Doğru Hammadde, Optimize Üretim…

Uster çözümleri, süreçlerde ve kârlılıkta pratik faydalar sağlamak için bir araya geliyor.

  02 Şubat 2024 08:36 Cuma
Doğru Hammadde, Optimize Üretim…

Kalite ölçüm cihazlarının sofistike yazılımla benzersiz Uster kombinasyonu, iplikçilikteki evrimin kalbinde yer almaktadır. FiberQ, keskin ham madde sevkiyatı yoluyla maksimum kârlılığın kilidini açmanın temel hareket noktasıdır. Ve Uster Kalite Uzmanı, üretim süreci boyunca kaliteyi izleyerek resmi tamamlıyor. İplik eğirmeciler bu iki sistemi birleştirerek hem kalite hem de kârlılık açısından tam kazanımlara ulaşabilecekler.

Dünyanın önde gelen fabrikalarından sağlanan olumlu geri bildirimler, pratik tesis deneyimlerinden elde edilen veriler ve rakamlarla faydalarının altını çizmektedir. Kompleks verilerin doğru bir şekilde toplanması ve analizi, Uster Kalite Uzmanı ve Fiber Q ile 360Q ile birlikte fabrika genelinde katma değer ve optimize edilmiş işleme sağlayarak her aşamada uygulanır. Uster'in Fabrika Yönetimi Çözümleri Ürün Yönetimi Başkanı Stratos Fragkotsinos, tüm işletme operasyonunu iyileştirmek için Fiber Q ve Uster Kalite Uzmanının uyum içinde çalışmasının önemini açıklıyor; “Optimum bir ham madde yönetimi çözümü olmadan, doğru kalitede ve kalite tutarlılığında iplik üretimi elde etmek oldukça zor ve pahalıdır” dedi ve ekledi, “Öte yandan, en iyi ham madde çözümü bile güvenilir olmadan maksimum potansiyeline ve tutarlı tesis içi üretim süreçlerine ulaşamayacaktır.”

Yazılım Çözümlerinin Gücü-UQX

Endüstri 4.0 yolunda yazılımın kalite kontroldeki ilerlemenin giderek artan bir biçimde itici bir gücü haline geldiği açıktır. Bu durum özellikle birden fazla ilgili işlem aşamasıyla tekstil segmentlerinin en kompleks olanı olan eğirme için geçerlidir. İplik eğirme tesisleri, aynı zamanda kârlı bir şekilde faaliyet göstermek istiyorlarsa güvenilir veri toplama ve analize en fazla ihtiyaç duyacak olan firmalardır. Örneğin, iplikçiler için üretim maliyetlerinin %75'e varan kısmı ham maddeden oluşur, bu nedenle doğru yönetim ve atıkların en aza indirilmesi temeldir. Bu hayati unsuru optimize etmek için veri toplama ve analizde önde gelen uzmanla ortaklık yapmak akılcıdır.

Uster'in vizyonu, Think Quality konseptini daha geniş bir tekstil topluluğuna doğru genişletmekti ve ilk adım, Kalite Uzmanlığı’nın lansmanıydı. Uster Tester 6'da barındırılan sistemle aynı özelliklere sahip, bir yazılım çözümü olarak bağımsız bir sürüm 2020 yılında piyasaya sürüldü. Artık UQX olarak bilinen Uster Kalite Uzmanı nihai analizde, benzersiz Değer Modülleri’nde ve hata önleme mekanizmalarında güvenilir standartlar sunar. Bu UQX faydaları, anında ve güvenilir bildirimlerle sapmaları en aza indirerek optimize edilmiş ayarları destekler. Ve bu optimum ayarın atık seviyeleri üzerinde doğrudan etkisi olacaktır. Fragkotsinos, "UQX'in değer modülleri aracılığıyla sürekli süreç içi izleme akışkan üretim sağlayacaktır, çünkü Fiber Q'nun verimliliği ve güvenilirliği sayesinde ham madde tarafındaki değişimler zaten minimumdadır" diyor.

