İplikhanelerde İsrafı Azaltın ve Kârınızı Artırın

Uster, ITM 2024'te FiberQ ve RSO 3D'yi tanıtıyor.

  04 Haziran 2024 08:30 Salı
İplikhanelerde İsrafı Azaltın ve Kârınızı Artırın

Sürdürülebilir fabrika operasyonları için kârlı yatırımlar arayan iplik üreticilerinin Uster FiberQ ve RSO 3D'ye göz atması iyi olur. Her iki sistem de cazip yatırım getirisi sağlıyor. Ayrıca iplikçilerin fabrika süreçlerindeki en masraflı aşamaları kontrol etmelerine, atıkların azaltılmasına ve kârlılığın artırılmasına yardımcı oluyorlar.

Saha testleri, kapsamlı ham madde yönetiminin atıklardan %0,5 ila %2 oranında tasarruf sağlayabileceğini göstermektedir. Her iplikçi iplik üretiminden maksimum kârlılık beklentisindedir, dolayısıyla bu kanıtın dikkatle incelenmesi gerekir. Tüm ayrıntılar için, Uster uzmanları ziyaretçileri ITM 2024'te karşılayacak. Burada bu sistemlerin ilgi çekici özelliklerinden bazılarını sunuyoruz. Örneğin, barré hataları ve kalite tutarlılığı büyük baş ağrısıysa, iplikçilerin okumaya devam etmesi tavsiye edilir.

Büyük Maliyet Faktörünü Yönetin

Ham madde, pamuk ipliği üretim maliyetlerinin %65 ila %75'ini oluşturur. Burada atıklardan elde edilen yüzde birlik bir tasarruf bile büyük olabilir: yılda 255.000 ABD Doları (239.000 Avro) tutarında bir maliyet düşüşü, genellikle 50.000 iş miline sahip bir fabrikada, kilogram pamuk başına 1,8 ABD Doları fiyat bareminde Ne 30 iplik sayım aralığında sağlanabilir. Bu tasarruf potansiyeli –iplikçilerin günlük süreçlerini, kalite tutarlılığını, kârlılığını ve daha fazla büyümesini destekleyen –ham madde kullanımı için eksiksiz bir çözüm olan Uster FiberQ ile keşfedilebilir.

Optimum kaynak edinme ve ham madde kullanımında stok seviyelerinin, gerekli iplik kalitesinin ve pamuk parametrelerinin dikkate alınması gerekir. FiberQ yazılımı süreci basitleştirir ve entegre Uster Uygulamalı Üstün Zekâ, kompleksiteyi ortadan kaldırarak maksimum potansiyelin kilidini açar.

Uster FiberQ etkili bir yazılımla çalışır, mevcut envanterlerdeki elyaf verilerini analiz eder ve optimum kalite ve performans için tutarlı ve güvenilir ölçütler oluşturur. Bunun temeli, Uster HVI1000 tarafından ölçülen güvenilir ham madde verileridir. FiberQ ile Uster elyaf sınıflandırma ve analiz sistemine bir abonelik modeli aracılığıyla erişilebilir.

Bir Sonraki Seviye Kalite Öngörüsü

FiberQ'nun üç unsuru vardır. Veri-güdümlü yazılımı, son teknoloji donanımı ve tekstil uzmanlığını birleştirir. Böylece Uster uzmanlarının küresel bilgi birikimi ve deneyimi, kalite ve kârlılık için yeni perspektifler açıyor. Tekstil uzmanlığı, ekipmanın, verilerin ve yazılım araçlarının tüm yeteneklerini fabrika bağlamına taşıyor. Uster tekstil uzmanları, fabrikanın kendi personeliyle birlikte çalışarak onları eğitiyor ve test süreçlerinden gerçek verilere giden yolun kısaltılmasına yardımcı oluyor.

