Heimtextil’de Sürdürülebilir Ev Tekstili

OEKO-TEX®, Ocak ayında gerçekleşen Heimtextil fuarındaki standıyla, sürdürülebilirlik ve sağlığa zararlı kimyasallar konusunda duyarlılık yarattı.

  25 Şubat 2019 11:10 Pazartesi
Heimtextil’de Sürdürülebilir Ev Tekstili

Yatak takımları ve havlular gibi ev tekstili ürünleri üreticileri, giderek daha fazla sürdürülebilirliğe odaklanmaktadır. Markalar ve perakendeciler, tüketici iletişimi aracı olarak OEKO-TEX® tarafından yapılan MADE IN GREEN gibi etiketlere giderek daha fazla güveniyorlar. Ocak ayında gerçekleşen Frankfurt'taki uluslararası Heimtextil ticaret fuarındaki OEKO-TEX® standına gelen ziyaretçiler, sürdürülebilirlik konusunun dünya tekstil endüstrisinin ne kadarını şekillendirdiğini gördü.

25 yıllık deneyime sahip olan OEKO-TEX®, tüketicilerin ve iş dünyasının sorumlu ticaret yoluyla sürdürülebilirlik sağlamasında dünya lideridir. OEKO-TEX®, müşterilerin üretim süreçlerini optimize etmeleri ve yüksek kaliteli ve sürdürülebilir ürünleri pazara sunmalarına katkıda bulunabilecekleri standartlaştırılmış çözümler sunuyor. OEKO-TEX® ‘in sunduğu tüm hizmetler müşterilerin sistemlerini, süreçlerini ve ürünlerini güçlendirmeye ve nihayetinde daha sürdürülebilir işletmeler yaratmayı sağlıyor. 98 ülkedeki 10.000 üretici, marka ve perakendeci, ürünlerinin olası zararlı kimyasallar için test edilmesini sağlamak için OEKO-TEX® ile birlikte çalışıyorlar. Aynı zamanda, dünya çapında milyonlarca kullanıcı, OEKO-TEX® etiketlerini satın alma kararlarında göz önünde bulunduruyor.

Sürdürülebilir Ürün Kriterleri

Tüketiciler, özellikle doğrudan ve sürekli cilt teması bulunan kumaşları, sağlığa zarar vermeyen, sürdürülebilir ve sosyal açıdan sorumlu olan üretim tesislerinden gelen ürünleri tercih ediyorlar. Bunlar MADE IN GREEN etiketinin kriterleri. Her etiketin, müşterilerin ilgili ürünün üretim yolunu izlemelerine ve böylece mağazadan daha bilinçli bir satın alma kararı almalarına olanak tanıyan kendine özgü bir ürün kimliği veya QR kodu bulunuyor. Bağlantılı tedarik zincirlerine sahip uluslararası tanınmış markalar ve perakendeciler, Macy's ve Costco gibi işletmeler, bu avantajlardan giderek daha fazla faydalanıyorlar. Dibella, Welspun ve Birla Century gibi tedarikçileriyle birlikte, üretimin her aşamasının belirtilen kalite, çevre ve işçilik standartlarını yerine getirdiğini güvenilir bir şekilde gösterebiliyorlar. Calida, Egeria, Irisette, Sonoma, Matheis veya Charisma gibi kendi ürünlerini pazarlayan üreticiler de, OEKO-TEX® tarafından MADE IN GREEN ile pazardaki imajlarını geliştiriyorlar.


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.