Yeni İplik Fabrikası Yatırımı

Kahramanmaraş merkezli Centeks Tekstil, İslahiye’ye Mar Denim markası ile yeni bir iplik fabrikası kuruyor. Centeks, tesise 55 milyon dolarlık yatırım yapacak.

  28 Ekim 2020 07:55 Çarşamba
Yeni İplik Fabrikası Yatırımı

Kahramanmaraş’ta dokuma kumaş alanında faaliyet gösteren Centeks Tekstil, İslahiye’ye Mar Denim markası ile yeni bir iplik fabrikası kuruyor. Toplam yatırım bedeli 55 milyon dolar olan fabrika tamamlandığında 500 kişiye istihdam sağlayacak. İslahiye Organize Sanayi Bölgesi’ne yapımı devam eden tesis, 61 bin metrekare açık alan üzerine 20 bin metrekare kapalı alandan oluşuyor. Tesiste, alanında lider markaların son teknolojiye sahip makine parkuruyla yılda 12 bin ton iplik üretimi yapılacak. Üretilen ipliklerin, yüzde 50’sini kendi üretim tesislerinde kullanacak olan firma, kalan kısmı için yurt dışı ve yurt içi pazar için satma planlaması yapıyor.

“Türkiye Güçlenerek Çıkıcak”

Mar Denim Yönetim Kurulu Başkanı Cengiz Akkaya, Covid-19 salgını nedeniyle dünyada yaşanan ekonomik krizden Türkiye’nin güçlenerek çıkacağını söyledi. “Pandemi sürecinde devletimiz ve kamu bankaları, ciddi finansman desteği sağladı. Bu destek, olası ekonomik ve sosyal krizin önüne geçti. Bizde şirket olarak yeni yatırımımıza ara vermeden devam ettik.” dedi.


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.

FİRMANIN DİĞER HABERLERİ

Firmanın Tüm Haberlerini Göster