İlklerin Markası: Durak Tekstil

Türkiye’nin ilk polyester nakış ipliğini 80’lerde üretmeye başlayan Durak Tekstil 90’lı yıllarda ise POY tesisi yatırımıyla kendi hammaddesini üretebilen ilk yerli dikiş ve nakış ipliği üreticisi olmuştu.

  14 Haziran 2021 09:06 Pazartesi
İlklerin Markası:  Durak Tekstil

1971 yılından beri Bursa’da faaliyet gösteren Durak Tekstil endüstriyel dikiş ve nakış ipliği üreticisidir. 80’li yıllarda Türkiye’nin ilk polyester nakış ipliği üreticisi unvanını kazanan Durak Tekstil, 90’lı yıllarda ise POY tesisi yatırımıyla kendi hammaddesini üretebilen ilk yerli dikiş ve nakış ipliği üreticisi olmuştur. 2000’li yıllarda ise ihracatta yaptığı atılımlarla şu an Bursa ve Çin üretim tesisleri, Polonya ve Avusturya ofisleri, yaygın yerel satış ağı ile 70’ten fazla ülkede servis veren, Türkiye’nin önemli markası konumunda. Durak Tekstil yöneticisi Yiğit Durak dergimize özel açıklamalarda bulundu.

Endüstriyel Dikiş Ve Nakış İplikleri

Yiğit Durak  üretimleri hakkında verdiği bilgilerde ‘’Ürün gamımızda tüm endüstriyel dikiş ve nakış ipliklerini bulunduruyor. Bunlar içerisinde geleneksel dikiş ipliklerinden geç tutuşur ürünler, kesilmeye dayanıklı ürünler, ışığı yansıtan ürünler, iletken ürünler gibi teknik ürünlerimiz ve geri dönüştürülmüş polyesterden üretilen ürünlerimiz de mevcut.’’ Gerçekleştirdikleri tüm üretim sürecinin belirli bir standart ve kalite içerisinde yapıldığını belirten Durak ‘’Tüm Durak ürünleri OekoTex standartları dâhilinde ISO sistemleri altında üretilir. Teknik ürünlerimiz ise konularındaki en üst standartlara uyacak koşullarda üretilir. Kendi Ar&Ge laboratuvarlarımızın da desteğiyle müşterilerimizin talep edebileceği tüm sertifika ve testleri uygulayabilecek ve temin edebilecek konumdayız.’’ Dedi.

En Önemli Unsur İnsan

Üretim süreçleri hakkında bilgiler veren Yiğit Durak ‘’Üretimimiz deneyimli ekibimiz tarafından gerçekleştiriliyor. Çalışan sadakati yönünden oldukça güçlü bir firma olduğumuzu söyleyebilirim. Bu sayede ortak bir dil konuşmamız ve bazı bilgilere ulaşmamız çok daha kolay oluyor. Bununla beraber günümüz şartlarında sürdürebilir ve standartlara uygun, istikrarlı üretim yapabilmeyi kolaylaştıran işletme denetim sistemleri kullanıyoruz. Tüm aktivitelerimiz ERP sistemimiz üzerinden yürütülüyor ve tüm üretim hatlarımız ara yüzlerle birbirine bağlantılı. Bu sayede anlık veri akışı ve kontrolünü sağlayabiliyoruz. Makine parkuru bizim alanımızda çok önemli. Durak Tekstil bünyesinde çalışan iplik uzmanlarının deneyimiyle bu konuda her zaman en faydalı makine parkuruna yatırım yapmayı hedefliyor. Bir diğer unsur ise insan. Başta da belirttiğim gibi, yüksek çalışan sadakati bu noktada ön plana çıkıyor. Olmazsa olmazlarımızın başında gelen bir unsur da toplam çalışanlarımızın %65’ini temsil eden kadın çalışanlarımız. Hepsinin ve tüm kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü bu vesileyle kutlarım. Dedi.

