Zorluteks, ‘Yetkilendirilmiş Yükümlü Belgesi’ni Aldı

Zorluteks, ev tekstili sektöründe ‘Yetkilendirilmiş Yükümlü Statü Belgesi’ni alan ilk firma oldu.

  06 Ekim 2017 01:00 Cuma
Zorluteks, ‘Yetkilendirilmiş Yükümlü Belgesi’ni Aldı

Zorluteks,  güvenilir firmaların gümrükteki prosedürlere takılmadan hızlı bir şekilde işlem yapmaları için geliştirilen “Yetkilendirilmiş Yükümlü Statü Belgesi”ni alan ilk ev tekstili firması oldu.

Bünyesinde yer alan perde ve ev tekstili üretim tesisleri ve dünya çapında markalarla  faaliyetlerini sürdüren Zorluteks, aldığı Yetkilendirilmiş Yükümlü Statüsü Belgesi (AEO) ile şeffaflık, izlenebilirlik, hesap verilebilirlik ve tesis güvenliği noktalarında talep edilen standartları karşılaması ile gümrükler nezdinde güç kazandı. AB ülkeleri, Amerika, Güney Kore ve Japonya olmak üzere dünyanın 46 ülkesinde uygulanan Yetkilendirilmiş Yükümlü Statüsü, 2013 yılından itibaren Türkiye’de de uygulanmaya başlandı.

Yetkilendirilmiş Yükümlü, gümrük yükümlülüklerini yerine getiren, kayıt sistemi düzenli ve izlenebilir olan, mali yeterlilik, emniyet ve güvenlik standartlarına sahip bulunan, kendi oto kontrolünü yapabilen güvenilir firmalara gümrük işlemlerinde birtakım kolaylık ve imtiyazlar tanıyan uluslararası bir statü olarak tanımlanıyor. Ev tekstili alanındaki faaliyetleri ile yıllar içinde hızlı bir büyüme gösteren ve Türkiye’nin sınırlarını aşarak dört kıtaya yayılan Zorluteks, aldığı bu belge ile uluslararası platformdaki marka algısını daha da güçlendirmiş oldu.

YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.

FİRMANIN DİĞER HABERLERİ

Firmanın Tüm Haberlerini Göster