışan Uster spektroskopları, IR ve UV ışığının ‘görünmez’ aralığında bile kontaminantları tespit edebilir. Açık pastel renklerde ve beyazda kirletici parçaları da sorun teşkil etmez.

Son Kontrol

Kalan herhangi bir kontaminasyon veya kusur, daha sonra, ipliğin müşteri gereksinimlerini karşılamasını sağlayacak olan Quantum 4.0 iplik temizleyicilerdeki son-aşama kontrolü ile belirlenecek ve atılacaktır. Yeni bir üretim hattı veya güçlendirme için kapasitif veya optik temizlemeyi merak eden iplikçiler için iyi haber, Uster Quantum 4.0'ın farklı ipliklere ve değişen koşullarla uyumlu hem kapasitif hem de optik sensörlere sahip olmasıdır.

Pareto-Dışı Etki

Pareto konseptinin ikinci kısmı - sonuçların 'diğer' %20'sinin çabanın %80'ini gerektirdiği, aslında kontaminasyon-kontrollü iplik üretimi için geçerli değildir. Buradaki ilke "ipliklerde kalan kontaminantları mümkün olan en düşük maliyetle idare etmek" ve çözüm, herhangi bir 20/80 korelasyonundan çok daha fazlasına ulaşan-Toplam Kontaminasyon Kontrolü! Toplam Kontaminasyon Kontrolü, entegre bir çözüm olarak minimum atık ile ipliklerde hassas bir şekilde kontrol edilen kirlilik seviyeleri anlamına gelir.

Toplam Kontaminasyon Kontrolü (TCC), harman hallaç dairesindeki püskürtmeleri ve sarımdaki kesimleri en gelişmiş şekilde dengeler. Uster Jossi Vision Shield ve Uster Quantum 4.0, üretim sürecinde yabancı madde kalite sorunlarını riskini en aza indiren ve tanımlanmış kalite ve kârlılığa odaklanan mükemmel-bağlantılı iki sistemdir.

TCC, maliyetlerden tasarruf etmek için optimizasyon potansiyelini de ortaya çıkaran Kalite Uzmanına sahip bir Uster Değer modülüdür. Uster Jossi Vision Shield ve Uster Quantum 4.0'dan elde edilen veriler, Uster'in kontaminasyon kontrolündeki uzun deneyimiyle birleştiğinde, pratikte aşağıdaki temel soruları yanıtlar. Doğru kontaminasyon ayırma seviyesi nedir? Elyaf temizleme ve iplik temizleme, müşteri gereksinimlerini karşılayacak tutarlı kontaminasyon seviyelerine nasıl ulaşır? Ve iyi malzeme israfını nasıl önler?

Pareto'nun Ötesinde

Vilfredo Pareto, 100 yılı aşkın bir süre önce, Uster'in önleyici iplik temizlemesinden elbette haberdar olamazdı. Bu çözüm kendine özgü kuralları izler: Önleyici, ekstra çaba gerektiren %20 veya diğer herhangi bir şey kalmadığı anlamına gelir, ancak güvenlik vardır. Yeni kombineli temizleme ve gelişmiş algılama modları, iplik kalitesini korurken aynı zamanda kesintileri de azaltır.

Ayrıca, rahatsız edici kusurlar geçemez, böylece izleyen alt katman süreçlerde sorunlar önlenir. Üst katmanda, Uster'in kalite yönetim platformuna bağlantı ‘önleyici iplik temizlemeye’ katkıda bulunur. Belki de önleyici iplik temizleme 100/0 kuralı olarak da adlandırılabilir?

Pareto yöntemini veya kontaminasyonu etkili bir şekilde kontrol etmeye yönelik herhangi bir çözümü tartışmak için Uster personeli iplikçileri ITME'deki standlarında ağırlamaktan memnuniyet duyacaktır. Salon 9'da ziyaretçiler, C5 standını ayırt edici beyaz ve kırmızı tasarımından hemen tanıyacaklar. Uster, Hindistan'da yapılacak olan gösteride sizleri ağırlamayı dört gözle bekliyor.

Uster Teknolojileri Hakkında

Uster Teknolojileri, elyaftan kumaşa dünyanın lider kalite yönetimi çözümleri sağlayıcısıdır.

Yüksek teknoloji araçları, sistemleri ve hizmetleri, kalite kontrol, öngörü, belgelendirme ve optimizasyonu kapsar. Portföy, elyaflar, kesikli elyaf ve filament iplikler, kumaşlar ve dokunmamış kumaşlar için kalite yönetimi, laboratuvar testleri ve hat-içi süreç kontrol araçlarını içermektedir.

Tekstil ticareti için benzersiz küresel ölçütler olan Uster İstatistikleri, eğitim, danışmanlık ve dünya çapında satış sonrası hizmetleri içeren katma değerli hizmetler portföyünü tamamlar.

Uster felsefesi-her zaman ‘kaliteyi akılda tutarak’ pazar ihtiyaçlarını karşılayarak yeniliği ileriye taşımayı amaçlar.

Uster Technologies'in merkezi Uster, İsviçre'dedir ve dünya çapında faaliyet göstermektedir. Uster (İsviçre), Knoxville (ABD), Suzhou (Çin) ve Caesarea'da (İsrail) büyük pazarlarda ve Teknoloji Merkezlerinde satış ve servis yan kuruluşları bulunmaktadır.


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.