Uğurteks Kaliteden Ödün Vermiyor

Kaliteli kumaş üretimi ile küresel piyasaya açılan Uğurteks, uluslararası fuarlarda başarılı sunumlar gerçekleştiriyor

  21 Aralık 2012 18:37 Cuma
Uğurteks Kaliteden Ödün Vermiyor

Türkiye’nin en önemli kumaş üreticilerinden birisi olan Uğurteks, küresel fuarları yakından takip ediyor. Uluslararası alanda gücünü artırmak adına etkinlikleri yakından takip eden firma, başarılı bir grafikle büyümesini sürdürüyor. Son olarak 19-21 Eylül tarihleri arasında Paris’te gerçekleştirilen PremierVision’da gövde gösterisi yapan Uğurteks, hem mevcut müşterileriyle yakın ilişkisini sürdürdü, hem de potansiyel alıcılarıyla tanışma fırsatı buldu.

Kumaş segmentinde şık, kullanışlı ve rahat tasarımların önde gelen üreticilerinden Uğurteks hazırladığı 2013/2014 Sonbahar- Kış Koleksiyonunu ile PremierVision’da kalite rüzgarı estirdi. ‘1950-1970’ler ve  ‘Women at Work’ adlı konseptleriyle büyük ilgi gören koleksiyon; polyester, viskon, pamuklu, keten, tencel karışımlı, ağırlıklı bayan ve erkek dış giyim(mont, kaban, ceket, takım vb.) kumaşlarından oluşuyor.

Alternatif renk ve desenlerle üretilen kumaşların ilk göze çarpan özelliği; tarihe tanıklık ederek şekillenen desenlerin kullanılması oldu. Her zevke hitap etmeyi başarabilen Uğurteks koleksiyonunda; sade şıklığı tamamlayan sportif desen ve çizgiler, bukleler, göz alıcı pırıltılar fark yaratan diğer ayrıntılar arasında sayıldı. Uğurteks elyaf, iplik gibi hammadde ihtiyacını, müşteri taleplerine göre yurtiçi ve yurtdışından karşılıyor. Firma ayrıca kalite anlayışını üst seviyede tutarak hata oranını sıfıra indiriyor. Çevreye dostu üretimle, çevre ve insan sağlığını koruyan adımlar atan Uğurteks, yeşili korumaya yönelik bu adımlarıyla dikkat çekiyor.

‘Yerli ve Yabancı Birçok Firma İle Çalışıyoruz’

Uğurteks Yönetim Kurulu Başkanı NatanYakuppur firmalarının çalışmaları ve beklentilerini kapsayan önemli açıklamalarda bulundu. Textil Dünyası Dergisi’ne fuarın Uğurteks’e kattığı değer hakkında konuşan Natan Yakuppur, samimi bir atmosferde, dinamik ve verimli bir fuar dönemi yaşadıklarını kaydetti. Fuar boyunca standlarının ve yeni sezon kumaş koleksiyonlarının büyük ilgi gördüğüne değinen Yakuppur, bu durumun kendilerini mutlu ettiğini belirtti.

Katıldıkları yurtiçi ve yurtdışı fuarlarda müşterileriyle yakın ilişkiler kurduklarını ifade eden Yakuppur; “PremierVision trendlerin belirlenmesinde önemli bir rehber oluyor. Küresel pazarın her alanında yer almak istediğimiz için önemli kumaş fuarları nerelerde yapılıyorsa biz mutlaka oralara gidiyoruz. 2013 yılında Paris PremierVision,  NewYork PremierVision,  London Textile Fair ve Intertextile Shanghai fuarlarında boy göstereceğiz. Yaşanan krizler bize pazarlarımızı çeşitlendirmemiz gerektiğini gösterdi. Bunu en hızlı yapmanın yolu da fuarlarda potansiyel alıcılara ulaşmaktır.” dedi. Uğurteks’in fiyat rekabetine dayalı basic üretimden uzak durduğunu dile getiren Yakuppur, tasarım ve AR-GE çalışmaları ile her sezon yeni temalar ve trendlerle koleksiyonların hazırlandığını ifade etti.

