Starlinger’den, Asya’ya Yeni Yatırım

Starlinger, Asya'daki yatırımlarına devam ediyor. Geçen yıl Özbekistan’da satış ve servis ofisi açan firma, 2013 yılında hizmete giren Endonezya ofisi ile Asya’daki gücünü artırmayı hedefliyor.

  05 Nisan 2013 00:57 Cuma
Starlinger’den, Asya’ya Yeni Yatırım

Dokuma plastik ambalaj üretimi ve plastik geri dönüşüm alanında makine üretimi yapan Viyana merkezli Starlinger, Asya bölgesindeki yatırımlarını sürdürüyor. Firma, geçen yıl Özbekistan’daki yatırımının ardından 2012 yılı sonunda da, Güney Doğu Asya ülkesi olan Endonezya’da yeni bir bölgesel ofis açtı. Endonezya’nın Surabaya kentinde faaliyet gösterecek olan ofis, 2013 itibariyle faaliyetlerine başladı. PT Starlinger SEA adıyla Güney Doğu Asya’daki çalışmalarını yürüten firma, büyüyen dokuma ambalaj pazarına yanıt vermeyi hedefliyor. Satış ve servis hizmetlerinin ikisinde de aktif olarak çalışacak olan ofis, Hengky Senjaya tarafından yönetilecek. İlk etapta bünyesinde dört bölgesel teknisyen çalıştıracak olan Starlinger SEA, yıl içinde hem servis hem de satış bağlantılarını güçlendirecek. Yeni açılan ofisin faaliyetleri ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Stralinger Satış Direktörü Hermann Adrigan; “ Endonezya’daki, Starlinger müşterilerine tam kapsamlı teknik servis sağlamayı hedefliyoruz. Açılan yeni ofisle Asya’daki pozisyonumuzu da güçlendirmek istiyoruz” dedi.

Güney Doğu Asya: Büyüyen Bir Pazar

Güney Doğu Asya’daki güçlü ekonomik büyüme, bölgeyi hem ulusal hem de uluslararası seviyede önemli bir pazar haline getiriyor. Paketleme sektörünün de sürekli geliştiği alanda, nüfusun itici gücü talepleri şekillendiriyor. Starlinger’in bölgedeki müşterileri genel olarak tarımda kullanılan paketleme tekniklerini uygulayan üreticiler olarak öne çıkarken, gelişen çimento ve kimyasal sanayide pazarın büyümesini tetikliyor. 2012 yılında geri dönüşüm teknolojilerinde 25. yılını kutlayan Starlinger, Özbekistan ofisinin ardından Endonezya yatırımı ile genişleme hamlesini bir adım ileriye taşıyor. Firma, ABD, Hindistan, Rusya, Endonezya, Özbekistan, Çin ve Brezilya'da bulunan şubeler ve çok sayıdaki ülke temsilciliği ile kapsamlı bir servis ve satış hizmeti sunuyor.

Dokunmuş plastik çuvallar için makine, proses teknolojisi ve PET geri dönüşümü konusunda pazar lideri olan Starlinger, bu alanda dünyanın en kapsamlı makina ve tesis yelpazesini sunan firma olarak biliniyor. Özellikle kolay kullanım, yüksek  verimlilik ve aynı zamanda düşük maliyet konuları üzerine başarılı teknolojiler üreten firma, polipropilen ve polietilenden mamul komple çuval üretim tesisleri, PE-file çuval dokuma makineleri, PP konteyner dokuma makineleri, PP-PE ve polyester için rejenere tesisleri, lamine tesisleri, laboratuar cihazları, AD*STAR® komple polipropilenden mamul valfli torba üretim tesisleri, CB*STAR® alışveriş çantası, PP*STAR® pinch bottom torbaları, polyester için SSP tesisleri için gerekli olan makineleri pazara sunmaya devam ediyor. Starlinger geri dönüşüm teknolojisinin ürün yelpazesi ise PE, PP, PA, PS, BOPP ve PET (besin maddelerine uygun) makina çözümlerini kapsıyor.

