Yünsa, Modaya Yön Veren Koleksiyonlarıyla Paris’te

Yünsa, inovatif ve yenilikçi ürünlerden oluşan 2020 İlkbahar- Yaz kreasyonu ile katılımcıların beğenisini topladı.

  20 Şubat 2019 00:00 Çarşamba
Yünsa, Modaya Yön Veren Koleksiyonlarıyla Paris’te
Paris’te 12-14 Şubat tarihleri arasında düzenlenen ve dünyanın en büyük uluslararası kumaş fuarı olan Premiere Vision Fuarına katılan Yünsa, fuara özel olarak geliştirdiği inovatif ve yenilikçi ürünlerden oluşan 2020 İlkbahar- Yaz kreasyonu ile katılımcıların beğenisini topladı.

AVRUPA VE TÜRKİYE SEKTÖR LİDERİ
Türkiye’nin ve Avrupa’nın tek çatı altındaki en büyük entegre yünlü kumaş üreticisi Yünsa, 45 yıl önce başladığı yünlü kumaş üreticiliği konumunu bugün Türkiye ve Avrupa sektör liderliğiyle koruyor. 50’den fazla ülkeye ihracat yapan Yünsa, kıtalararası moda trendlerini ve müşteri beklentilerini göz önüne alarak ürettiği koleksiyonları ile dünya modasına yön veriyor. Her yıl ortalama 300’e yakın yeni ürün geliştiren ve dünyanın 5 büyük kumaş ihracatçısından biri olan Yünsa, dünya liderliğini hedefliyor.  Yünsa, Türkiye’de yünlü dokuma kumaş ihracatının %70’ini gerçekleştiriyor.
1550481942_kisisel-gelisim-1.jpg
DÜNYANIN EN PRESTİJLİ KUMAŞ FUARI
20 Şubat 2019 Dünyanın en büyük ve en önemli uluslararası kumaş fuarı olan Premiere Vision Paris Fuarı, 12-14 Şubat’ta çeşitli ülkelerden 217 firmanın katılımıyla gerçekleşti. Türkiye, Paris’te gerçekleşen fuara 163 firmayla katılarak İtalya ve Fransa’nın ardından en çok katılım sağlayan üçüncü ülke oldu. Ziyaretçilerinin yüzde 80'inin Fransa dışından katılım gösterdiği, katılımcı firmaların tasarım gücü ve modern teknolojiye sahip olma kriterlerinin büyük önem taşıdığı bu fuara Yünsa, 2003 yılından beri katılıyor. Dünyanın en prestijli kumaş fuarı olarak kabul edilen Premier Vision Paris Fuarı’na katılan Yünsa’nın, inovatif ve yenilikçi ürünlerden oluşan sportif, günlük ve klasik gruplara sahip 2020 İlkbahar-Yaz kreasyonu katılımcılardan büyük ilgi görürken fuarın en çok ziyaret edilen standları arasında yer aldı.Yünsa dünya vitrinlerinde Yünsa, 45 yıl önce başladığı yünlü kumaş üreticiliği konumunu bugün Türkiye ve Avrupa sektör liderliğiyle korurken, bugün sadece Türkiye’de değil dünyada da kadın ve erkek giyiminde modaya yön veren önemli bir tasarımcı konumunda ve yenilikçi tasarımlarıyla uluslararası arenada varlığını güçlendiriyor.