Fabrika Geri Bildirim Raporları- Kaliteyi ve Kârlılığı Artırma

Kalite Uzmanı çeşitli Değer Modülleri sunar. İplik Öngörüsü, Hintli bir iplik eğirmecinin hav (tüylenme) sorunlarını çözmesine ve kayıpları önleyerek kaliteyi hızlı bir şekilde geri kazanmasına yardımcı oldu. UQX, kritik sorunların analizini mümkün kıldı ve kayda değer iyileştirmelere rehberlik etti. Pakistan'ın en tanınmış iplik markalarından biri, garantili kalite ve yönetimli maliyetler için üretim rutinlerini optimize etmek amacıyla en üst düzey çözümü aradı. Şirketin COO'su, ürün kalitesinin iyileştirilmesinin fabrikadaki üretkenliği otomatik olarak artırdığına inanıyor. Maliyetin kaliteden daha önemli görüldüğü durumlarda bile maliyeti düşürmenin en iyi yolunun kaliteyi artırmak olduğunu ileri sürüyor.

Hızlı ve güvenilir veri analizi süreçlerin iyileştirilmesine olanak sağladığından, UQX kurulumunun bu fabrika için akıllıca bir karar olduğu ortaya çıktı. Fabrikanın kalitedeki sapmaları belirlemesi ve önlemesinin yanı sıra makine ve bileşen sorunları desteği ve kontaminasyon idaresi daha kolaydı. Genel karar, Uster Kalite Uzmanı’nın analizi sayesinde kalite tutarlılığı, üretkenlik ve kârlılıkta büyük ilerlemelerin kaydedildiği yönündeydi. UQX'in puanı yalnızca 'iyi' kaliteyi 'daha iyi' kılmakla kalmıyor. Kanıt olarak, daha önce iplik kalitesi 'ortalama' olarak sınıflandırılan Hintli bir iplik eğirmeci, UQX'li Uster Tester 6 sayesinde kalite seviyesinin artık çok daha yüksek olduğunu bildiriyor. Bu fabrika, gelişmiş pazar konumu ve daha yüksek kârlılık şeklindeki ikili hedefine ulaştı. Hindistan'da Fiber Q kullanan başka bir iplik eğirme tesisinde UQX aynı zamanda genel üretimi kontrol ediyor, sapmaları belirliyor ve her bir işlem adımı için ayar optimizasyonunu sağlıyordu. Bu, atıklarda %2'lik bir azalmayı ve IPI düzeyinde belirgin bir iyileşmeyi (-%25) destekledi. Hikâyenin tamamı ve müşterilerden sağlanan diğer pratik sunumlar www.uster.com/references adresindeki Uster web sitesinde mevcuttur.

Uster'in artık, tam işletme içi süreç optimizasyonu için UQX ile birlikte benzersiz ham madde yönetimi çözümü olan FiberQ ile iplikhanelerdeki kârlılığı artırabileceği, pratik denemeler ve işletme deneyimi ile kanıtlanmıştır. Fragkotsinos şöyle diyor; "Güvenilir kalite izlemeyle birlikte tutarlı ve optimum girdi, başarının temel faktörleridir. 360Q ve UQX'in FiberQ'sunun birlikte iplikhaneler için maksimum karlılığı sağlayabileceği açıktır."

Uster Teknolojileri Hakkında

Uster Teknolojileri, elyaftan kumaşa dünyanın lider kalite yönetimi çözümleri sağlayıcısıdır.  Yüksek teknoloji araçları, sistemleri ve hizmetleri, kalite kontrol, öngörü, belgelendirme ve optimizasyonu kapsar. Portföy, elyaflar, kesikli elyaf ve filament iplikler, kumaşlar ve nonwoven kumaşlar için kalite yönetimi, laboratuvar testleri ve hat-içi süreç kontrol araçlarını içermektedir. Tekstil ticareti için benzersiz küresel ölçütler olan Uster İstatistikleri, eğitim, danışmanlık ve dünya çapında satış sonrası hizmetleri içeren katma değerli hizmetler portföyünü tamamlar. Uster felsefesi-her zaman ‘kaliteyi akılda tutarak’ pazar ihtiyaçlarını karşılayarak yeniliği ileriye taşımayı amaçlar. Uster Teknolojileri'nin merkezi Uster, İsviçre'dedir ve dünya çapında faaliyet göstermektedir. Uster (İsviçre), Knoxville (ABD), Suzhou (Çin) ve Caesarea'da (İsrail) büyük pazarlarda ve Teknoloji Merkezlerinde satış ve servis yan kuruluşları bulunmaktadır.


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.