Kenevirde 'Çin' Uyarısı

Türkiye Kenevir Platformu Kurucu Üyesi Ercüment Degidiben, "Avrupa dört gözle bizden organik kenevir bekliyor" diyor.

  14 Şubat 2019 00:00 Perşembe
Kenevirde 'Çin' Uyarısı
Türkiye'nin 2 yıl içinde kenevirden üretilen ürünleri ihraç edebileceğini söyleyen Türkiye Kenevir Platformu Kurucu Üyesi Ercüment Degidiben, "Avrupa dört gözle bizden organik kenevir bekliyor. Piyasayı Çin'e bırakmamalıyız yoksa kaybederiz" dedi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli'nin gündeme getirdiği kenevir yetiştiriciliği üzerine bilgi vererek işleyecek süreci anlatan Türkiye Kenevir Platformu Kurucu Üyesi Ercüment Degidiben, kenevirin kullanım alanları ve faydaları hakkında açıklamalarda bulundu. Avrupa'ya kenevir ihracatı düşündüklerini söyleyen Degidiben, "Kenevirin, sürdürülebilir ekonomiye katkısı büyük. Devlet desteği olursa ve hızlı gidilirse Türkiye 2 yıl içinde kenevirden üretilen ürünleri ihraç edebilir. Ayrıca, 5 yıl içerisinde şu anda Türkiye'nin yaşadığı ekonomik krizden çıkması için çok büyük bir faydası olacaktır" diye konuştu.

YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.