Staubli, Yenilikleriyle İstanbul’da

Jakarlı dokuma alanın güçlü temsilcisi Staubli, ürünlerini 29 Mayıs-1 Haziran tarihlerinde ITM 2013 fuarında sergileyecek

  27 Mart 2013 16:39 Çarşamba
Staubli, Yenilikleriyle İstanbul’da

Tekstil sektörü, hızlı bağlantı elemanları ve robotik çözümler alanında teknolojik ürünler sunan Staubli, Fransa’nın önde gelen firmaları arasında bulunuyor. Tekstil endüstrisinde 100 yıllık deneyime sahip olan firma aynı zamanda jakarlı dokuma makineleri alanın öncü üreticilerinden birisi olarak biliniyor. Staubli’nin ana ürün grupları arasında jakarlı dokumaya izin veren elektronik kontrollü jakar makineleri, çeşitli formatlarda kanca, jakar makinesi ve dokuma süreçleri arasındaki bağlantıyı tamamlayan donanımlar yer alıyor. Staubli, yeni ürünlerini ve sektöre sunduğu çözümleri dünya genelinde gerçekleşen fuarlara katılarak alıcılarla buluşturuyor. 29 Mayıs-1 Haziran 2013 tarihlerinde İstanbul’da gerçekleşecek olan ITM 2013 fuarına katılacak olan Staubli; Salon 8’de, 806A standında yer alacak. Staubli, kendi standında tekstil makinesi dizisinin birkaç ürününü sergileyecek. Fuarda, makinelerin bazıları çalışır vaziyette gösterilirken, diğerleri daha ayrıntılı olarak görülebilecek.

Staubli’nin fuardaki standında sergileyeceği ürünler arasında; eksantrik makineleri ve armürler, elektronik Jakar makineleri ve dokuma hazırlığı sistemleri yer alıyor. Ayrıca, Deimo'nun tekstil makineleri için son model elektronik kontrol çözümleri de fuarda sergilenecek. Aynı standta, grup üyesi Schönherr halı sistemleri; duyurusu yeni yapılan ALPHA 500 ​​hakkında bilgi verilirken, ALPHA 400 serisi halı dokuma makinelerinde üretilen seçkin halı örnekleri sunulacak. Stäubli ürünlerinin diğer örnekleri ise; jakar makineler, armürler ve eksantrikler, Staubli’nin iş ortaklarının salonlarında görülebilecek.

Rotatif Armürler Bakım Maliyetini Düşürüyor

Yeni evrimsel kilit sistemiyle birlikte gelen yeni nesil S3060/S3260 tipi rotatif armürler de fuarda sunulacak. Geliştirilmiş kilitleme sistemi yanı sıra, yeni S3060/S3260 grubu elektronik armürler, daha yüksek performans ve daha üstün güvenilirliğe imkan veren elektronik bir okuma sistemini bünyesinde barındırıyor. Elektrik kontrollü S3060/S3260 tipi üçüncü nesil rotatif armürler, her türlü desenli kumaş üretimi için uygunluk gösteriyor. Bu seride, dokuma makinesinin performansıyla eşleşen çeşitli armür tipleri bulunuyor. S3060’lar rapierli dokuma makinesi tiplerinin hepsine ve S3260’lar bütün hava jetli dokuma makinesi tiplerine monte edilebiliyor. Bu makineler, gürültü ve titreşimi önemli ölçüde azaltan bir sistemle donatılmış. Makinelerin; az bakım gerektirme, üstün kaliteye sahip parçalara ve tek parça gövdeye sahip olma, önemli ölçüde artırılmış yük kapasitesi, esneklik ve güvenirlilik gibi avantajları bulunuyor.

Topmatic Teknolojisi Fuarda Yerini Alacak

Kenarların yanı sıra, şeritler ve etiketlerdeki dokuma adları ve desenler için kullanılan CX 172 model jakarlı dokuma makinesi, 72 çengelle gösterilecek. Rapierli, projektill, hava jetli dokuma makineleri ve mekikli dokuma tezgahları bu makinenin uygulama alanını oluşturuyor. Yüksek kalitenin sağlanmasında, dünya genelinde tercih edilen Topmatic çözgü düğüm makineleri de fuarda sunulan teknolojiler arasında yer alıyor. Bu makineler, her türlü kullanım için yüksek performans gösterirken, çözgü değiştirme sürecinde, maksimum verimlilik sağlıyor. Bu çözgü düğüm makineleri; her iplik türünde kullanılabilme özelliği ve düğümleme kalitesi sayesinde; dokuma makinesinin duruş sürelerini en aza indiriyor.

Topmatic modellerin; çapraz veya düz çözgüler için elektronik çift iplik algılama özelliği bulunuyor. Mekanik çift iplik algılama özelliği bulunan bu makineler, aynı zamanda düzensiz çaprazlama dahil olmak üzere her türlü çaprazlama tipiyle çalışabiliyor. Pamuk, yün, ipek, karışık iplikler, filament iplikler, monofilamentler ve teknik iplikler için uygunluk gösteren bu makineler, maksimum hızda dakikada 600 düğüm bağlama ve seçme hatalarında otomatik tekrarlama sağlıyor.

SX Model Jakar Makineleri

Sınırsız tasarım olanağı sunmalarından dolayı jakar makineleri, dokuma endüstrisinde önemli bir yere sahip bulunuyor. Jakarlı dokuma makinelerinin kullanıldığı ürünler arasında kravat, havlu, giyim, perde, yatak yüzü, astar, kadife, teknik kumaş yer alıyor. Firmanın bu anlamda piyasaya sunduğu en önemli makinelerden birisi ise, SX jakar makinesi olarak tanımlanıyor. Staubli’nin fuar standında sergileyeceği SX model elektronik jakar makinesinin uygulama alanları hava jetli, rapierli ve projektilli dokuma makinelerini içeriyor. Bu makinelerde, her türlü düz ve havlu kumaş kullanılabiliyor. Çengel hareketinin başlatılmasını, link bağlantısı Staubli M6 modülü gerçekleştiriyor. Elektronik kontrol ise; Dokuma makinesi ile senkronize edilmiş, bağımsız Staubli JC6 kontrol ünitesiyle gerçekleşiyor. Uygulamaya bağlı olarak, SX Jakar makinesi, talebe göre 1408 veya 2688 çengel ile donatılabiliyor. Bakımı kolay olan bu makine, optimum yalıtım sağlıyor. Dengelenmiş kaldırma mekanizmasına sahip olan bu ürün, aynı zamanda makine ayarları yapmak için güvenli ve kolay bir şekilde erişilebilirlik sağlıyor.


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.

FİRMANIN DİĞER HABERLERİ

Firmanın Tüm Haberlerini Göster