Open-End İplikçilikte Ekonomi ve Sürdürülebilirlik

SynchroPiecing 36 sayesinde Autocoro 10, önceki nesle kıyasla %50 daha yüksek bağlama kapasitesi sunar; bu da özellikle geri kazanılmış malzemeler işlenirken daha yüksek üretkenlik sağlar.

  09 Mart 2022 15:01 Çarşamba
Open-End İplikçilikte Ekonomi ve Sürdürülebilirlik

Saurer, dünyanın dört bir yanındaki open-end  iplik eğirme fabrikalarına, bireysel tahrik teknolojisine sahip, bir milyondan fazla Autocoro iplik eğirme ünitesi sattı. Autocoro'nun başarı reçetelerinden biri olan otomasyon, yeni Autocoro 10'da daha da mükemmel hale getirildi. Autocoro 10, özellikle de büyük oranda geri dönüştürülmüş ve geri kazanılmış malzemelerden oluşan sürdürülebilir ham maddelere mükemmel şekilde uyarlanmıştır. Bu ham maddeler ekolojik olarak değerlidir ancak diğer iplik eğirme sistemlerinde üretkenliği azaltma potansiyeline sahiptir. SynchroPiecing 36 sayesinde Autocoro 10, önceki nesle kıyasla %50 daha yüksek bağlama kapasitesi sunar; bu da özellikle geri kazanılmış malzemeler işlenirken daha yüksek üretkenlik sağlar. Yeni ışık tasarımı, daha fazla randıman potansiyeli sağlar. Geri kazanılmış liflerden yapılan ve genellikle daha kalın olan iplikler, şerit kovalarının çabuk boşalmasına yol açar ve dolu kovaların boş kovalarla daha sık değiştirilmesini gerektirir. Autocoro 10'un ışık tasarımı, rahatça görülebilen renkli sinyaller aracılığıyla operatöre hangi kovaların ne zaman değiştirilmesi gerektiğini gösterir, personelin sisteme dair genel bakışını geliştirir, hareket sürelerini azaltır ve personelin daha verimli şekilde kullanılmasını sağlar.

Autocoro 10 – Sürdürülebilir Ham Maddeler için Hedeflendi

Geri kazanılmış malzemelerle eğirme yapıldığında daha kalın ipliklere yoğunlaşıldığından, dolu bobinlerin boş masuralarla değiştirilmesi işlemi ince ipliklere kıyasla çok daha sık gerçekleştirilir. Bu nedenle, Autocoro 10'un bobin değiştirme kapasitesi %25 artırılarak 8 bobin değiştirme ve temizleme ünitesine kadar çıkarılmıştır. Geri kazanılmış liflerin eğrilmesi sırasında elde edilen yüksek malzeme çıkışı, aynı zamanda daha fazla elyafın uçuntuya ve toz birikmesine yol açarak temizleme aralıklarının kısalmasına neden olabilir. Bu bakımdan, daha fazla bobin değiştirme ve temizleme ünitesi, iplik eğirme kutusunda uçuntu birikmesini önleyerek avantaj sağlar.

Autocoro'nun otomatik temizleme işlevi, eğirme sırasında istenmeyen partikülleri, telef bandından temizleyen yeni Vakumlu Telef Uzaklaştırma Ünitesi ile mükemmel hale getirilmiştir. Bu sayede, tüm ham maddeler işlenirken open-end iplik eğirme makinesi otomatik olarak daha temiz hale getirilir. Makineyle ilgilenen personelin manuel müdahale sayısı azalır ve böylece personel maliyetleri düşer.

Daha fazla Üretkenlik için Dönüm Noktası

Otomasyon, Autocoro 10'da, onun DNA'sında kök salmıştır. Sonuç: Üretim sırasında kesintisiz parti değişimi gibi, dünya çapında daha yüksek üretkenlik sağlayan benzersiz, kârlı işlevler. Makine başına ayda sadece üç kesintisiz parti değişimi ile bile, orta incelikte üretim yapan dünya genelindeki tüm Autocoro iplik eğirme fabrikalarının yıllık ek üretimi, kesintisiz parti değişimi gerçekleştiremeyen open-end iplik eğirme makinelerinin üretimine kıyasla, 3.000 adetten fazla 40 fitlik iplik konteyneri daha elde edilmesini sağlıyor.

Autocoro Bobinleri Çevreyi Koruyor

Autocoro bobinleri bilhassa sürdürülebilirdir. DigiWinding gibi dijital sarım teknolojileri, dokuma ve örme fabrikalarında üstün sarım özellikleri ve daha yüksek üretkenlik için standartları belirliyor. Böylece, gerekli miktarı üretmek için daha az dokuma ve örme makinesine ihtiyaç duyulduğundan, üretilen metrekare kumaş başına belirli alan tüketimi de azalır.

Ayrıca, silindirik tasarımı sayesinde bu bobinler, karton koliler ile konteynerlerdeki alanı daha iyi kullanarak ve bunların içindeki boşlukları azaltarak dünya çapında nakliye ve paketleme maliyetlerini de düşürüyor. Bu bobinler daha sonraki işlem aşamaları için henüz diğer tesise ulaşmadan bile, Autocoro iplik eğirme fabrikaları yılda yaklaşık 5.500 ila 6.000 adet 40 fitlik konteyner tasarrufu (orta boyutlu bir konteyner gemisinin taşıma kapasitesine eş değer) sağlıyor ve artı olarak işletme içi taşıma maliyetlerini azaltıyor.

Autocoro 10 – Sadece düğmeye basın ve çalıştırın

Autocoro'nun bir diğer harika özelliği de sunduğu üstün güvenilirliktir. Kurun, çalıştırın ve üretime başlayın. Dünya genelinde kullanılan yaklaşık bir milyon iplik eğirme ünitesinin de ortaya koyduğu gibi yalnızca Autocoro, çalışmanın ilk dakikasından itibaren öngörülebilir ve son derece kârlı bir performans sunmaktadır.


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.