Uluslararası Markalar Müşterilerimiz

Pazarlama ve Pazar payını sorduğumuz Yiğit Durak ‘’Durak Tekstil rakiplerinden farklı olarak müşterilerinin verimliliğini arttırmak üzere Ar&Ge ve Ür&Ge çalışmaları yürütüyor. Bunlar sonucunda kendi bünyesinde eşsiz ürünler geliştiriyor. Buna örnek olarak alt iplik teknolojisinde daha fazla iplik sarımıyla öne çıkan ve duruş sayılarında yarattığı düşüşle kullanıcıların üretim verimliliğine doğrudan katkı sağlayan ürünlerimiz var. Durak Tekstil her zaman bilgisini paylaşarak müşterilerini bilgilendirmeyi hedefleyen bir firmadır. Türkiye’de yıllardır tercih edilen firmaların başında geliyoruz. Özellikle Türkiye’de üretim yapan uluslararası markalara ürün tedarik etme yönünde çalışmalarımız devam ediyor. Bu markalarla çalışabilmek için bazı sorumlulukları yerine getiriyor olmak gerekiyor. Bu konuda gerek sosyal sorumluluklar olarak gerekse işletme sistemleri olarak hazırlıklarımız tam. Düzenli olarak bu tarz denetimler yaşıyoruz ve nasıl cevap vereceğimizi artık çok iyi bilir durumdayız.

Ar&Ge Departmanımız Bizim İçin Çok Önemli

Ar&Ge departmanımız bizim için çok önemli. Burada geliştirilmiş sayısız ürün ve devam etmekte olan bir o kadar proje var. Askeri kullanıma uygun iplikler, iletken özellikli ürünler, ışığı yansıtan veya kendinden bu özelliğe sahip ürünler bu çalışmalardan sadece bazıları diye açıklamalarını sürdüren Yiğit Durak ‘’Makine parkurumuz teknolojik gelişmelere uygun olarak güncelleniyor. 2021 başında yeni yatırımlarımız oldu ve bu sayede üretim kapasitemizi yaklaşık %50 oranında arttırdık.  Belgelerden bahsederken bu belgeleri almanın bizim için amaç değil araç olduğunu vurgulamak isterim. Bu belgelerin gerektirdiği düzen ve çalışma tarzı firmamızın tüm çalışanları tarafından benimsenmiştir. Sürekli iyileştirme ve sürdürebilirlik gündemimizdeki en önemli maddeler. Bunun gereği olarak bu belgelerin şartlarını yerine getiriyoruz ve işimizin düzenini bu şekilde tutuyoruz.’’

Pandemi de Sistemimizi İyileştirdik

Pandemi sürecine ilişkin değerlendirmelerde bulunan Durak ‘’2020 yılı iyisiyle kötüsüyle geride kaldı. Pandemi süreci herkesi olduğu gibi bizi de etkiledi. Bu durumda farklı olarak maske üretimi için iplik tedarik ettik. Her ne kadar yeni bir alanla karşılaşmış da olsak 2019’la aynı ivmeyi yakalayamadık. Ancak bu dezavantajlı durumu değerlendirmek adına kendi sistemlerimizi iyileştirdik. Firmamızın sosyal yönünü güçlendirme çalışmaları yaptık. Yeni sertifikalar almak için girişimlerimizi başlattık. 2021 yılına hazırlık çalışmalarımız oldu. 2021 yılı içerisinde hem beklediğimiz ihracat gelişimini hem de 2022 için Türkiye’nin gerçek anlamda bir markası olmak yönünde çalışmalarımız devam ediyor.’’dedi Yiğit Durak açıklamalarını şu şekilde tamamladı. ‘’Her geçen gün daha kurumsal, daha profesyonel ve daha geniş servis ağına sahip olmak için çalışmalarımız devam ediyor. Durak Tekstil, üretiminden satışına, finansından pazarlamasına tüm aktivitelerini belirli standartlar dahilinde ve tamamen şeffaf olarak yürütmeye devam ediyor.


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.