TIEPRO: Onu Bu Kadar Özel Yapan Ne?

Stäubli, 2019'da devrim niteliğindeki TIEPRO bağlama makinesini tanıttı. O zamandan bu yana kısa sürede bu makine, dünya çapında ünlü dokuma fabrikalarında standart bir iş gücü haline geldi.

  13 Aralık 2021 08:58 Pazartesi
TIEPRO: Onu Bu Kadar Özel Yapan Ne?

Eşsiz, kolay kullanım özellikleri ve verimli çözgü levhası işleme sunarak, hem operatörleri hem de yöneticileri tamamen ikna etmiştir. TIEPRO, ileriye dönük dokuma fabrikalarının olmazsa olmazı haline geldi. Onu bu kadar özel yapan ne?

Çözgü bağlama, her dokuma fabrikasında önemli bir işlemdir. Geçen yüzyılın başına kadar bu işlem elle yapılıyordu. İlk çözgü bağlama makineleri 1930'larda ortaya çıktı. Mekanize çözgü bağlama, endüstride dünya çapında devrim yaratmıştı. O zaman, İsviçreli Uster şirketi, otomatik çözgü bağlama için KLEINUSTER/USTERMATIC'i teklif etti. Stäubli, küresel pazarlama stratejisinin bir parçası olarak bu ürün grubunu satın aldı ve daha da geliştirdi ve bunun sonucunda dünyanın önde gelen bağlama makinelerinden biri olan TOPMATIC ortaya çıktı. Tasarım, fabrikanın iş akışı gereksinimlerini Stäubli tarafından geliştirilen çeşitli teknik dokuma çözümleriyle başarılı bir şekilde entegre ediyor. Devam eden geliştirme, bu makineyi birçok fabrikada oldukça güvenilir ve önemli bir bileşen haline getirdi. Stäubli, her gelişmenin müşteriye fayda sağlaması gerektiği inancına uygun olarak, sürekli olarak Ar-Ge taahhüdünü sürdürür. Yeni TIEPRO çözgü bağlama makinesi, onu bağlama işleminin kendisi kadar kaçınılmaz kılan çok özel ve benzersiz özelliklere sahiptir.

Kolay ve hızlı devreye alma

İplikhanede kullanılacak her türlü bağlama makinası önce dokuma makinasındaki çözgü bağlama yüzeyine konumlandırılmalıdır. Bir operatörün makineyi elle yerleştirmesi gerekir. Robotik ile donatılan TIEPRO, eski ve yeni çözgü çarşaflarına kenetlenir. Ardından operatör, başlatma düğmesine basarak başlatmayı onaylayabilir ve otomatik çözgü bağlama başlar. Böylece TIEPRO, personele dokuma salonunu denetlemek veya diğer görevleri yerine getirmek için daha fazla zaman bırakır.

Kolay kullanım

Bağlamadan önce ve bağlama çerçevesinde çözgü germe işlemi sırasında, tipik olarak, yeni ve eski çözgü tabakalarının iplikleri tam olarak hizalanmaz. Bu gerçek, bağlama işlemi sırasında zaman alıcı çaba gerektirebilir. Ama TIEPRO ile değil. 10 mm'ye kadar yanlış hizalamaları kolayca hallederek hassas ve hızlı hazırlık sağlar.

TIEPRO, standart bir özellik olarak devrim niteliğinde bir otomatik Çift Uç Algılama (DED) biçimini içerir. Stäubli DED (Double End Detection), çözgü ipliği kesilmeden önce çift uçları otomatik olarak algılar.

Bu olağanüstü özellik benzersizdir. Diğer bir standart özellik, iplik ayırma işlemi sırasında DED ile birlikte çalışan Auto Reverse fonksiyonudur. Çift uçlara neden olur, örn. yapışkan iplikler tarafından sensör tarafından algılanır, hemen çıkarılır ve ayrılır. Bu işlem milisaniyeler içinde otomatik olarak yapılır ve görsel olarak takip edilmesi neredeyse imkansızdır. Operatör müdahalesi gerektirmez. Bir kez yapıldığında, iplik ayırma işlemi otomatik olarak yeniden başlar.

Sürdürülebilir ve işleme için yüksek düzeyde kullanılabilir

Çözgü bağlama makineleri tipik olarak ayırma iğneleri kullanarak çalışır. TIEPRO, dünyada ayırma konilerini kullanan tek firmadır. Koniler, uzun yıllar dayanacağından emin olan birinci sınıf, uzun ömürlü malzemelerden yapılmıştır. Bu, ayırma iğnelerinin düzenli olarak değiştirilmesini gerektiren geleneksel makinelere göre büyük bir avantajdır. Diğer bir faydası ise TIEPRO'nun yağ banyosu olmadan bağlama yapmasıdır. Bu iki özellik, değirmende düşük bakım ve yüksek kullanılabilirlik sağlar.

TIEPRO çözgü bağlama makinesi, geniş bir uygulama yelpazesini kapsar ve 1:1 kiralamalı veya devresiz çözgüleri işler. Tasarım, Stäubli'nin değirmenlere yakınlığının, onların ihtiyaçlarını anlamasının ve onlarla sürekli ve başarılı işbirliğinin bir sonucudur. Makinenin genel konsepti, daha az operatör müdahalesi, çözgü bağlamada artan verimlilik ve en yüksek operasyonel kullanılabilirlik sağlar.

Stäubli hakkında

Stäubli, üç temel faaliyeti olan küresel bir mekatronik çözümleri sağlayıcısıdır: Konnektörler, Robotik ve Tekstil. Biz, 29 ülkede varlığı bulunan İsviçre merkezli uluslararası bir grubuz. 4.500'den fazla hisseden oluşan küresel iş gücümüz, uzun vadeli destekle kapsamlı çözümler sunmak için neredeyse her sektördeki müşterilerle ortaklık kurma taahhüdümüzdür.

Stäubli Textile, yüzyılı aşkın bir süredir dokuma endüstrisi için yüksek kaliteli sistemler geliştirmekte ve üretmektedir. Şirket, tekstil makinelerinde, sürekli müşteri memnuniyeti arayışıyla kazanılan bir konum olan güçlü bir pazar konumuna sahiptir.

Tarih ve gelecek

1892 yılında Zürih Gölü kıyısında bir aile işletmesi olarak kurulan Stäubli, kaliteli işçiliğin gurur verici mirasıyla mekatronikte bir öncüdür. Ayrıca, müşterilerimizin daha üretken, verimli ve sürdürülebilir bir şekilde çalışmasına yardımcı olacak bir sonraki büyük yeniliğin sürekli arayışında olan ileri görüşlü bir kuruluşuz.


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.

FİRMANIN DİĞER HABERLERİ

Firmanın Tüm Haberlerini Göster