Natan Yakuppur, Uğurteks’in hem iç pazarda hem de ihracat pazarlarında güçlü markalarla işbirliği içinde olduğunun altını çizdi. Yurtiçinde İpekyol, Koton, Altınyıldız, Defacto, LCW ve Aydınlı, Abdullah Kiğılı gibi birçok önemli hazırgiyim ve perakende markası ile çalıştıklarını açıklayan Yakuppur yurtdışında ise; Miroglio, Zara, Benetton, Anne Klein, Ann Taylor, ElieTahari, Mango, H&M, Marks&Spencer ve Max Mara gibi dev markalara da ürün tedariğinde bulunduklarını dile getirdi. Yakuppur, üstün teknoloji ile donatılmış Çerkezköy tesislerinde ürettikleri lycralı, kaplamalı ve keten kumaşlardan oluşan koleksiyonlarına olan ilginin sürekli arttığını kaydetti. Yakuppur; “Elyaf, iplik ve diğer hammaddeler temelinde müşterilerimizin talep ettiği çeşitlilikte kumaşı, istenilen miktarda yurtiçi ve yurtdışına tedarik ediyoruz. Bunun için güçlü bir altyapıya ve lojistik birimine sahibiz. Mutlu müşteri ilkesi ile tüm üretim sürecini kalite kontrol otomasyonlarımızla takip ediyoruz” diye konuştu.

Tecrübe ve Bilgi Birikimi İle Kaliteyi Yakalıyoruz

Firmanın 1946 yılında Sultanhamam’da Uğurlu adıyla kurulduğunu hatırlatan Natan Yakuppur; “2004 yılında Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi’nde 30.000 metrekarelik alana sahip Uğurteks A.Ş. tesisini hizmete açtık” dedi. Uğurteks’te yaklaşık olarak 300 kişinin çalıştığını vurgulayan Yakuppur,  yılda yaklaşık 17 milyon metre kumaş üretimi gerçekleştirdiklerini açıkladı. Tesislerindeki makine parkurunun büyük çoğunluğunun Avrupalı markalardan oluştuğunu söyleyen Yakuppur, iplik boya tesisi, dokuma birimi, boyama ve terbiye ünitesinin bulunduğunu şöyle açıkladı; “Tesisimizde iplik boya biriminin yanı sıra, aylık 50 ton üretim kapasiteli 60 adet dokuma tezgahı ve hazırlık hattı ve aylık 1.500.000 metre kapasiteli 3 hattın bulunduğu kumaş boyama ve terbiye ünitesi sürekli çalışıyor. Sektördeki canlanmaya paralel olarak kapasite kullanım oranlarımız sürekli artış kaydediyor. İşletmeden çıkan tüm ham kumaşlarımız ham kalite kontrol süreçlerinden sonra, boyahaneye sevk ediliyor. Boyahanede işleme alınan her bir parti ürün, her işlemden sonra ara kalite kontrolüne tabi tutuluyor. Bunun yanı sıra, tüm işlemleri biten kumaşlar, sevkiyata verilmeden önce yüzde 100 olarak mamul kalite kontrol noktalarında son kontrollerden geçiriliyor”.

Çevre dostu üretim yaptıklarını dile getiren Yakuppur, sözlerine şöyle devam etti; “Yıllık toplam 40 milyon Euro’luk ciromuzun 10 milyon Euro’su ABD, Tunus, Portekiz, İspanya, Almanya, İngiltere, Fransa, Bulgaristan, Romanya, İtalya, Hollanda, Danimarka, Rusya ve İran’a yaptığımız ihracattan elde ediliyor. Sürekli Ar-ge çalışmaları yaparak bu alanları elimizde tutmak şartı ile diğer pazarlara yöneliyoruz. Kendimizi daima geliştirerek hem ciromuzu hem de ulaştığımız noktaları artırmayı hedefliyoruz.”

2013’te Yüzde 15 Büyüyeceğiz

Oğulları Alper ve İlker Yakuppur ile birlikte 5. neslin tekstil sektöründe yer aldığını belirten Yakuppur, babasından öğrendiği mesleği günümüzde büyük bir marka ve yatırıma dönüştürdüğünü vurguladı. Yakuppur, önümüzdeki dönemde Trakya Bölgesi’nde ya da Niğde civarında yeni bir iplik fabrikası yatırımı planladıklarını açıkladı. Bütçelerinin önemli bir bölümünü AR-GE çalışmalarına ayırdıklarını ifade eden Yakuppur, sözlerini şöyle bitirdi; “2013 yılında yüzde 15’lik bir büyüme hedefliyoruz. Yarım asırdan fazla bilgi birikimi ve deneyimle üretimimizi yüksek kalite standartlarına bağlı olarak devam ettiriyoruz. Yurtiçinde ve yurtdışında yatırımlarımız ve büyümemiz devam ediyor. Çünkü müşterilerimize fiyat baskısı ile değil kalite ile yaklaşıyoruz.” dedi.


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.

FİRMANIN DİĞER HABERLERİ

Firmanın Tüm Haberlerini Göster