Daha Fazla Verimlilik için Daha Uzun Bekleme Süreleri

Optimize edilmiş POY ve DTY prosesi kullanılarak yüksek titreli ürünlerin üretimi.

  20 Mart 2023 09:10 Pazartesi
Daha Fazla Verimlilik için Daha Uzun Bekleme Süreleri

2018'den beri Oerlikon Barmag, POY ve DTY prosesini kullanan üst düzey ev tekstili uygulamaları için pazarın şu anda mevcut olan tek konseptini sunuyor. Otomatik bir eAFK Big V çok-iğli tekstüre makinesi ile bağlantılı olarak WINGS HD sarım ünitesine sahip eğirme konsepti, maksimum makine verimliliği ile mükemmel kalitede yüksek titreli iplikler üretir.

POY Proses Teknolojisi Müdürü Stephan Faulstich, "Bu özel ipliklerin artan gereksinimlerini eğirme prosesine bir kez daha daha uyumlu bağlantısı için ve müşterilerimiz için günlük üretimi daha da basit hale getirmek için WINGS HD'yi akabinde modifiye ettik" dedi. Yüksek titreleri sararken bekleme süreleri son derece kısadır. Yeni WINGS HD modelleri özelinde bekleme sürelerini üç kata kadar artırdık. Bu amaca dönük, örneğin bir 300d/384f iplik için bekleme süresi standart 6,5 dakikadan 15.7 dk’ya kadar  artırılmıştır-ve, 400d/192f iplik kapsamında, 4,3 dk.’dan 10.3 dk’ya kadar. Bu, tarama işlemini daha eşit hale getirir ve dolayısıyla tarama işleminde güvenilirliğini artırır.

Aynı zamanda, çekme ünitesi artık daha esnek bir tasarıma sahiptir; bu, toplam titreleri düşük olan ürünler değerinde iki godeli çalışmanın da mümkün olduğu anlamına gelir. Bunun, sarma ünitesinin enerji tüketimi üzerinde olumlu bir etkisi vardır.

WINGS HD – Üstün Verimlilik ve İşlevsellik

Eğirme prosesinde WINGS HD 1800 kullanılarak 600d/576f'ye (final) kadar 12 POY bobini üretilir. Bu, proseste gelişen yüksek iplik gerilimlerinin bugüne kadar sarım işleminde yaygın olan iplik gerilimlerine düşürülmesini sağlayan ek bir gode sayesinde mümkün olmaktadır. Aynı zamanda, iplik kesme cihazıyla gelen yeni geliştirilen emme ünitesi (iplik toplama sistemi), hem askı işlemi sırasında hem de iplik kopması durumunda -toplam titresi 7.200 den (final) olan ipliğin güvenilir bir şekilde işlenmesini sağlar.

Konseptin belirleyici avantajı: 1.200 den’e kadar ve 784  filamana kadar DTY iplikler geçmişte standart olarak DTY makineleri kullanılarak dört POY 300d/192f havdan sarılırken, yüksek titreler de doğrudan WINGS HD toplama makinesi kullanılarak da üretilebilir. Ve WINGS HD ile eAFK Big V'yi birleştirmek idealdir, çünkü bu tekstüre işlemi sırasında mevcut tüm sarım konumlarının kullanılmasına olanak tanır.

Oerlikon Polimer İşleme Çözümleri Bölümü Hakkında

Oerlikon, kapsamlı polimer işleme tesisi çözümleri ve yüksek hassasiyetli akış kontrolü bileşen ekipmanlarının lider tedarikçisidir. Bölüm, polikondensasyon ve ekstrüzyon hatları, sentetik elyaf filaman eğirme çözümleri, tekstüre makineleri, BCF ve kesikli elyaf hatları ve dokunmamış kumaşlar üretim sistemleri sağlıyor. Mühendislik yetkinliği, döngüsel ekonomi yaklaşımıyla tüm tekstil katma değer zinciri için sürdürülebilir ve enerji açısından verimli çözümlere destek olur. Ayrıca Oerlikon, enjeksiyon kalıplama endüstrisi için gelişmiş ve yenilikçi sıcak yolluk sistemlerinin yanı sıra tekstil, otomotiv, kimya, boya ve lake endüstrileri için özelleştirilmiş dişli ölçüm pompaları geliştirmekte ve üretmektedir.

Bölüm, teknoloji markaları olan Oerlikon Barmag, Oerlikon Neumag, Oerlikon Dokunmamış Kumaşlar ve Oerlikon HRSflow ile yaklaşık 120 ülkede üretim, satış, dağıtım ve servis organizasyonlarıyla müşterilerine hizmet vermektedir.

Bölüm, merkezi İsviçre'de bulunan ve 12.000 çalışanı olan ve 2021'de 2,65 milyar CHF gelir yaratan halka açık listelenen Oerlikon Group'un bir parçasıdır.


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.