HAZIRGİYİM MARKALARI YÜNSA DİYOR
Bugün Zara, Hugo Boss, Joop, Tommy Hilfiger, Paul Smith, Calvin Klein, Massimo Dutti, Max Mara, Ann Taylor ve Gianfranco Ferré'nin de aralarında bulunduğu dünyanın önde gelen hazır giyim markaları Yünsa kumaşlarını tercih ediyor ve Yünsa kumaşları dünya vitrinlerinde yerini alıyor. Üst segment markalarla iş birliklerini arttırmayı hedeflediklerini belirten ve Premier Vision Paris Fuarı’na katılan Yünsa Genel Müdürü Nuri Refik Düzgören, “Değişen tüketici tercihlerini göz önüne alarak sektöre yön veriyor, her zaman son kullanıcıyı düşünerek kreasyonlarımızı belirliyor, ürünlerimizi geliştiriyoruz. Bugün sadece Türkiye’de değil dünyada da kadın ve erkek giyiminde modaya yön veren önemli bir tasarımcı konumundayız.  Geleceğin kumaş tasarımı ve üretimi üzerine odaklanarak çağın ve teknolojinin gerekliliklerini sektöre kazandırıyoruz. Bu nedenle kaliteli bir üretim ve yenilikçi teknolojilerle kumaş üretimi için Ar-Ge yatırımlarımız çok büyük bir önem taşıyor. 2018 yılında toplam 300’e yakın yeni ürün geliştirdik. Bu başarımızın altında Ar-Ge yatırımlarımız var. Dünyadaki rekabetçi gücümüzü artırmak, tekstil ihracatındaki lider konumumuzu pekiştirmek, ihracattaki payımızı artırmak için katma değeri yüksek, hızlı ve inovatif ürünler geliştirmeye odaklanıyoruz. Premiere Vision Paris’te sürdürülebilir ürün yönetimimizin sonucu olan geri dönüşümlü malzemelere sahip kumaşlar, vücudumuzda nem ve ısı yönetimi sağlayan ve yeni teknolojiyle geliştirilen kumaşlar ve aşınma dayanımı yüksek yeni nesil yün gruplarımız büyük ilgi topladı. Kreasyonlarımızla gelecek sezonun trendlerinde belirleyici rolümüzü bir kere daha ispatladık.” dedi.
1550673491_yn1-1.jpg
Yünsa dünya liderliğine koşuyor
45 yıldan bu yana istikrarlı büyümesini sürdüren Yünsa, bugün 50’den fazla ülkeye ihracat yapıyor ve 400’den fazla müşteriye ürünlerini sunuyor. Üretim kapasitesi ile dünyanın beş büyük üst segment yünlü kumaş üreticisinden biri olan Yünsa, dünya liderliğini hedefliyor. Türkiye’de yünlü dokuma kumaş ihracatının %70’ini gerçekleştirdiklerini vurgulayan Yünsa Genel Müdürü Nuri Refik Düzgören, “Yıllık ciromuzun yaklaşık %70’ini ihracat oluşturuyor ve dünya yünlü kumaş pazarının yaklaşık %5’ini karşılıyoruz. Almanya yurtdışında en büyük pazar payına sahip olduğumuz ülke konumunda. Almanya dışında aktif olarak ihracat yaptığımız ülkelerin başında ise Fransa, İtalya, İngiltere, İspanya, İsveç ve ABD geliyor. Dünyanın dört bir yanına ihracat gerçekleştiren bir kuruluş olarak gelişmeleri yakından izlemek ve faaliyetlerimizi daha iyi takip edebilmek amacıyla İngiltere, İtalya ve Almanya’da ofislerimiz; İspanya, Fransa, Çek Cumhuriyeti, Sırbistan, Kanada, Rusya, Japonya, Kore, Slovakya, İtalya’da ise acentelerimiz bulunuyor. 2019 yılında yeni pazarların kapılarını açarak ihracattaki büyümemizi devam ettirmeyi hedefliyoruz. Aktif olarak yer aldığımız Avrupa ve ABD pazarının yanı sıra şu an nispeten daha küçük hacimlerle çalıştığımız Uzak Doğu’yu portföyümüze aktif olarak katmak önceliklerimiz arasında yer alıyor. Başta Japonya ve Güney Kore’de ihracattaki payımızı artırmayı hedefliyoruz.  Uzakdoğu pazarında erkek giyiminde İtalyan hakimiyeti söz konusu. Bu nedenle biz daha çok kadın giyimine yönelik büyümeyi planlıyoruz.” dedi.

Modaya Yön Veren Yeni Nesil Özgün Tasarımlar
Yünsa’nın 2020 kreasyonunda yaratıcı kumaş tasarımları ön plana çıkıyor. Sürdürülebilir ürün yönetimi sonucunda oluşturulan geri dönüşüm malzemeli yeni kumaşlar da tasarımcıların favorisi olmaya aday görünüyor.Yünsa’nın 2020 kadın koleksiyonlarında hafif gramajlı parlak görünümlü voile, hafif gramajlı dökümlü krepe kumaşlar, kabartmalı ve kıvrımlı görünümleriyle seersucker ve crinkle kumaşları içinde bulunduran geniş bir kumaş yelpazesi hazırlandı. Renk skalası ise açık ve canlı tonları barındırıyor. Ayrıca kumaşlar lycralı, elastik, mat görünümleriyle doğal tuşe özelliği taşıyor. Yünsa’nın erkek giyimine yönelik koleksiyonlarında ise %100 yünden üretilen kumaşların yanı sıra yenilikçi harmanlar, micro desenler, ince kalın, jaspe, dayanıklı özelliğiyle muline, çıkıntılı yapısıyla bukle ve nope efektlerle hareketli bir koleksiyon oluşturuldu. Takım elbiseliklerde doğal, ceketliklerde kıtır tuşeler bulunuyor. Takım elbiseliklerde mikro desenler, ceketliklerde 3 boyutlu geometrik armürler, yüksek bükümlü iplikler, fancy efektler bulunuyor.Yünsa’nın net kârı ikiye katlandı.

NET KAR 28 MİLYON TL
Yünsa’dan Kamuoyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) yapılan açıklamaya göre; şirketin 2018’deki net kârı 28 milyon TL olarak gerçekleşti. Böylece Yünsa, net kârını bir önceki seneye göre ikiye katlamış oldu. Şirketin 2018 cirosu ise 296,8 milyon TL’den 367,7 milyon TL’ye ulaştı. Cironun yüzde 68,8’i ise ihracat kanalıyla gerçekleşti. Yünsa’nın yurt içi satış rakamları da 2018’de 104,4 milyon TL’den 127,4 milyon TL’ye yükseldi.
1550673558_turk-bayragi-1.jpg

YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.

FİRMANIN DİĞER HABERLERİ

Firmanın Tüm Haberlerini Göster