Van de Wiele'den El Dokuması Görünümü Sunan Teknoloji

Van de Wiele, 1500 dm ile 5 milyon nokta/m2 dokuma sıklığında el dokuması görünümü veren devrim niteliğindeki yeni halı teknolojisini sundu.

  28 Şubat 2018 01:00 Çarşamba
Van de Wiele'den El Dokuması Görünümü Sunan Teknoloji

Dokuma sıklığı 1000d/m olan Handlook Carpet Innovator HCiX2’nin 6 yıl önce gerçekleşen tanıtımından sonra Van de Wiele, dokuma sıklığı 1200 d/m olan daha yüksek bir halı kalitesini piyasaya sundu. Van de Wiele, şimdi de metrekare başına 5 milyon’a kadar el dokuması görünümüne sahip halılar üreten 1500 d/m dokuma sıklığına sahip halı dokuma makinesi HCiX2’yi tanıtıyor.

Üç rapierli dokuma yapısı, el ile ilmeklenmiş halılar gibi arkada görünür çözgü iplikleri olmaksızın bir esnek halı sunuyor. Handlook Carpet Innovator HCiX2, yüksek verimlilikte üstün kaliteli el dokuması halılar üretmek için birçok servomotor ile donatıldı.

Üç Rapierli El Dokuması Görünümlü Dokuma Yapısı

Van de Wiele, kristal keskinliğinde ilmek tarafına sahip ve arka tarafında görünür çözgü iplikleri olmayan halılar dokumak için, patentli üç rapierli dokuma yapısı geliştirdi. Üç rapier kullanımında, iki rapierli makinelerde dokunan benzer kalitelere kıyasla üretim yüzde 50 daha yüksektir. Üç rapierli teknik, birçok başka avantaj da sunuyor. Sadece çalışan ilmek iplikleri hareket ettiğinden ve birleşik ilmek iplikleri hareketsiz olduğundan makinenin daha yüksek bir dokuma verimliliği bulunmaktadır ve halıların arkası daha temizdir. Ek olarak, daha kalın bir ilmek ipliği kullanılabilir. Birleşik ilmek ipliği mükemmel şekilde düzdür ve ölü ilmek ipliği tüketimini azaltır. Tüm ilmek püskülleri halının arkasına gittiğinde, ilmek sabitlenmesi mükemmeldir. Üç rapier sayesinde bazı renk değişimleri, otomatik olarak gerçekleşen olası mix-kontur ve çift noktaları ortadan kaldırarak mekik içerisinde yapılabilir. Belirli tasarım kurallarına uyulduğunda ve We@velink Design Master kullanıldığında, halının hem önünde hem arkasında mükemmel tasarım elde edilir.

1500 d/m Dokuma Sıklığında El Dokuması Görünümü

15 hav sıra/cm yoğunluğu ile 1500 d/m dokuma sıklığında el dokuması görünümlü kalite dokunduğunda sonuç 4.500.000 ilmek/m2’li bir halıdır. Hafif bir şekilde, 16,6 ilmek sıra/cm’e yükseltilirse şaşırtıcı şekilde 5.000.000 ilmek/m² elde edilir. En yaygın kullanılan ilmek ipliği akriliktir ancak aynı zamanda polyester, bambu gibi ipliklerin kullanılması da mümkündür. Halının ağırlığı, 1000 ve 1200 d/m dokuma sıklığındaki el dokuma kalitesine benzerdir.

Handlook Carpet Innovator HCiX2 Makinesi

Handlook Carpet Innovator HCiX2, akıllı kesim hareketine de sahiptir. Servo tahrikli bu programlanabilir kesme hareketi, daha iyi stabiliteyi ve daha az mekanik parça ve aşınmayı garanti eder. Servo tahrikli programlanabilir akıllı kenarlar (Smart Edges), en açısından kolay erişim ve ayarlama için cumberboard altında kurulur.

1500 d/m dokuma sıklığında el dokuması görünümlü halılar dokumak için Smart Frames gereklidir. Ayrı bir servomotor, 12 gücü çerçevenin her birini yönlendirir. Bu sistemin avantajı, kullanıcı dostu bir şekilde birazdan sıralanacak tüm parametreler kontrolörden programlanabildiği için sayısızdır; dokuma yapısı, zamanlama, kaldırma, durma gibi… 2x2 gücü çerçevesi, sıkı çözgü için kullanılır. Bu, sıkı çözgüyü iki katmana koymaya olanak sağlayarak, daha yüksek dokuma verimliliğine, daha iyi ilmek yükseklik kontrolüne ve katlaması daha kolay olan birden fazla noktası olan halılar elde etmeye olanak sağlar.

Smart Filling Selector, lineer aktüatörler tarafından yönetilerek rapier dışındaki kalın ve ince dolgular arasında gidip gelir. Yeni dolgu frenleri ve güncellenmiş ön sarıcılar, dolgunun daha yumuşak yerleşmesini garanti eder. Bahsi geçen tüm servomotorların güç tüketimini azaltmak için, HCiX2’nin enerji aracı vardır. Bu enerji aracında, farklı motorlar arasındaki enerji akışı kontrol edilir.

Geliştirilmiş ve güçlendirilmiş HCiX2 jakar makinesi, üç rapier dokuması için gerekli dört pozisyonu sağlar. İlmek ipliklerini katmanlara koymak için asimetrik ayarlar verimliliği artırmaktadır. Büyük jakar kapasiteleri, 48.000 solenoidden daha fazlası, farklı dokuma sıklıklarında (300 d/m ila 1500 d/m’ye kadar), farklı enlerde (3m ila 5m) ve farklı ren sayılarında dokuma kalitelerine imkan sağlar. Yeni bir kalite örneği ise, 16 renkli 750 d/m dokuma sıklığıdır.

Resim Dokuma

Handlook Carpet Innovator HCiX2, geleneksel tasarımların dışında resim dokuma için oldukça uygundur. Bu teknik ile gerçek bir resim, yüksek yoğunluklu bir halı dokuma makinesinde dokunabilecek bir tasarıma dönüştürülür. Sonuç ise, 5 milyon nokta/m2’ye kadar gerçekli bir resim halısı ve sayısız güzel renk efektleri olarak ortaya çıkar. Üstelik bu dokuma tezgahında sadece 8 renk ile yapılmaktadır. Bu yenilikçi yaklaşım, potansiyel bir pazarın da kapılarını açmaktadır. Geleneksel emek yoğun tasarım yerine, gerçek zamanlı olarak realistik resimler işlenebilir ve dokuma makinesine uyan tasarımlara dönüştürülebilir.


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.

FİRMANIN DİĞER HABERLERİ

Firmanın Tüm Haberlerini Göster