Küresel Kumaş Üretimi Azaldı

Küresel kumaş üretimi Asya’dan ve Günay Amerika’dan gelen olumsuz havayla birlikte, 2012 yılının tamamında yüzde 5.1 oranında geriledi.

  25 Mart 2013 18:46 Pazartesi
Küresel Kumaş Üretimi Azaldı

Dünya kumaş üretimi, Asya’dan gelen olumlu haberlerle artmaya devam ediyor. 2012 yılının 3. çeyreğinde Avrupa’dan gelen düşük üretim miktarlarına rağmen, Asya ve Güney Amerika’daki üretim seviyesindeki artış nedeniyle pozitif yönlü bir seyir izledi. Ancak yıl bazında bakıldığında ise bir önceki yıla göre bu sene, üretim kapasitesinde düşüş yaşandı. Genel olarak bakıldığında 2012 yılının tamamında Avrupa’da kumaş üretimi artmasına karşın, hem Asya hem de Güney Amerika’daki gerileme nedeniyle, toplam küresel kumaş üretimi düşüş gösterdi. Küresel kumaş stoklarında ise, 2011 yılının 3. çeyreğine göre Avrupa’da ve Kuzey Amerika’da düşüşe rağmen, Asya ve Güney Amerika’daki yüksek stok seviyesinin sonucu olarak küçük bir artış meydana geldi. Kumaş siparişleri açısından bakıldığında ise, 2012’nin 3. çeyreğinde bir önceki yıla göre ve toplam yıllık bazda bir önceki yıla göre, hem Avrupa hem de Brezilya’da negatif yönlü bir seyir görüldü.

2012 yılının 3. çeyrek kumaş üretimi Asya’da yüzde 4, Güney Amerika’da yüzde 2,7 oranında artarken, yüksek stoklama planları doğrultusunda toplam da yüzde 3 oranında artış gösterdi. Bunun yanında da Avrupa Bölgesi’nde yüzde 6.5 oranında düştü. 2011 yılı ile karşılaştırıldığında ise dünya kumaş üretimi Asya’da yüzde 6.3, Güney Amerika’da yüzde 2.5’lik düşüşün sonucu olarak yüzde 5.1 oranında geriledi. Diğer yandan Avrupa’da ise yıllık bazda yüzde 4.9 artış yaşandı. Küresel iplik ve kumaş üretimleri açısından tahminlerinde, 2012 yılının 4. çeyreğinde, 3. çeyrek rakamlarına göre Asya’da pozitif, Avrupa’da sabit ve Güney Amerika’da negatif bir hareket olacağı yönünde belirtiliyor. Küresel iplik ve kumaş üretimi stoklarının 2013’ün 1. çeyreğinde sabit kalacağı ifade edilirken, bölgesel olarak Avrupa’da iplik üretimi için gerileme, kumaş üretimi için sabit görünüm öngörülürken, Asya’da da üretim seviyesinin sabit kalacağı tahmin ediliyor. Güney Amerika’da ise hem iplik hem de kumaş için artış trendinin olacağı belirtiliyor.

 


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.

FİRMANIN DİĞER HABERLERİ

Firmanın Tüm Haberlerini Göster