Interplastica’da Yapılan Başarılı Sunum Beğeni Topladı

Starlinger, Rusya’nın Moskova kentinde yapılan Interplastica fuarında, yeni ürünlerini tanıttı. 29 Ocak – 1 Şubat tarihleri arasında yapılan etkinlikte en çok öne çıkan teknolojilerden birisi  yeni otomatik twinTAPE 200LX  oldu. 8.1 Salon, A04 standında yer alan firma yeni geliştirdiği teknoloji olan twinTAPE 200LX çapraz sarım makinasını ilk kez burada sergiledi. ‘Mükemmel çuval (sack) mükemmel bobin ile başlar’ sloganı ile tanıtılan twinTAPE 200LX hassas çapraz sarım makinesi, yüksek verimlilik ile kusursuz kumaş üretimini garanti ediyor.

TwinTAPE winderlar için konik kenarlı bobinler yeni özelliklerden birisi olarak biliniyor. Bu özellik taşıma ve kullanım sırasında(yıpranma, splays yapma)oluşacak hasarlardan bant ve şeridin (tapes) korunmasını sağlıyor. Bozulmayan bant daha az örme hatası ve işlemin devamını sağlarken, daha az alet ve işçi çalışmasını destekliyor. Azalan atık miktarı ile verimliliğe katkısı dikkat çekiyor. TwinTAPE 200LX’in 35 mm iç çapında çekirdek ile çalışan ve 600 m/dk’ya kadar çalışma hızı sağlayan yapısının firmaların zaman tasarrufuna büyük katkı yapacağı belirtiliyor. Ayrıca makinenin yeni geliştirilen travers sistemi ile, çapraz darbe değişkeni ayarlanabilirken, bobin tasarımının değişmesi durumunda da hiçbir ekstra parçaya gereksinim kalmıyor. Aynı zamanda özel bir bobin tasarımı sağlayan ürün, daha az mekanik parça içerdiğinden yağlama sorununu da ortadan kaldırıyor. Önceden belirlenmiş sarım uzunluğuna ulaştıktan sonra otomatik bobin değişimi yapan ve insan gücünden tasarruf sağlayan makine, aynı zamanda eşit çalışma uzunluğuyla bant bobinin üretimini sağlıyor.

Starlinger’in fuarda sunduğu diğer teknolojileri arasında ise geri dönüşüm çalışmaları yer aldı. Starlinger geri dönüşüm sistemlerinin, PE, PP, PA, PS, BOPP ve PET gibi birçok plastik türüne uygun olduğu özel çalışmalarla sunuldu. 12 yıllık bir faaliyet alanı içerisinde olmasına karşın ciddi derecede başarı kazanan şirketin ürün hatlarından birisi olan recoSTAR, pazardaki yerini sağlamlaştırarak küresel bir oyuncu haline geldi. PET geri dönüşüm ve arıtma sistemleriyle gıda muhafaza eden PET’ler üreten Starlinger, FDA(Amerika Birleşik Devletleri), EFSA(Avrupa), AFSSA(Fransa) ve BFR(Danimarka) gibi hem uluslararası hem de ulusal markalar tarafından kabul görerek, başarısını kanıtlıyor.

Starlinger EFSA’dan Tam Not Aldı

Avrupa Yiyecek Güvenliği Otoritesi (EFSA), Starlinger PET iV+ teknolojisini gıda ile temasta bulunan PET geri dönüşüm çalışmalarına uygun olarak niteledi. İşlem değerlendirilmesinde, Starlinger’in geri dönüşüm teknolojisi tarafından sağlanan testte elde edilen veriler esas alınırken, Starlinger en kötü koşullarda uygulanan testlerden başarıyla geçmeyi başardı. 4 aşamalı olarak planlanan geri dönüşüm işleminde, ağır kirlenmiş PET parçaların (flakes) yıkanmadan işlem gördüğü belirtilirken, EFSA’nın beklentilerinden fazlasının karşılandığı açıklandı. EFSA puanlamasında 5 maddeden 4’ünde yüzde 99 başarı sağlayan Starlinger’in, istenen yüzde 89.67’lik oranın üstünde yer alması kalitesini ortaya koyuyor. EFSA’nın yaptığı değerlendirmede başarısı kanıtlanan firmalar arasında ise, Preformia (Finlandiya), STF (Almanya), MPTS (Polonya), PET to PET (Avusturya), Eco Plastics (Birleşik Krallık), BtB (Almanya), PRT (Avusturya), Valplastic (İtalya), Fellinger B (Avusturya), ve BariQ (Mısır) yer aldı.

YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.

FİRMANIN DİĞER HABERLERİ

Firmanın Tüm Haberlerini Göster