CIRFS'nin Yeni Başkanı Necat Altın

Zorlu Holding Tekstil Grubu Başkan’ı Necat Altın, Uluslararası Rayon ve Sentetik Elyaflar Birliği'nin (CIRFS) Başkanlığı’na seçildi. Altın görevi Advansa’nın CEO’su Heinz Meirekord’dan devraldı.

  14 Ağustos 2018 01:00 Salı
CIRFS'nin Yeni Başkanı Necat Altın

Tekstil sektörünün en önemli temsilcilerinden olan Zorlu Tekstil Grubu’nun Başkanı Necat Altın, CIRFS başkanı seçildi. Birlik üyeleri tarafından oybirliğiyle seçilen Necat Altın, görevi eski Başkan Advansa CEO'su Heinz Meierkord’dan devraldı. Merkezi Brüksel'de bulunan CIRFS’in önümüzdeki üç yıl boyunca başkanlık görevini sürdürecek olan Altın, birliğin yönetim kurulu başkanlığına Sabancı Holding Yönetim Kurulu Üyesi Ömer Sabancı’dan sonra seçilen ikinci Türk başkan oldu.  Merkezi Brüksel'de bulunan CIRFS, Avrupa suni ve sentetik elyaf ve iplik üreticilerini temsil ediyor. Türk üreticilerin büyük bir bölümünün üye olduğu birlik, 10 milyar Euro ciro yapan ve 4,4 milyon ton iplik ve elyaf üretimi olan bir sektörü kapsıyor. CIRFS'in üyeleri polyester, poliamid (naylon), akrilik, selülozik ve çeşitli özel iplik ve elyaf üretiminde Avrupa ihtiyacının yüzde 90'ını karşılıyor. 

‘Çalışmaları İleriye Taşıyacağım’

Avrupa’da sentetik liflerin yüzde 80’inden fazlasını üreten ve 10 milyar Euro’luk Avrupa elyaf sektörünü temsil eden CIRFS’nin başkanlığına seçilmiş olmaktan dolayı gurur duyduğunu belirten Necat Altın, şu açıklamada bulundu: “Advansa’nın CEO’su Heinz Meirekord, başkan olarak görev yaptığı süreçte CIRFS'nin sektör için nasıl kilit bir rol oynayabileceğini gösterdi. Ben de bu misyonla geldiğim görevde, yapılan çalışmaları ileriye taşıyacak olmaktan dolayı mutlu olduğumu ifade etmek isterim.” 



YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.