Oerlikon Barmag 100’üncü Yılını Kutluyor

Oerlikon Barmag, bugün sentetik elyaf filament eğirme sistemleri ve tekstüre makinelerinin lider tedarikçisidir ve suni elyaf çözümleri işletme ünitesinin bir parçasıdır.

  01 Nisan 2022 08:46 Cuma
Oerlikon Barmag 100’üncü  Yılını Kutluyor

27 Mart 1922 tarihinde Bergisch Barmen'de Barmer Maschinenfabrik Aktiengesellschaft (Barmag) kuruldu. Böylece Alman ve Hollandalı kurucular, çığır açan bir buluş ile yaratılan yeni teknolojik alana girdiler. Fransız kimyager Kont Hilaire Bernigaud de Chardonnet 1884 yılında nitroselülozdan, daha sonra rayon olarak bilinen suni ipeği yarattı. Sonraki onlarca yılda, sentetik dokuma malzemeleri ve üretim teknolojileri arayışında hızlı bir gelişme başladı.

Barmag, ilk makine fabrikalarından biri olarak, kimyasal elyaf endüstrisinin bu olaylı erken döneminde, "Altın yirmili yıllar" ve küresel ekonomik krizle mücadele etti ve İkinci Dünya Savaşı'nın sonunda fabrikaları  büyük oranda yıkıma uğradı. Yeniden yapılanma başarılı olur. Şirket, poliamid gibi tamamen sentetik plastik elyafların durdurulamaz başarı öyküsü ile 1950'li yıllardan 1970'li yıllara kadar gelişti, o zamanlar tekstil endüstrisi için önemli tüm uluslararası endüstri bölgelerinde fabrikalar kurdu ve uluslararası geçerlilik kazandı. Barmag, genişleme, küresel rekabet ve kriz zamanlarının iniş çıkışlarında pazarda üst sıralarda yer alır ve Çin, Hindistan ve Türkiye'de kimyasal elyaf endüstrisinin teknolojik kurulumu için tercih edilen ortak haline gelir. Şirket, 2007 yılından beri Oerlikon grubunun çatısı altında güçlü bir marka olarak faaliyet göstermektedir.

Yeniliğin Kanatlarında

Oerlikon Barmag, bugün sentetik elyaf filament eğirme sistemleri ve tekstüre makinelerinin lider tedarikçisidir ve Oerlikon Polimer İşleme Çözümleri bölümündeki suni elyaf çözümleri iş alanının bir parçasıdır. Ve talep azalmadı: Oerlikon Polymer Processing Solutions CEO'su Georg Stausberg, "İnovasyon ve teknolojik liderlik arayışı, DNA'mızın bir parçasıydı ve her zaman öyle kalacak," diye vurguluyor.

Bu, geçmişte, 2007'de POY için devrim niteliğindeki sarıcı nesli WINGS ve 2012'de WINGS for FDY gibi öncü yeniliklerde görünür hale geldi. Günümüzde, yeni gelişme ve daha fazla gelişme, dijitalleşmenin ve sürdürülebilirliğin etkisindedir. Oerlikon Barmag, son on yılın sonundan beri, dünyanın önde gelen ilk tesis üreticilerinden bir olarak dünya çapındaki polyester üreticileri için tamamen ağ bağlantılı akıllı fabrikalar gerçekleştirmiştir. Dijital çözümler ve otomasyon, daha fazla iklim ve çevre uyumluluğuna ulaşmak için burada da yardımcı olmaktadır. Sürdürülebilirliğe olan bu bağlılık, kendini sadece 2004 yılında devreye alınan tüm ürünler için e-save etiketinde göstermiyor: Oerlikon, 2030 yılına kadar tüm fabrikalarında da CO2 nötr olmak ve enerjisini sadece yenilenebilir kaynaklardan üretmek istiyor. Uygulamaya koyulmasında Oerlikon Barmag'ın yıl dönümünün yardımcı olabileceği iddialı bir hedef, diyor Georg Stausberg, “Yenilik, yaratıcılık ile başlar. Ve geçmişi hatırlamak gelecek için çok fazla motivasyon sağlar.''


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.