2021'in İlk Yarısında Rieter En Çok Türkiye’ye Sattı

Rieter başarısında yenilikçi ürün portföyünden ve şirketin küresel konumundan yararlanmaktadır. En yüksek sipariş alımı Türkiye'de kaydedildi.

  01 Eylül 2021 09:58 Çarşamba
2021'in İlk Yarısında Rieter En Çok Türkiye’ye Sattı

Rieter’den yapılan açıklamada, 975,3 milyon CHF'lik bir sipariş alımı bildirdi; bu, önceki yıl dönemine göre %289'luk bir artışa tekabül ediyor (2020'nin ilk yarısı: 250,7 milyon CHF). İyileşme küresel olarak geniş çapta destekleniyor ve 2019 ve 2020 yıllarına ilişkin bir catch-up etkisine ve talepte bölgesel bir değişime dayanıyor. Rieter, yenilikçi ürün portföyünden ve şirketin küresel konumundan yararlanmaktadır. En yüksek sipariş alımı Türkiye'de kaydedildi.

30 Haziran 2021'de şirketin biriken sipariş hacmi yaklaşık 1 135 milyon CHF'ye ulaştı.(30 Haziran 2020: yaklaşık 490 milyon CHF).

Bölgeye Göre Satışlar

Asya ülkelerinde Rieter, 2021 mali yılının ilk yarısında 137,0 milyon CHF (+%57) satış kaydetti. Çin'de, iplik fabrikalarının rekabet güçlerini geliştirmeye yatırım yapmaları nedeniyle satışlar %85 artarak 68,5 milyon CHF'ye yükseldi. . Hindistan'da pazarın toparlanması, %188'lik önemli bir artışla 51.0 milyon CHF'ye ulaştı.

Türkiye'de satışlar küçük bir artışla 59,8 milyon CHF'ye (+%17) ulaştı. Latin Amerika'daki önemli talep artışının etkisiyle Kuzey ve Güney Amerika bölgesinde satışlar %94 artarak 59,8 milyon CHF'ye yükseldi.

Strateji Uygulama ve Kriz Yönetimi

Son yıllarda Rieter, inovasyon liderliğinin temel taşlarına, bileşenleri, yedek parça ve hizmet işletmelerini güçlendirmeye ve maliyet yapılarını ayarlamaya dayalı stratejisini tutarlı bir şekilde uygulamıştır.

2020 pandemi yılında kriz yönetimi, çalışanları korumayı, müşteri taahhütlerini yerine getirmeyi, likiditeyi sağlamayı ve ayrıca pandemi sonrası dönem için piyasa konumunu güçlendirmeyi ve yeni başlayan piyasa toparlanmasından yararlanma kabiliyetini korumayı amaçlıyordu.

2021 için odak noktası, bu stratejinin uygulanması üzerinde kalmaya devam ediyor. Çalışanların korunmasına ve müşteri taahhütlerinin yerine getirilmesine ilişkin kriz yönetimi önlemleri, salgından etkilenmeye devam eden ülkelerde halen yürürlüktedir.

Rieter Yönetim Kurulu, CAMPUS projesinin uygulanmasını onayladı. Rieter CAMPUS, Winterthur lokasyonunda bir müşteri ve teknoloji merkezinin yanı sıra bir yönetim binasından oluşmaktadır. İnovasyon stratejisinin uygulanmasına ve Rieter'in teknoloji liderliği konumunun geliştirilmesine önemli bir katkı sağlayacaktır.

Görünüm

Daha önce açıklandığı gibi, 2021'in ilk yarısı, yeni makine ve sistemlere yönelik talepte bölgesel bir kayma ile birlikte güçlü bir pazar toparlanması ile karakterize edildi. Rieter, önümüzdeki aylarda yeni sistemlere yönelik talebin normalleşmesini beklemektedir. Şirket, iplik fabrikalarının yüksek kapasite seviyelerinde çalışmaya devam edeceğini varsayıyor.

Tüm yıl boyunca, Rieter satışların 900 milyon CHF'nin üzerinde olmasını bekliyor.

Sipariş birikim hacmi listesinden satışların gerçekleştirilmesi, malzeme teslimatlarındaki ve navlun kapasitelerindeki darboğazlar ve ayrıca Rieter için kilit pazarlarda devam eden pandemi ışığında risklerle ilişkilendirilmeye devam etmektedir.

Rieter Hakkında

Rieter, kısa lifli elyaf eğirme sistemleri için dünyanın lider tedarikçisidir. Merkezi Winterthur'da (İsviçre) bulunan şirket, doğal ve sentetik elyafları ve bunların karışımlarını ipliğe dönüştürmek için kullanılan makineler, sistemler ve bileşenler geliştirir ve üretir. Rieter, hem eğirme hazırlık proseslerini hem de halihazırda piyasada kurulmuş olan dört son eğirme prosesini kapsayan dünya çapındaki tek tedarikçidir. Ayrıca Rieter, hassas sarım makineleri alanında liderdir. On ülkede 15 üretim yeri ile şirket, yaklaşık %20'si İsviçre'de bulunan 4 390 kişilik küresel bir işgücünü istihdam etmektedir. Rieter, SIX Swiss Exchange'de RIEN hisse senedi sembolü ile listelenmiştir.


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.