FiberQ'nun kalite vaadi uygulamada zaten kanıtlanmıştır. İplikçiler büyük kalite iyileştirmeleri raporluyor. Örneğin FiberQ çözümü kurulduktan sonra hiçbir barré hatası oluşmadı. Genel IPI kalite iyileştirmeleri %25'in üzerinde bir seviye gösterdi ve daha fazla tutarlılık gözlemlendi.

En Yoğun Maliyetli Süreçteki Potansiyel

Birçok Uster müşterisi, kaliteye yatırım yapmanın kârlılığı artırmaya karşılık geldiğine ikna oldu. Uster RSO 3D, tesisin geleceğine yapılan güvenli yatırımın bir başka örneğidir. Bu, Uster Sentinel ring iplik eğirme optimizasyon sistemi, Uster Quantum 4.0 iplik temizleyiciler ve iğ tanımlamalı bağlantılı sarım makinesinin üstün zekâ bir birleşimidir. Tekstil fabrikaları için benzersiz bir önleyici kalite kontrolüne ulaşır. Kalite ölçümünün bu üç boyutu tek bir sistemde süreç optimizasyonu ve denetlenebilirlik son hedeflerine ulaşır.

Her bir iğ için bireysel veriler, ring iplik eğirme makinesinin tamamında kalite haritalamasına olanak tanır ve herhangi bir düşük kaliteli üretim, burada gösterilir. Dıştaki kopslar, sarımdan önce doğrudan makine müdahalesi yoluyla çıkarılır. Bu, sarıcı durmalarını ve daha temiz kesimleri büyük ölçüde azaltır. Sistem aynı zamanda operatörleri sorunun tespit edildiği tam konuma yönlendirerek minimum kayıp ve maksimum kârlılık için hızlı aksiyon alınmasını sağlar.

Alışılageldik Uster

İplikhaneler, iş zorluklarını aşmak ve uzun vadeli sürdürülebilirlik ve kârlılık sağlamak için yenilikçi teknik ve teknolojileri benimsemeleri gerektiğini biliyor. Daha önce kalite yönetimi, Excel dosyaları düzeyinde mevcut ekipmanlarla büyük ölçüde fabrika personelinin deneyimine dayanıyordu. Bu durum, o zaman bile en iyi sonuçları sağlayamayan, kompleks ve zaman alıcı süreçler nedeniyle veri kullanımının düşük olmasına neden oldu.

Veri-güdümlü yazılım, ilerlemenin ve başarının anahtarıdır. Uster, her gün optimum iplik kalitesi ve performansı için farklı kaynaklardan gelen verileri analiz eden güvenilir ölçüm sistemleri ve etkili yazılımlar sunar.

Uster Teknolojileri Hakkında

Uster Teknolojileri, elyaftan kumaşa dünyanın lider kalite yönetimi çözümleri sağlayıcısıdır.  Yüksek teknoloji araçları, sistemleri ve hizmetleri, kalite kontrol, öngörü, belgelendirme ve optimizasyonu kapsar. Portföy, elyaflar, kesikli elyaf ve filament iplikler, kumaşlar ve nonwoven kumaşlar için kalite yönetimi, laboratuvar testleri ve hat-içi süreç kontrol araçlarını içermektedir. Tekstil ticareti için benzersiz küresel ölçütler olan Uster İstatistikleri, eğitim, danışmanlık ve dünya çapında satış sonrası hizmetleri içeren katma değerli hizmetler portföyünü tamamlar. Uster felsefesi-her zaman ‘kaliteyi akılda tutarak’ pazar ihtiyaçlarını karşılayarak yeniliği ileriye taşımayı amaçlar. Uster Teknolojileri'nin merkezi Uster, İsviçre'dedir ve dünya çapında faaliyet göstermektedir. Uster (İsviçre), Knoxville (ABD), Suzhou (Çin) ve Caesarea'da (İsrail) büyük pazarlarda ve Teknoloji Merkezlerinde satış ve servis yan kuruluşları bulunmaktadır.


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.