Oerlikon Nonwoven ve A.Celli Nonwovens İşbirliği

Oerlikon Nonwoven ve A.Celli Nonwovens, A.Celli festonlama teknolojisine özel çözümlerin üretimi için stratejik bir işbirliğini başlatacak resmi bir anlaşmanın imzalandığını duyurdu.

  30 Kasım 2021 08:46 Salı
Oerlikon  Nonwoven  ve A.Celli Nonwovens İşbirliği

Bu değerli işbirliğinin ilk adımı, yumuşak, kalın ve hafıza efektli malzemelerin yönetimi için ideal bir süreç olan festonlama teknolojisine yönelik kapsamlı çözümlerin geliştirilmesidir. Bu sinerji sayesinde, çok işlevli hatlardan oluşan A.Celli F-LINE® ailesinin bir parçası olacak yeni makineler, önceden test edilmiş bobinleme için ayrılmış A.Celli teknolojisini destekleyecek ve böylece yumuşak malzemelerin yöneti- mine ayrılmış çözüm yelpazesini tamamlayacaktır.

Üretim kapasitesini artırma ve geliştirme

Oerlikon Nonwoven İş Kolu Başkanı Rainer Straub, “Oerlikon Nonwoven, dönüştürücülerin üretim ka- pasitesini artırmaya ve geliştirmeye hazır birçok teknolojiye sahip ve A.Celli, bu potansiyele somut gelişme sağlamak için ideal bir ortak” dedi.

A.Celli Nonwovens CEO'su Alessandro Celli: “Oerlikon Nonwoven ile olan bu stratejik ortaklık, çözüm yelpazemizi daha da genişletmemizi sağlıyor. Alt tabaka hat üreticisinden entegre hat sonu ve intralo- jistik çözümlerine kadar aynı tedarik zincirindeki iki bağlantının teknolojik değerlerini birleştirmek istedik. Bu sinerji ile eko-uyumlu, yenilikçi ve farklılaştırılmış nonwoven arayışına giderek daha fazla özen gös- teren hijyenik bir pazarda referans şirket olarak yerimizi güçlendirmeyi amaçlıyoruz,” diye belirtti.

Değer zincirinde işbirlikleri

Oerlikon Nonwoven'ın Ortak Girişim ortağı TKW Materials CEO'su Fabio Zampollo, "Müşterilerimiz için kaliteli bir İtalyan entegre üretim sistemi oluşturmak için A.Celli ile işbirliği yapmak bizi gururlandırıyor" diye ekledi. "Geleceğin ilgili tüm piyasa katılımcıları için zorlu olacağını ve teknolojik mükemmelliğin öncelikle değer zincirindeki ortaklıklarda yaratılacağını bildiğimizden, en iyi takım arkadaşlarıyla birlikte çalışmanın günümüzde zaten doğru bir karar olduğuna inanıyoruz.”

A.Celli'nin sunduğu diğer tüm çözümlerde olduğu gibi, festonlamaya adanmış yeni hat da, sunulan tek- nolojik değeri farklı kılan olağan üretim kalitesi ve detaylara gösterilen özen ile İtalya'da tasarlanacak ve üretilecek.

Oerlikon  Polymer Processing Solutions Bölümü

Oerlikon Barmag, Oerlikon Neumag, Oerlikon Nonwoven ve Oerlikon HRSflow markalarıyla Oerlikon Polimer İşleme Çözümleri Bölümü, suni elyaf tesisi mühendisliği ve akış kontrol ekipmanı çözümlerine odaklanmaktadır. Oerlikon, yapay elyaf filament spin sistemleri, tekstüre makineleri, BCF sistemleri, kesik elyaf sistemleri, dokunmamış kumaş üretim çözümleri alanında dünya pazar lideridir ve bir hizmet sağlayıcısı olarak tüm tekstil katma değer zinciri için mühendislik çözümleri sunmaktadır. Ayrıca Oerlikon, otomotiv, kimya ve boya pazarları da dahil olmak üzere tekstil ve diğer endüstriler için çok çeşitli dişli ölçüm pompaları sunan yüksek hassasiyetli bir akış kontrol bileşenlerine yönelik faaliyetlere de sahiptir. Oerlikon HRSflow ile bölüm, polimer işleme endüstrisi için yenilikçi sıcak yolluk sistemleri geliştirmektedir. Oerlikon Balzers ile işbirliği içinde, burada tek bir kaynaktan yüksek verimli ve etkili kaplama çözümleri sunulmaktadır.

