Oerlikon Polimer İşleme Çözümleri, Irico Gualchierani Handling S.r.l. Şirketine Satıldı

Oerlikon, 2024 yılında "Eriyikten İpliğe, Elyaflara ve Nonwoven Kumaşlara" daha fazla odaklanabilecek.

  14 Mart 2024 08:42 Perşembe
Oerlikon Polimer İşleme Çözümleri, Irico Gualchierani Handling S.r.l. Şirketine Satıldı

Yılın başında İsviçreli Oerlikon Grubunun Polimer İşleme Çözümleri Bölümü, büyük kimyasal elyaf iplik eğirme fabrikaları için iç lojistik alanındaki tekliflerini yeniden düzenledi. Bu amaçla 2018 yılında entegre edilen ve o tarihten bu yana Oerlikon Barmag Automation (OBAA) adı altında yönetilen ünite, İtalyan (IGH) Irico Gualchierani Handling S.r.l şirketine satıldı. Kapanış resmi olarak 20 Aralık 2023'te gerçekleşti. Her iki taraf da satış fiyatını açıklamama konusunda anlaştı.

Bu stratejik yeniden düzenleme sayesinde Oerlikon, yeni 2024 mali yılında iplik eğirme ve tekstüre alanındaki temel yetkinliği olan "Eriyikten İpliğe, Elyaflara ve Nonwoven Kumaşlara" daha fazla odaklanabilecek. Bu aynı zamanda ürüne yakın ve hatta doğrudan entegre edilen otomasyon çözümlerini de içerecektir. Örneğin bobinlerin taşınması ve paketlenmesine yönelik çözümler gelecekte yeni ortakla birlikte gerçekleştirilecek. IGH Grubunun yeni birimi IG Automation GmbH adı altında faaliyet gösterecek.

Oerlikon Polimer İşleme Çözümleri CEO'su Georg Stausberg, "IGH ile, Bernkastel-Kues ve Augsburg'daki Almanya tesislerinde 55 çalışanıyla Oerlikon Barmag Automation'ın iç lojistik işini daha da geliştirecek stratejik bir ortak bulduk" dedi. IGH, IGH Grubunun bir başka şirketi olan Thema System tarafından tasarlanan ve gerçekleştirilen entegre kalite kontrol sistemleri de dâhil olmak üzere, elyaf bobinlerinin sevkiyatına yönelik halihazırda eksiksiz çözümler sunmaktadır. IGH; esnek, yüksek performanslı ve güvenilir otomatik bobin sevkiyat sistemlerinin planlanması, tasarımı, üretimi ve kurulumunda uzun yıllara dayanan deneyime sahiptir. ‘’Bu adımdan ve özellikle de aralarına hoş geldiniz demek istediğim yeni yüksek vasıflı çalışanlardan çok memnunuz. Ayrıca bu, bizi tek bir hamlede tekstil endüstrisi için iç lojistik çözümlere yönelik işimizi belirgin bir biçimde büyütecek bir konuma getiriyor" dedi, IGH CEO'su Niccolò Paoli.

İplik Üreticileri İş Birliğiyle Desteklenmeye Devam Ediyor

Mevcut Oerlikon müşteri sözleşmeleri prensip olarak yeni sahiplik yapısından etkilenmemeye devam edecek. Gelecekte iki ortak, müşterilerinin yararına çok yakın ve ortaklık içinde birlikte çalışacak. Paoli, "İş gücünün devralınması, özel uzmanlığın şirket içinde kalmasını sağlıyor. İş alanını yoğun bir şekilde geliştireceksek bu bizim için çok önemli" diyor.

Oerlikon Polimer İşleme Çözümleri Bölümü Hakkında

Oerlikon, kapsamlı polimer işleme tesisi çözümleri ve yüksek hassasiyetli akış kontrolü bileşen ekipmanlarının lider tedarikçisidir. Bölüm, polikondenzasyon ve ekstrüzyon hatları, sentetik elyaf filament eğirme çözümleri, tekstüre makineleri, BCF ve kesikli elyaf hatlarının yanı sıra nonwoven kumaşlar üretim sistemleri sağlıyor. Ayrıca enjeksiyon kalıplama endüstrisi için gelişmiş ve yenilikçi sıcak yolluk sistemleri ve çok boşluklu çözümler geliştirir ve üretir. Sıcak yolluk çözümleri, otomotiv, lojistik, çevresel, endüstriyel uygulamalar, tüketim malları, güzellik ve kişisel bakım ve tıp dâhil olmak üzere iş sektörlerine hizmet vermektedir. Ayrıca Oerlikon, tekstil, otomotiv, kimya, boya ve cila endüstrileri için özelleştirilmiş dişli ölçüm pompaları sunmaktadır. Mühendislik yetkinliği, döngüsel ekonomi yaklaşımıyla tüm polimer işleme değer zinciri için sürdürülebilir ve enerji verimliliğine sahip çözümleri destekler. Oerlikon Polimer İşleme Çözümleri Bölümü, teknoloji markalarıyla – Oerlikon Barmag, Oerlikon Neumag, Oerlikon Nonwoven Kumaşlar ve Oerlikon HRSflow– yaklaşık 120 ülkede üretim, satış, dağıtım ve servis organizasyonlarıyla müşterilerine hizmet vermektedir. Bölüm, merkezi İsviçre'de bulunan ve 13.000'den fazla çalışanı olan ve 2022'de 2,9 milyar CHF satış gerçekleştiren halka açık listelenen Oerlikon Grubu'nun bir parçasıdır.

IGH Hakkında – Irico Gualchierani Handling

Irico Gualchierani Handling (IGH), sentetik elyaf filamentleri, cam elyafları ve karbon elyafları için iplik eğirme tesisinin otomasyonunda bir liderdir ve mevcut en son yenilikçi teknolojilerle birlikte yüksek kaliteli, güçlü ve güvenilir otomatik sevkiyat sistemleri sunar. Genel merkezi Firenze'de bulunan IGH, İtalyan şirketleri Irico ve Gualchierani'nin halefi olup dünya çapında kurulu yenilikçi ve kişiye özel üretim çözüm mirasını genişletmektedir. Kardeş şirketi Thema System sayesinde IGH, elyaf üretim sürecine anlık geri bildirim sağlamak için yapay zekâ teknolojisinden yararlanarak elyafın otomatik kalite kontrollerini entegre ediyor. Çin'deki üretim tesisi IGH Ningbo, en son Avrupa teknoloji ve güvenlik standardıyla tasarlanmış yüksek kaliteli ürünlerle dünya pazar talebini karşılayabilmektedir.


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.