OEKO-TEX®’den Yeni Düzenleme

OEKO-TEX®, 2018 yılı itibariyle standartlarına yeni güncelleme getirdiğini duyurdu.

  30 Nisan 2018 01:00 Pazartesi
OEKO-TEX®’den Yeni Düzenleme

OEKO-TEX®, tüketiciyi koruma ve sürdürülebilirlik alanlarında tekstil değer yaratma zinciri boyunca destek sağlamak için ürünlerini güncellemeye devam ediyor. OEKO-TEX® ürün portföyündeki mevcut kılavuzlarda yapılan değişikler 1 Nisan 2018’de tarihi itibariyle tüm sertifika sistemleri ve diğer hizmetler için uygulanmaya başlandı.

OEKO-TEX® standartlarının ve kılavuzlarının güncellenmesi, sektördeki paydaşlarla sürekli olarak deneyim alışverişinde bulunmaya, girişimlerle iş birliği yapmaya ve yasal düzenlemelerin izlenmesi esasına dayanıyor. OEKO-TEX®’in yaptığı en önemli değişiklikler Standard 100, Eco Passport, Detox To Zero, Leather Standard, Made in Green ve step ürünlerinde gerçekleştirildi. Yeni düzenleme ile sertifikalardaki değişiklikler şu şekilde;

OEKO-TEX® STANDARD 100

Şirket ürününü, Standard 100 sertifikası üzerinde “Organik” veya “Bio” gibi uygun kalite standartlarına uygunluğunu göstermek istediği takdirde, organik pamuktan veya organik pamuk parçalarından üretilen tekstil ürünleri, GDO’lar için ek bir laboratuvar testine tabi tutulmalıdır. Piyasada mevcut olan organik işaretler ve sertifikalar, genetik mühendisliğinin kullanımını hariç tutar. Tekstil için özel olarak optimize edilen moleküler biyoloji laboratuvarı testi, gelecekte ürün tedarikçileri ve tüketiciler için OEKO-TEX® tarafından geliştirilen Standard 100'e uygun olarak ürün sertifikası çerçevesinde kesinlik sağlayacaktır.

OEKO-TEX® Eco Passport

Bir ECO PASSPORT sertifikası vermek için önceki iki aşamalı süreç ek bir seviye içerecek şekilde genişletilmiştir. 01 Nisan 2018 tarihinden itibaren, tekstil üretimine yönelik kimyasal maddeler, renklendiriciler ve diğer yardımcı maddeler hala OEKO-TEX® RSL ve MRSL (seviye 1) ile karşılaştırmadan ve aynı zamanda olası kirlilikler için (seviye 2) analitik bir test sürecinden geçmek zorunda ve bunu ayrıca başvuru sahibi şirketin tesisinde gerçekleştirmelidir. OEKO-TEX®, başvuru sahibinin veya üreticinin, üretim koşullarına ilişkin olarak sağlanan bilgilerle gerçekten uyumlu olup olmadığını da kontrol ediyor.

OEKO-TEX® Detox To Zero

Detox To Zero MRSL'nin, OEKO-TEX® sertifikasyonu tarafından geliştirilen STeP'e yönelik geçerli MRSL'ile karşılaştırılabilirliği, Detox To Zero'nun yüzde 100 STeP'e entegre edilebileceği anlamına geliyor. Detox To Zero müşterileri dilediği zaman STeP'e geçiş yapabilir.

OEKO-TEX® Leather Standard

Şimdi Leather Standard'ına, aromatik amin anilin ve ilave alkilfenoller (pentil ve heptilfenol) olan Bisfenol A da dahil edildi.

OEKO-TEX® Made In Green

OEKO-TEX® tarafından geliştirilen Made In Green etiketinin çıkarılmasına ilişkin asgari şart ve kriterler yeniden düzenlendi. Yeni tanım, geliştirilmiş anlaşılabilirlik ve etiketin elde edilmesi için gerekli olan indirgenmiş süre faydalarını sağlıyor.

OEKO-TEX® STeP

Gerekli şirket verilerinin toplanmasına yönelik STeP değerlendirmesinin kapsamı, soru kataloğunun yoğunlaştırılmasıyla önemli ölçüde azaltıldı. Detox To Zero'nun entegrasyonu ile birlikte, STeP sertifikası ve statüsü artık Detox To Zero hakkında verilen ek bilgiler ile birlikte çıkartılabilecek.


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.