Starlinger’den Gaziantep Üniversitesine Jest

Dokuma plastik ambalaj ve plastik geri dönüşüm alanında makine üretimi yapan Viyana merkezli Starlinger, sosyal sorumluluk projelerine destek olmaya devam ediyor. Firma son olarak Gaziantep Üniversitesi’ne 2 adet Alpha 6 yuvarlak dokuma tezgahı hediye ett

  26 Temmuz 2013 23:14 Cuma
Starlinger’den Gaziantep Üniversitesine Jest

Starlinger, Gaziantep Üniversitesi'ne iki yuvarlak dokuma tezgahı bağışladı. Üniversitede pratik çalışma imkanı sağlamak için yapılan bu girişim, okul yönetimi tarafından da ilgiyle karşılandı. Avusturyalı tekstil makine üreticisi Starlinger'in Naci Topçuoğlu Yüksekokuluna yaptığı bağışın, Alpha 6 yuvarlak dokuma tezgahı sistemi olduğu açıklandı. Konu ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Starlinger CEO'su Angelika Huemer, Gaziantep bölgesinin paketleme alanında önemli üreticilere sahip olduğunu belirtti. 30 yıldır aktif olarak Türkiye pazarında olduklarının altını çizen Huemer, geleceğin profesyonellerine eğitim vermenin önemine dikkat çekti. Huemer; “Umarım gençlerin pratik eğitim süreçlerini desteklemek için attığımız bu adım, faydalı bir şekilde sonuçlanır” dedi.

Gaziantep’te dokuma sektörüne olan ilginin her geçen arttığına işaret eden Starlinger CEO’su Angelika Huemer, halı üretiminin dışında özellikle çuval dokumasının bu bölgede geliştiğine değindi. Gaziantep'te PP kumaş ve makine yapımı halıların üretiminin de hayli dikkat çekici oranlarda olduğunu hatırlatan Huemer, bu bölgede Türkiye toplam dokuma çuval üretiminin yüzde 50’sinin yapıldığını vurguladı. Huemer; “Son otuz yıldır Türk pazarına 4.800 yuvarlak dokuma tezgahı kurduk. Bunun yanında hızlı servis imkanını da tüm müşterilerimize sunuyoruz. Türk mühendislerinden oluşan Starlinger ekibi, üreticilerin sorunlarına yanıt vermek için çalışmalarını sürdürüyor” ifadesini kullandı. Starlinger’den üst düzeyde katılımın olduğu etkinlikte Şahinbey Valisi Mehmet Aydın, Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yavuz Coşkun, Naci Topçuoğlu Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Cahit Bağcı, Gaziantep Sanayi Odası Meclis Başkanı Mustafa Topçuoğlu, PP Kumaş ve Çuval Üreticileri Derneği Başkanı Mahmut Köroğlu, Gülsan Holding Yönetim Kurulu Başkanı Vedat Toğçuoğlu, çok sayıda öğretim görevlisi ve öğrenci ilgi gösterdi.


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.

FİRMANIN DİĞER HABERLERİ

Firmanın Tüm Haberlerini Göster