Hava-Jetli İplik İçin MEM Tekstil Rieter’i Tercih Etti

MEM Tekstil, hava-jetli iplik işletmelerinde hazırlık için tamamen Rieter makinalarına güvenmektedir ve bunda yüksek iplik kalitesi, elyaf ve iplik hazırlık aşamasında son ürüne kadar hayatidir.

  07 Aralık 2022 08:40 Çarşamba
Hava-Jetli İplik İçin MEM Tekstil Rieter’i Tercih Etti

MEM Tekstil Türkiye'de tekstil sektörünün en büyük entegre üreticileri arasında yer alır. Bu hava-jetli iplik işletmelerinde şirket %100 viskon, modal ve Tencel ipliklerin yanı sıra penye pamuk ve diğer karışımlarla karışım iplikler üretir. MEM Tekstil, balya açıcı UNIfloc A 12'den otomatik regüleli cer makinası RSB-D 50'ye kadar, hava-jetli hatları için Rieter'in elyaf ve iplik hazırlık makinalarına güvenmektedir. İplikhane Müdürü Halil Çetin şunları dile getirmiştir: "Rieter ile neredeyse 25 yıldır samimi bir ilişkimiz var ve tüm projelerimizde Rieter'in gücünü arkamızda hissediyoruz. Anında servis ve hızlı teknik ve mekanik destek alıyoruz. Rieter makinaları sayesinde her zaman aynı yüksek kaliteyi elde ediyoruz, bu da doğrudan son ürünün kalitesini etkiliyor."

UNIblend A 81: En Yüksek Hassasiyete Sahip Karışımlar

Her Rieter makinası, hem enerji verimliliğine ve optimum ham madde kullanımına hem de verimli ve ekonomik üretime katkıda bulunmaktadır. Bu da MEM Tekstil’in rekabetçi kalmasına yardımcı olmaktadır. Hassas karıştırıcı UNIblend A 81 karışımların en yüksek hassasiyetle esnek şekilde üretilmesine katkıda bulunmasıyla öne çıkmaktadır. Bir A 81 dörde kadar farklı karışım üretebilir ve bu sayede dört farklı taraklama hattına besleme yapılabilir. Farklı ham madde bileşenlerinin sürekli toplu şekilde beslenmesi, karışım oranlarından %1'in altında sapmayı garanti eder. Bu durum, MEM Tekstil'in karışım iplikleri veya %98/2 aralığındaki ileri düzey karışım kompozisyonları için özellikle önemlidir.

OMEGAlap E 36: Ekonomik Penye Hatları

Rieter penye makinaları, penye hazırlık sistemi OMEGAlap E 36 ile birlikte, penye pamuklu yüksek kaliteli karışım ipliklerin hazırlanması için ideal hazırlıktır. E 36, ham madde ve vatka çapından bağımsız olarak, 230 m/dakika sabit üretim hızına sahiptir. Bu sayede penye hatlarına oldukça ekonomik besleme yapılabilir; bir OMEGAlap E 36 sekiz adede kadar penye makinası E 75'e besleme yapar.

RSB-D 50: Mükemmel Şerit Düzgünlüğü

Rieter cer makinaları SB-D 50 ve RSB-D 50 ile MEM Tekstil, ham madde ve uygulamaya göre yüksek verimliliğe veya kaliteye odaklanarak esnek şekilde üretim yapabilir. Otomatik regüleli cer makinaları RSB-D 50 bir şekilde yüksek iplik ve kumaş kalitesi için üst düzey cer şeridi düzgünlüğü sağlar. Patentli tahrik konsepti ECOrized ile önceki modele kıyasla kayış ve tahrik öğelerinden %25 tasarruf edilir, bu da enerji verimliliğine büyük katkı sağlar. Operatörler çıkış ünitesi ve koyler hızını, emiş yoğunluğunu ve çekimi dokunmatik ekranda frekans kontrollü tahriklerle kolaylıkla ayarlar. Dokunmatik ekrandaki SLIVERprofessional uzman sistemi optimum cer şeridi kalitesiyle hızlı harman değişimine olanak tanır. Sonuç olarak sıklıkla yapılan parti değişimleri hem hızlı gerçekleştirilir hem de daha az sayıda iyi eğitimli personele ihtiyaç duyulur. Cer makinaları RSB-D 50, Rieter Quality Monitor sayesinde arızaları ortadan kaldırmak ve hava jetli iplik makinalarına mükemmel şekilde hazırlanmış cer şeritleri beslemek için son kalite durağı görevi görür.

Rieter Hakkında

Rieter, kısa elyaf iplik üretiminde kullanılan sistemler için dünya pazarında lider tedarikçi konumundadır. Merkezi Winterthur'da (İsviçre) bulunan şirket; doğal elyaf, suni ve sentetik elyaf ve bunların karışımlarını ipliğe dönüştürmek için kullanılan makinaları, sistemleri ve komponentleri geliştirmekte ve üretmektedir. Rieter, hem iplik eğirme hazırlık işlemlerinin hem de şu anda piyasada mevcut dört nihai iplik eğirme işleminin dünyadaki tek tedarikçisi konumundadır. Rieter, hassas bobin makinaları alanında da liderdir. On ülkede 18 üretim tesisi olan şirket, yaklaşık %16,5'i İsviçre'de yerleşik olmak üzere, 5.480 kişilik küresel bir iş gücünü istihdam etmektedir. Rieter, SIX İsviçre Borsası'nda RIEN kısaltma adı ile kayıtlıdır.


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.