Kalite Memnuniyeti İçin Otomasyon Destekli Çözümler

USTER® kumaş kontrol sistemleri israfı azaltır ve verimi artırır.USTER® kumaş kontrol çözümleri, dokumadan terbiyeye değer zincirini yönetir.

  15 Ocak 2021 09:14 Cuma
Kalite Memnuniyeti İçin Otomasyon Destekli Çözümler

USTER’in Think Quality yaklaşımı artık otomasyon destekli kumaş kontrolünü ele alarak zorlu teknik tekstil uygulamalarına ve kalitenin önemli olduğu tüm dokuma fabrikalarına ihtiyaç duyulan hassasiyet ve güvenliği getiriyor. Kalite standartları her zaman artıyor: otomotiv endüstrisi gibi sektörlerde sıfır hata seviyeleri zaten ön koşul. Hava yastıkları, tavan döşemeleri, döşemeler ve lastik kordları gibi uygulamalar sürekli olarak kusursuz kalite gerektirir. Ancak talepkar müşterilerin beklentilerini karşılaması gereken başka birçok tekstil endüstrisi segmenti de var. Günümüzün üretim ortamlarında, otomasyonlu kalite çözümleri çok önemlidir.

Otomasyon: güven ve karlılık için

USTER, kumaş üreticilerini ve terbiyecileri maliyetli hesaplardan ve kurumsal itibarının zedelenmesinden korumak için kumaşların gerekli kalite standartlarını karşılamasını sağlayan iki sistem sunar.

Her iki sistem de değerli ekstra fayda sağlar. USTER® Q-BAR 2 kumaş kalitesi izleme sistemi israfı önler, USTER® EVS FABRIQ VISION kumaş kalite güvence sistemi ise tüm uygulamalar için birinci kalite ürünü önemli ölçüde iyileştirir. USTER® Q-BAR 2 ve USTER® EVS FABRIQ VISION, kullanıcıların iş başarısı üzerinde gerçek bir etki yaratmaktadır - dünya çapında çok sayıda kurulumda doğrulanan bir gerçektir. Bir dizi farklı uygulama ve işletme genelinde, bu kullanıcılar ortak bir kararı paylaşıyor: kumaş analizi için otomatik çözümler güvenlerini kazandı.

Kalite ve Minimum Atık

USTER® Q-BAR 2, mevcut dokuma makinelerine basit kurulum için geliştirilmiş zarif ve ince tasarımıyla dikkat çekiyor. Dokumacılar için operasyonel iyileştirmeler sunan en yeni nesil tezgah üstü izleme ve inceleme sistemlerini temsil eder. Her makinede doğrudan tarağın üzerine konumlandırılan USTER® Q-BAR 2, kumaş kusurlarının en erken tespiti için ideal bir konuma sahiptir. Bu, operatörün alarmlara ve durdurma sinyallerine hızlı bir şekilde yanıt vermesini sağlar. Sorunların düzeltilmesi, kalite sorunlarının devam etmesini derhal engeller ve malzeme israfını en aza indirir.

USTER® Q-BAR 2, kumaş hatalarını sınıflandırır ve kaydeder, her sarım işleminde "hata haritası" oluşturur, bu daha sonra sezgisel dokunmatik ekran aracılığıyla geri çağrılabilir ve incelenebilir. Sistem, farklı sınıflandırma olanakları sunar ve sarım işleminin kusur sayısı, boyutu ve konumu ve müşteri kriterlerine göre kategorize edilmesine izin verir. Ayrıca ruloları otomatik olarak derecelendirir. Özetle, USTER® Q-BAR 2 çoğu uygulama için dokuma sonrası kontrol ihtiyacını azaltır.

Kalite ve Maksimum Kumaş Verimi

Kumaş üreticileri, tesviye işleminde tutarlı bir şekilde yüksek oranda kusur algılama ve optimize edilmiş verimlilik gerektirir. USTER® EVS FABRIQ VISION, bunu, ara ve son denetim sırasında otomatik kontrol sistemini kullanarak ve merdane denetim çizelgeleri oluşturarak gerçekleştirir. Bu, yavaş, maliyetli ve güvenilmez manuel denetim ihtiyacını ortadan kaldırarak operatörlerin daha yüksek vasıflı işlere odaklanmasına olanak tanır. Sistemin görünür kusurları algılama yeteneği, kullanıcıların kumaş verimini optimize etmesine olanak tanır. En iyi sonuçlar, USTER® EVS FABRIQ VISION'ın kesim optimizasyon yazılım modülü ile elde edilir. Bu, ayarlara göre her sınıflandırma için kumaş verimini optimize eder. İnceleme işlemi sırasında kumaşa kızılötesi mürekkep sürülür. Hata konumları daha sonra kesim optimizasyonu yazılım modülü ile senkronize edilir. Kızılötesi mürekkep işaretlerini kullanarak, denetim masası her kusur için tam olarak doğru konumda durarak hata riskini en aza indirir.

Kalite ve Veriler Çok Önemlidir

Garantili kalite için artan talep önemli bir eğilimdir ve bunu başarmak için açıkça otomasyon gerekir. Kumaş denetiminde otomasyonun en büyük yararı, objektif verilerin toplanmasında sürekliliktir. Bu, USTER® FABRIQ EXPERT kalite sistemi tarafından otomatik veri analizi bonusu ile birlikte gelir ve tamamen özelleştirilebilir raporlar, ekran kontrol panelinde görüntülenir. Tekstil fabrikaları için, denetlenen kumaşlara ilişkin kapsamlı istatistikler ve makine performansı ile sistemlerin çevrimiçi olarak izlenmesi, üretimi optimize etmeye ve otomasyonu kolaylaştırmaya hizmet eder. USTER® FABRIQ EXPERT, fabrikadaki bağlı tüm USTER® Q-BAR 2 sistemlerine genel bir bakış sağlar. Ana odak noktası, çalışma durumu veya üretim hızı gibi ilgili bağlamda kalite bilgilerini - örneğin belirli bir zamandaki kusurların sayısını - göstermektir. Teknik alarmlar, erken uyarı sistemini tetiklemek için gösterimlenir, böylece sorunlara anlık çözümler getirilebilir. Ayrıca, esnek arayüzler, kullanıcıların gerçek veri akışı ve gelişmiş üretim otomasyonu için kumaş analiz verilerini mevcut ERP sistemlerine bağlamasına olanak tanır.

Kumaş Hatalarını Kontrol Ederek İşleyişi Hızlandırmak

USTER® Q-BAR 2 ve USTER® EVS FABRIQ VISION birlikte, kumaş kusurları ve nakliyesi aşamalarında etkili kontrol sağlar. Uster Technologies Kumaş Analiz Ürün Müdürü Ingo Kiefer, "Çeşitli sektörlerdeki tanınmış üreticiler, üretim hatlarına USTER® çözümleri kurarak işlerini zaten güvence altına aldılar" diyor. Kusurlardan tamamen kaçınılamaz, bu nedenle onları doğru bir biçimde belirlemek çok önemlidir. Dokumadan üretim sürecinin sonuna kadar otomatik denetim çözümleri, üreticilerin kaliteye dönük doğru karar ve karlılık güvencesine olanak tanır.


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.