Kumaş denetiminde köklü bir sıçrama: Uster Q-Bar 2

Kumaşta kalite kaybını önlemek için Uster Q-Bar 2, benzersiz ağ izleme sistemine dönüşüyor.

  13 Temmuz 2021 08:00 Salı
Kumaş denetiminde köklü bir sıçrama: Uster Q-Bar 2

Kalite kaybını önlemenin en iyi yolu bu yöntemi kullanmamaktır. Uster Q-Bar 2, kumaş denetiminde köklü bir adım attı. Otomatik, hat içi denetim ile kumaşı ek olarak en erken noktada kumaş oluşumunun kritik aşaması izler. Burada sorunların belirlenmesi, büyük avantajlar sağlar, hataları önler ve dokumacıların sürekli kaliteyle pazarda rekabetçi kalmasını sağlar.

Q-Bar 2, doğrudan çözgü ve atkı ipliklerinin arayüzünde ustaca konumlandırılması nedeniyle benzersiz ağ izleme sistemi olarak bilinir. Bu, bir kusur anında devam eden veya tekrarlayan hatalardan kaçınarak hızlı tepkimeye olanak sağlar.. Alarm ve durdurma sinyalleri, operatörü sorunlara anında müdahale etmesi noktasında uyarır ve erken tespit, ikincil kalite ve parça kaybını azaltır ve üretim sonrası kontrol ihtiyacını en aza indirir.

Dokumacılar için bu avantajlar, hem üretkenlik hem de kalite üzerinde olumlu etkisi olan reel ve uzun zamandır beklenen yenilikleri temsil ediyor.

Ağ izleme

Dokuma kusurlarının çeşitli temel nedenleri olabilir, bu nedenle Uster Q-Bar 2, belirli kusurları ve bunların nedenlerini belirlemek için farklı algoritmalar sağlar. Bu dahili bilgi, atkı atma döngüsü içindeki kusurları önleyebilir.

Ağ oluşum bölgesindeki gelişmiş denetim pozisyonu, çözgünün atkı tarafından geçilmeden önce bile izlendiği anlamına gelir - bu gerçekten benzersiz bir avantajdır. Hatalı çözgü pozisyonlarının, eksik çözgü, gevşek çözgü uçlarının ve hatta kalıp düzensizliklerinin tespit edilmesine olanak tanır.

Bir diğer önemli yenilik, atkı düzensizliklerinin kontrolüdür. Q-Bar 2, ağ oluşum alanına eklenen her atkıyı izleyerek, kullanıcıları mümkün olan en erken aşamada atkı düzensizliklerine tepki vermeye hazırlar. Bu noktada, çift atkı, hatalı atkı veya şantuk ve ilmekler gibi atkı ile ilgili kusurları tespit edebilir.

Uster Kumaş Denetimi Ürün Müdürü Michelle Salg "Ağ izleme, piyasa taleplerine cevaptır. Dokumacılar sıfır hata standartları, atık azaltma yoluyla artan sürdürülebilirlik talep ediyor ve belirli kalite gereksinimlerini karşılayan kumaşı üretmek istiyorlar, ”dedi

Bütünlükçü Denetim

Yalnızca dokuma kumaşta görünür hale gelen kusurlar en çirkin tehdittir. Genellikle, tarak izleri, kirli iplikler veya şamandıralar gibi kusurlar tespit edildiğinde çok geçtir - ancak Uster Q-Bar 2 ile gerçekleşemez. Kumaş inceleme algoritmaları, kumaştaki "görünmez" kusurları bile tespit eder. Otomatik ağ izleme ile kumaş verimini artırmanın basit çözümü sağlanır.

Q-Bar 2 ayrıca ağ bölgesindeki kritik makine birimlerini de izler. Bir sorun anında, sistem onu ​​tanımlamayı ve ortadan kaldırmayı kolaylaştırarak daha fazla kusur oluşumunu önler ve yine kumaş verimini maksimize eder.

Ağ izleme sistemi tarafından sağlanan bütünlükçü denetimin bir başka unsuru, kenar bölgesine özel odaklanmasıdır. Bu, yalnızca verimli bir dokuma işlemi için kritik değil, aynı zamanda daha sonraki işlem adımlarında da önemlidir. Özel algoritmalar, kenar bölgesinde tespit edilen düzensizlikleri ve ayrıca hatalı lenoları algılar - ancak aynı zamanda herhangi bir desen kusurunu da tanımlar. Sürekli kalıp izleme, en erken aşamada yanlış kalıpları belirler, böylece dokuma tezgahı durdurulabilir ve metrelerce kumaş israf edilmeden önce sorun giderilebilir.

Son olarak, sistemin kumaş genişliği üzerinde kalıcı bir denetimi vardır, bu da sonraki işlemler için önemli bir faktördür. Bu nedenle Q-Bar 2, dokuma tezgahı kurulumundan tam ruloya kadar dokuma kumaşın sürekli genişlik ölçümünü sağlar.

Kullanıcılar için tasarlandı

Bu yeni ağ izleme sistemindeki teknoloji etkileyicidir, ancak Q-Bar 2 diğer birçok açıdan da oldukça gelişmiştir. Çekici endüstriyel tasarımı aynı zamanda ergonomiktir, böylece kullanıcılar tüm önemli parçalara kolayca erişebilir. Dokumacılar, mevcut dokuma makinelerine basit kurulumunu takdir ediyorlar. Ve Q-Bar 2 tarafından kullanılan entegre LED'ler gibi operatörler: sistem durumu gösterilir ve tespit edilen kusurların konumları kırmızı ışıklarla gösterilir. İyileştirilmiş donanım platformu, yüksek dokuma hızlarını yönetebilir ve gelecekteki yenilikler için hazırdır.

Müşteri şartnamesine göre birinci kalitede üretim genel hedeftir. Bu, özellikle endüstriyel ve güvenlik tekstilleri gibi zorlu uygulamalarda önemlidir. Giyim ve ev tekstilinde de saniyelerden kaçınmak ve kumaş israfını en aza indirmek hayati önem taşıyor. Michelle Salg “Kumaş uygulamasından bağımsız olarak, Uster Q-Bar 2 oyunun kurallarını değiştiriyor. İlk defa, dokumacılar sadece tepki vermek yerine dokuma kusurlarını gerçekten önleyebiliyor ”diyerek sözlerini sonlandırdı.


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.