Aksa Akrilik, İlk Çeyrekte %105 Kâr Açıkladı

Aksa Akrilik, pandemi koşullarında ciro ve kârlılıkta artış başarısı gösterdi. 2021’in ilk çeyrek raporuna göre, bir önceki yıla kıyasla kârlılıkta yüzde 105 yükseliş kaydedildi.

  11 Haziran 2021 08:46 Cuma
Aksa Akrilik, İlk Çeyrekte %105 Kâr Açıkladı

Aksa Akrilik tarafından açıklanan sonuçlara göre, şirketin 2021’in ilk üç ayındaki net kârlılığı, geçen yılın aynı dönemine göre iki katına çıkarak 133 milyon TL oldu. 2020’nin ilk çeyreğinde 1,06 milyar TL ciro elde eden Aksa Akrilik, bu yıl ise yüzde 24’lük artışla cirosunu 1,32 milyar TL seviyesine çıkardı.

Aksa Akrilik desteğiyle Yalova’dan Amerika’ya ihracat

Aksa Akrilik ve İTÜ Arı Teknokent’in desteğiyle, 2018 yılından bu yana Yalova’da üç boyutlu yazıcı filamenti üreten Porima, yeni bir başarı öyküsüne imza attı. Serhat Oran ve Kadri Karadeniz isimli iki genç mühendisin girişimi olan şirket, dünyanın en büyük 3D yazıcı pazarı ABD’ye termoplastik madde ihracatı yapmaya başladı. Yerli filament üretimi ile dışa bağımlılığı azaltmayı hedefleyen Porima, Aksa Akrilik’in desteğiyle kapasite artırımı sağlayarak üç boyutlu yazıcı pazarındaki güçlü oyuncular arasına katılmayı hedefliyor.


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.