Zaman Picanol’u Haklı Çıkardı

Teknik kumaşların dokunması alanında yeni çözümler sunan Picanol, 2011 yılında hem yeni makinalarıyla başarı yakaladı

  18 Mart 2013 21:37 Pazartesi
Zaman Picanol’u Haklı Çıkardı

Belçika merkezli dokuma teknolojileri uzmanı Picanol, ITMA 2011 Barselona’da tanıttığı teknik kumaş dokuma çözümleriyle son 6 ayda başarılı bir grafik yakaladı. Fuar sürecince ve fuardan sonra bu teknolojilere dönük sipariş ve satış anlaşmaları firmayı oldukça memnun etti. Sektörde 75 yılı geride bırakan Picanol 2011 sonunda sergilediği, OptiMax ve OMNı serisi ile 2012 yılında da talep görmeyi sürdürüyor. Hatırlanacağı gibi firma, ITMA Barselona fuarında standında sergilediği 10 makinadan 4’ünü teknik dokumacılık sektörü için seçmiş ve bu alana odaklandığını belirtmişti.

\r\n

 

\r\n

Süper geniş OptiMax esnek rapier makina, hem kullanıcı dostu hem de esneklik arayan dokumacılardan ve teknikçilerden fuar sonrasında olumlu geri dönüşler aldı. Hatta, fuarda kumaş kaplama (coating fabrics), taşıma bandı (conveyor belt), halı tabanı (carpet-backing) uygulamaları için 540cm genişliğinde makinalar için birçok satış sözleşmesi imzalandı. Fuardan aylar sonra, greyfer (gripper) makinaları küçük genişleri ile beğeni toplamayı sürdürdü.  OptiMax positif greyfer (gripper) makinası da, Picanol’un başarısı kabul edilen OptiMax platformunda sunuldu. Sert ve hacimli teknik iplikler problemsiz ve maksimum hızda sürece eklenebiliyor. OptiMax tezgahının kenarındaki Ecofill sıfır atık sistemi ön plana çıkarıyor. Picanol, teknik dokumacıların yoğun talebi nedeniyle bu teknolojinin gelişimi hızlandırıldığını açıkladı.

\r\n

 

\r\n

Picanol’un bir başka yeniliği yine ITMA Barselona’da gösterilen OMNIplus Summum airjet makinası oldu. Filament biçiminde 2011 rpm hızındaki makinanın paraşüt ve araç koltukları gbii teknik biçimleri de bulunuyor. Latince’de ‘En İyisi’ anlamına gelen Summum, Picanol’un airjet OMNI serisinin en başarılı ürünü kabul ediliyor. Makinanın yenilikleri arasında, geleceğe uyarlanmık tam elektronik basınç düzenleyici ve röle düze (relay ronzzles) için üçlü  hava tankı bulunuyor. Bu yeni özellikler genişletilmiş uygulama alanı sunarken, daha az güç tüketimi ve daha hızlı oheparsyon hızı anlamına geliyor. Firma ITMA Barselona’da makinanın tanıtımından önce, uzun bir süre, Summum’u uzun bir test sürecinden geçirdi. Beklenenin ötesinde bir başarı sağlayan makina, test uygulanan yerdeki müşterilerini ikna etmeyi başarıdı. Birçok firma, henüz fabrika testleri tamamlanmadan Summum için sipariş verdiler ve birçok endüstriyel makina kurulumu eş zamanlı olarak gerçekleştirildi. Picanol BlueBox sistemi gibi yeniliklere sahip olan Summum’un sektörde, firmanın diğer bir makinası OMNIplus 800’un yerini alması öngörülüyor.

\r\n

 

\r\n

2011’de Cirosunu Yüzde 18 Büyüttü

\r\n

 

\r\n

2011 yılının ikinci yarısında yaşanan yavaşlamaya ragmen Picanol, yıllık gelirini geçen yıl 465.95 milyon Euro’ya çıkardı. 2010 yılında bu rakam 395.77 milyon Euro ciro elde eden firma böylece cirosunu yüzde 18 arttırmış oldu.

\r\n

 

\r\n

Ancak, Picanol 2011’in ikinci yarısında durgun bir görünüm gösterdi. 2011 yılının ilk yarısında 260.06 milyon Euro gelir elde eden firma, ikinci yarıda ise yüzde 20.5’lik bir düşüşle 206.89 milyon Euro’ya ulaşabildi.2010 yılının ikinci yarısı ile de karşılaştırıldığında ciroda yüzde 4.3 oranında bir azalma görülüyor.

\r\n

Picanol, dokuma makinaları bölümü açısından, 2011 yılının ilk yarısının zayıf Euro ve uygun Yen döviz kuru gibi etkilerle küresel dokuma makina talebinin  yüksek olduğu, genel itibariyle güçlü bir yılın yaşandığını bildirdi. Yılın ikinci yarısında ise dokuma makinaları talebindeki yavaşlamada, Avrupa’daki borç krizi ve yatırımlar için finansmanın sınırlı oluşundan kaynaklanan belirsizliğin etkili olduğu belirtiliyor.

\r\n

 

\r\n

Geçen yıl firmanın Sanayi Bölümü ise, 2010’da başlayan pozitif görünümünü yeni döküm hattı (Preforro) ve onun kontrol kapasiteleri (PsiControl Mechatronics) ile devam ettirdi. Picanol, 2011 yılının tümünde, hem bölümlerindeki güçlü ciro artışı hem de maliyet kontrolü ile 67.26 milyon Euro REBIT (vergi ve faiz öncesi kazanç) elde etti. 2010 yılında bu rakam 47.59 milyon Euro idi.

\r\n

 

\r\n

Picanol, 2012 yılı dokuma makinaları sektöründe ise bir yavaşlama olacağını öngörüyor. Bu yavaşlamada; ekonomik belirsizlik ve kısıtlı yatırım finansmanı nedeniyle müşterilerin daha temkinli davranmasının ve yatırımlarını ertelemesinin veya ertelemeyi düşünmesinin etkili olacağı savunuluyor. Günümüzde küresel çapta 2.600’den fazla tekstil firmasında 110 binden fazla Picanol’un dokuma makinası kullanıyor.


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.

FİRMANIN DİĞER HABERLERİ

Firmanın Tüm Haberlerini Göster