Oerlikon, Doğal Elyaf ve Tekstil Kompenentleri İşi’ni Devretti

Tekstil satışları toplamda yüzde 53’ten yüzde 33’lere gerileyen Oerlikon, doğal elyaf ve tekstil kompenentleri iş birimlerini Çinli Jinsheng Group’a devretti. Oerlikon, yeni dönemde yapay elyaflara odaklanacak.

  15 Aralık 2012 18:24 Cumartesi
Oerlikon, Doğal Elyaf ve Tekstil Kompenentleri İşi’ni Devretti

Son dönemde kurumsal yapısını yeniden organize eden Oerlikon Group, Doğal Elyaf ve Tekstil Kompenentleri İş Birimlerini Çinli Jinsheng Group’a devrederek, bu birimlerden ayrıldı. Bu gözden çıkarmanın Oerlikon’un ürün portfolyosunda önemli ölçüde grubun tekstil endüstrisinde maruz kaldığı düşüşlerin etkili olduğu belirtiliyor. Oerlikon’un tekstil endüstrisindeki toplam satışları yüzde 53’ten yüzde 33’lere gerilemişti. Bu birimlerin satışının yaşanan bu toplam düşüşleri dengeleme ve optimizasyonu için önemli bir adım olarak atıldığı belirtildi.

 

Doğal elyaf ve tekstil kompenetleri işinden çıkan Oerlikon, yeni dönemde daha az döngüsel ve yükse bir performans sergileyen yapay elyaflar işine odaklanacak. Bu iş segmentte grup 650 milyon İsviçre Frangı büyüklüğünde bir yatırıma sahip ve 2013’ün 3. çeyreğinde kapanması öngörülüyor.  Oerlikon CEO’su Michael Buscher yaptığı açıklamada şunları söyledi; “Bu iş, Oerlikon’un portfolyosunu dengelemek açısından bir dönüm noktasıdır. Bu, önemli ölçüde tekstil endüstrisinde etkilendiğimiz düşüşü azaltıp dengeleyecektir ve daha az döngüsel işlere, bize, ortaklarımıza, müşterilerimize ve işçilerimize yüksek karlılık getiren, yüksek marjlı yapay elyaf işine odaklanmamızı sağlayacaktır.”

 

Doğal Elyaf ve Tekstil Kompenentleri İş Birimi’nin Oerlikon Group’ten ayrılması ile birlikte grup hem olumsuz etkilenmeyi azaltmayı hem de yapay elyaf segmentinde dünya lideri konumunu giderek güçlendirmeyi hedefliyor. 2011 yılında 2 milyar İsviçre Frangı satış gerçekleştiren Tekstil Segmenti, grubun tüm satışının yüzde 53’ünü temsil ediyordu. İş Birimi 2011 yılında 3800 çalışan ve 1.1 milyar İsviçre Frangı satış büyüklüğüne sahipti. İş biriminin ayrılmasından sonra Group satışlarında tekstil segmentinin ağırlığının yüzde 33’e düşmesi bekleniyor.

 

Grup Yapay Elyaflara Odaklanıyor

 

Oerlikon Grup açısından yeni bir dönem olan bu kararla birlikte iş biriminin grup bünyesinden ayrılmasının 2013 yılının 3. çeyreğine kadar gerçekleşmesi bekleniyor. Bu süreç ülkeler arasında bir dizi birleştirme ve kontrol kararlarının onaylanması şeklinde yürüyecek. Oerlikon, Doğal Elyaf ve Tekstil Kompenentleri İş Birimi’ne 2012 yılı raporunda ‘Durdurulan Faaliyetler’ başlığıyla yer verecek.2012 finansal yıl rehberini güncelleştirmiş olan Oerlikon, 2011 finansal yılında 2.7 milyar İsviçre Frangı satış, 2.9 milyar İsviçre Frangı sipariş alımı seviyeleri yakalamıştı. Bu bağlamda grubun sürdürülen faaliyetler başlığı ile 2012 finansal yıl raporunda şunlar yer alacak; satışlarda yüzde 5 artış, sipariş alımında bir önceki yıl seviyelerinin yakalanması,  EBIT marjında, önceki seyiyeye göre yüzde 1’lik artış.

 

İleri teknoloji alanında küresel çapta birçok  segmente dönük ürünler sunan İsviçre merkezli OERLİKON, 100 yıllık bir geçmişe sahip. Küresel çapta 17 bin çalışanı ile 38 ülkedeki 150 farklı lokasyonda satış ve temsilcilik faaliyetlerini yürüten grup 2011 yılında 4.2 milyar İsviçre Frangı satış kaydetti. Aynı yıl AR-GE çalışmaları için 213 milyon İsviçre Frangı yatırım yapan grup, bu alanda 1200 uzmanla çalışarak, geleceğin teknolojilerine odaklanıyor.

 

Her geçen gün kullanım miktarı artan yapay elyaflar konusuna odaklanacak olan Oerlikon, yıllık ortalama yüzde 5 civarında büyüyen bu küresel iş segmentteki konumunu güçlendirecek. Yapay elyaflar özellikle sanayi ve teknik uygulamalar için vazgeçilmez hammaddeler haline geldi. Yani sanayi uygulamalar arasında otomotiv ve inşaat endüstrisi büyük bir potansiyel taşıyor. Oerlikon’un Yapay Elyaflar İş Birimi, sahip olduğu Oerlikon Barmag ve Oerlikon Neumag markaları ile birlikte yenilikçi çözümler sunuyor.

 

 


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.