Gelecek odaklı bir şirket olarak, Oerlikon Group'un bu bölümündeki araştırma ve geliştirme, enerji verimliliği ve sürdürülebilir teknolojiler (e-save) tarafından yürütülmektedir. Polikondenzasyon ve ekstrüzpolyon sistemleri ile bunların ana bileşenleri yelpazesi ile şirket, monomerden dokulu ipliğe ve diğer yenilikçi polimerle işlenmiş malzemelere ve uygulamalara kadar tüm üretim sürecine hizmet vermektedir. Ürün portföyü, otomasyon ve Industrie 4.0 çözümleri ile tamamlanmaktadır.

Oerlikon Barmag'ın ürün portföyü için birincil pazarlar başta Çin, Hindistan ve Türkiye olmak üzere Asya; Oerlikon Neumag ve Oerlikon Nonwoven için ise ABD, Asya, Türkiye ve Avrupa’dır. Oerlikon HRSflow, özellikle ana otomotiv pazarlarında kendine yer bulmaktadır. Bunlara Almanya, Çin, Kore ve Brezilya da dahildir. Tüm dünyada bu bölüm 4.500’den fazla çalışanı ile, 120 ülkede üretim, satış, dağıtım ve servis organizasyonlarına sahiptir. Remscheid, Neumünster (Almanya), San Polo di Piave, Treviso (İtalya) ve Suzhou’daki (Çin) AR-GE merkezlerinde son derece kalifiye mühendisler, teknoloji uzmanları v teknisyenler, yarının dünyası için yenilikçi ve teknolojik açıdan öncü ürünler geliştirmektedir.

A.Celli Hakkında

A.Celli Nonwovens, özel olarak hafif kumaşlara ve yüksek hızlı üretime odaklanarak spunbond, spun- melt, spunlace ve air through bonded nonwoven rulo ürünleri üretimi için son teknoloji özelleştirilmiş çözümler içeren kapsamlı bir ana rulo sarıcı ve dilici-sarıcı yelpazesi sunar. Yüksek hızlı laminasyon, tıbbi ürünlerin işlenmesi ve hacimli ve küçük formatlı makaraların (Spooling) işlenmesi için kesintisiz eksenel çözücüler ve çok işlevli hatlar makine serisini tamamlar.

A.Celli aynı zamanda kağıt ve temizlik kağıdı makine ve ekipmanları pazarında uzun yıllardır deneyime sahip olan ve eksiksiz kullanıma hazır tesisler, ince kağıt makineleri, ince kağıt, kağıt ve karton sarıcı ve açıcıları, rulo işleme ve paketleme alanlarında gelişmiş çözümler sunan A.Celli Paper birimiyle ince kağıt sektöründe de faaliyet göstermektedir. 2020 yılında PMT'nin (eski adıyla Beloit) satın alınmasıyla şirket, %100 İtalyan mülkiyetiyle sektörde lider bir oyuncu haline gelerek ürün ve hizmet yelpazesini özel kağıt, grafik kağıdı ve ambalaj kağıdı sektörlerine de genişletmiştir.

A.Celli Group'un amacı, "Akıllı Fabrika" tanımına uygun olarak, sarma ve açma süreçlerine özel olan- lardan başlayarak otomatik rulo işleme, paketleme, taşıma ve depolama için Entegre Çözümlere kadar makinelerin küresel entegrasyonunu içermektedir. A.Celli Group ayrıca üretim ve bakım süreçlerini optimize etmek için Dijital Çözümler ve çok çeşitli alt tabakalar üzerine en yüksek kalitede baskıyı sunmak için geliştirilmiş Fleksografik Baskı Makineleri sunmaktadır.


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.