Seramiğin Teknolojiyle Dansı; Ekoteks

Harnış grupları ve jakar aksesuarları konusunda önemli bir üretici kabul edilen Ekoteks Tekstil, kalıptan üretime kadar sektörün talep ettiği seramik tabanlı aksesuarları tekstil üreticilerine tedarik ediyor.

  19 Mart 2013 04:21 Salı
Seramiğin Teknolojiyle Dansı; Ekoteks

Ekoteks Tekstil Makina Aksesuarları firması, iplik ve jakar makinalarının talep ettiği teknolojik seramik aksesuarlarda köklü bir geçmişe sahip. Teknik porselen üretiminde 30 yıldan uzun bir süredir yer alan Erginer Porselencilik ile kurucu ortaklık yapan firma, ilk olarak 1985 yılında porselen iplik kılavuzları üretimine başladı. Tekstil makinaları sektöründeki hızlı gelişmeyi takip eden firma, 1996 yılından itibaren Ekorit markasıyla ileri teknoloji Alüminyum- oksit seramiklerini üretmeye başladı. Bu ürün, özellikle, naylon ve polyester bazlı iplik kullanan-üreten makinalarda kullanılıyor. Firma, 2002 yılında ise mikro-fiber iplikler için ekotit® markasıyla titanyum-oksit seramiklerini, 2005 yılında ise ekozir® markasıyla Murata, Autocoro, Schlafhorst gibi full otomatik iplik makinelerinde kullanılan zirkonyum-oksit makas seramiklerini ürün yelpazesine ekledi.

Stäubli, Bonas, Grosse ve Schleicher gibi jakar makinalarının harnış dizim elemanlarını ekowire® markası ile ilk kez 1989’da üreten Ekoteks, o yıllarda demir ağırlıklı gücü telleri üretiyordu. Sektördeki gelişmeleri yakından takip eden firma, sırası ile Lycralı ağırlık sistemi, silikonlu ağırlık sistemi ve son olarak da yaylı ağırlık sistemlerini üretmeye başladı. Jakar dizimlerinin ve aksesuarlarının üretimini bünyesine katan Ekoteks, 2003 yılından itibaren, başta etiket makinaları dizimleri olmak üzere; döşemelik, havlu, kadife, tül, perde ve yatak örtüsü dizimlerini makine montaja hazır bir şekilde üretiyor.

Harnış gruplarında kullanılan malzemeler çok kritik öneme sahip olduğu için firma; uluslararası kalitesi onaylanmış vulkanize fiber, derlin havan, endüstriyel polyesterden mamul uzamaya karşı fiksajı yapılmış, statik elektriklenmesi giderilmiş harnış ipleri ekowire®’de kullanılıyor.

Üretilen gücü tellerinde ise kaliteden ödün vermemek amacıyla çözgü ipinin özelliğine ve yüksek tezgah devirlerine uygun yüksek kaliteli gücü teli (nire) ve yaylık tel kullanılıyor. Aynı şekilde ekowire® markası altında üretilen jakar modül ipliği, palanga makarası, palanga ipliği gibi jakar aksesuarlarında kullanılan hammaddeler dünya çapında kalitesi onaylanmış firmalardan temin ediliyor. Firma ayrıca müşterilerine ürün konusunda teknik müşavirlik hizmeti vererek en doğru malzemenin kullanılması için hizmet sunuyor.

AR-GE Ekoteks’i Geliştirdi

Harnış grupları ve akar aksesuarları konusunda sahip olduğu bilgi birikimi ve tecrübeyle, kullanılacak tezgah devirlerine ve jakar yüklemlerine en yuğun malzemeyi kullanıcılarına önererek, süreçte etkin olan firma, yurtiçi ve yurtdışı fuarlara katılmayı da sürdürüyor. Üretiminin bir bölümünü ihraç pazarlarına sevk eden Ekoteks, makine ve iplik üreticileri sektörü ile yakın bir diyalog içinde bulunuyor. Firma, alanında 25 yıldır AR-GE ile beslenen bir geçmişe sahip.

Ekoteks, bunların yanı sıra iplik aktarma ve çözgü makinelerinde kullanılan iplik fren kılavuzlarının üretimini, müşteri taleplerine uygun olarak gerçekleştiriyor. Tekstil seramiklerinin yanı sıra; bakır kablo, çelik kablo üretiminde ve diğer endüstrilerde kullanılan teknik seramikleri de talebe göre üreten firma, POY ve FDY gibi polyester iplik üretiminde kullanılan plastikli seramik gezdiricileri de yüksek mukavemet ve kaliteyle üreterek müşterilerine sunuyor.

Modern iletişim ve üretim ekipmanları ile donatılmış bulunan firma, bünyesindeki kalıphanede tecrübeli teknik kadrosu ile, sektörün talebi doğrultusunda profesyonel CAD dizaynı ve CNC model işleme ünitesinde, yeni ürün dizaynları ve kalıp uygulamalarını gerçekleştiriyor.’Made in Türkiye’ sloganı ile üretimini sürdüren Ekoteks, TÜV-ISO 9001-2000 belgesi ile kalitesini belgelendiriyor.

 


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.

FİRMANIN DİĞER HABERLERİ

Firmanın Tüm Haberlerini Göster