Loepfe’den Yeni OffColor Özelliği

Loepfe YarnMaster ZENIT+ , opsiyonel OffColor özelliği ile en küçük renk tonu değişimlerini tespit ederek, kumaştaki kalite sorununu ortadan kaldırıyor.

  16 Mart 2018 01:00 Cuma
Loepfe’den Yeni OffColor Özelliği

Melanj ve renk-efektli iplikler, günümüzde giyim endüstrisinde büyüyen bir trend haline geldi. Optimum kalitede melanj iplik elde etmek için elyafların, eğirme sürecinin başında doğru oranlarda dikkatlice karıştırılması gerekir. İplikteki en ufak renk farklılıkları, örme veya dokuma sonrasında kumaşın düşük kaliteli olması ile sonuçlanabilir. Düşük kalitenin bir başka yaygın nedeni ise, benzer renk ya da renk tonlarına sahip makaraların bükme sürecinde yanlışlıkla karıştırılabilmesidir. Renk tonu farklılıkları, bitmiş üründe rahatsız edici şeritler olarak ortaya çıkar. Kumaşa ve değişimin büyüklüğüne bağlı olarak, bitmiş kumaşın kullanılamaz halde olması gibi önemli bir kalite sorunu olabilir. Makaraya bakarak insan gözünün tespit edemeyeceği en ufak değişim bile düşük kalite ile sonuçlanabilir. Bu durumda ortaya çıkan iplik kalitesi ile ilgili şikayetler ise iplikhane için çok pahalıya mal olabilir.

Loepfe, bu zorlu alanda yüksek kalite sağlamak için iplik temizleyicisi YarnMaster ZENIT+ için yeni bir opsiyonel özellik sunuyor. Yeni OffColor özelliği, büküm sürecinde iplikteki en küçük renk ve renk tonu değişimini belirleyerek ortadan kaldırılabiliyor. Bu yeni özellik, YarnMaster ZENIT+’da hali hazırda entegre olan F-Sensorünü kullanıyor.

En Küçük Renk Tonu Değişimleri Tespit Edilebiliyor

Büküm sırasında zaten kalite kontrol için iplik temizleyicisini kullanan iplikhaneler, bu yeni işlevsellik ile cihazlarını güncelleyebiliyorlar. Yeni OffColor tespiti, melanj iplikli birçok makarada geniş kapsamlı olarak test edildi. Müşteri tarafından sağlanan makaralar aynı renge sahipti ancak melanj ipliğin siyah kısmı koyudan açık griye değişim gösterdiğinden küçük bir renk tonu değişimi vardı. Loepfe’nin İsviçre, Werzikon’daki merkezinde yürütülen test çalışmaları esnasında, opsiyonel OffColor özelliğine sahip YarnMaster ZENIT+ , en küçük renk tonu değişimlerini tespit edecek kadar güvenilir olduğunu kanıtladı. İplik temizleyicinin tüm diğer özellikleri, test esnasında devre dışı bırakıldı. Bu da yeni işlevselliğin düzgün şekilde çalıştığını gösterdi.

Loepfe’nin merkezinde yapılan testlere ek olarak, bazı müşteriler de iplikhanelerinin normal çalışma şartları altında yeni işlevselliği test etti. Bu müşteriler, OffColor özelliğinin güvenilir şekilde çalıştığını ve yanlış renk ya da renk tonuna sahip iplikleri büküm sırasında temizlediğini teyit etti.

İplikhanelerin yüzde 10 ile yüzde 15’i, renkli ya da melanj iplikler üretiyor. Bu denli önemli bir üretim oranında ipliğin kaliteli olması daha da önem taşıyor. Loepfe Ürün Müdürü Gianni Heusser, konuya ilişkin değerlendirmesinde, “OffColor özellikli yeni YarnMaster ZENIT+, melanj ya da renkli ipliklerin üretiminde yüksek kaliteyi sürekli olarak sağlamak için iplikhaneler için olmazsa olmaz.” sözlerine yer verdi. YarnMaster ZENIT+  bu yeni özelliği ile büküm sürecindeki tüm iplik hatalarını ortadan kaldırarak, iplikhanede yüksek kaliteyi garanti ediyor.


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.