Oerlikon Doğal Elyaf Tekrar ‘Saurer’ Oldu

OC Oerlikon’un bütün doğal elyaf ve bileşenlerini Çinli Jinsheng Group’a satmasından sonra oluşturulan yeni Saurer Group, 1 milyar İsviçre Frangı satışla yola çıkmış oldu.

  15 Aralık 2012 18:29 Cumartesi
Oerlikon Doğal Elyaf Tekrar ‘Saurer’ Oldu

160 yıllık tarihe sahip olan Saurer, OC Oerlikon’un bütün doğal elyaf ve bileşenleri işini Çinli yatırımcı Pan Xueping Jinheng Group’a satışından sonra, yeniden yola devam ediyor. Oluşan yeni Saurer Group, 1 milyar İsviçre Frangı satışa ve 3.800 çalışana sahip. Yeni Saurer’in, Avrupa, ABD ve Asya’daki bütün üretim birimlerini devralacağı açıklandı. Müşteri, yenilik ve işçi geliştirme konularına odaklanacak olan bu devamlılık, Avrupa ve Asya bölgelerini temel pazarlar olarak belirledi.

 

Saurer Group’un yeni yönetiminde 4 Avrupalı ve 3 Asyalı direktör yer alacak. 2007 yılından bu yana Saurer CEO’su olan Heinrich Fischer başkan olurken, yönetimdeki diğer isimler şöyle sıralanıyor; Hans-Georg Harter (2012’den bu yana ZF’nin CEO’su), Rudolf Huber (2005’ten itibaren Geberit’in CEO’su, Georg Fischer Yönetim Kurulu üyesi, Looser’in Başkanı), Guido Spix (CTO Multivac), Pan Xueping (Jinsheng Group’un ana yatırımcısı ve kurucusu) Jesse Guan (Jinsgehng Group içinde yer alan CNC Machines’in Başkanı). Operasyonların  şu anki OC Oerlikon Doğal Elyaf ve Kompenentleri yönetim takımı tarafından yönetileceği açıklandı. Kompenentler İşi’nin eski CEO’su Daniel Lippuner’in yeni Saurer Group’un CEO’su olarak görevlendirildiği duyuruldu. Lippuner, 6 yıllık deneyiminden daha önce Hilti’de 8 yıl değişik pozisyonlarda yöneticilik gerçekleştirdi.

 

Jinsheng Group dört bağımsız alana yatırım gerçekleştirdi. CNC Machines’in Alman EMAG Group’ta yüzde 50 yatırımı bulunuyor. Bu grup Jinsheng Group’un Asya’daki işine pamuk ipliği eğirme ve geri dönüşüm, gayrimenkul, HIV, alkol ve ilaç testleri gibi alanlarda büyüme yönünde destek sağlıyor. Bu organik büyüme 12 yılda 1 milyar İsviçre Frangı gelir ve 5 bin çalışan büyüklüğünü yakaladı.  Saurer ve OC Oerlikon ile uzun dönemli bir iş ortaklığı oluşturan Jinsheng Group, tekstil sanayisinde sağlam bir bilgi ve deneyim elde etti.

Hedeflerini Saurer’in tarihinde yeni başarılı bir sayfa açmak olduğunu belirten yetkililer, güçlerini daha da arttırarak tekstil üreticileri alanında lider konumu sürdürmek ve müşterilerine birinci sınıf servis ve gelişmiş ürün sunmayı uzun dönemli bir strateji oluşturacaklarını dile getirdiler.

 

Yakın Plan Jinsheng Group

 

2000 yılında Jintan Ekonomik Kalkınma Bölgesi’ne kurulan Jiangsu Jinsheng Group, üst düzey CNC makinaları ve araçları, rejenere pamuklu elyaf makinaları üretiyor. Grup, dünyanın birçok bölgesinde 5 bin çalışan ve 70 alt iştirake sahip. Grubun yıllık cirosu yaklaşık 1 milyon İsviçre Frangı olarak açıklandı.

 

 


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.