Karl Mayer, ITM’de ML 46 İle Yer Alacak

Çözgü hazırlama ve çözgü örgü alanlarının güçlü üreticisi Karl Mayer, ITM Texpo Eurasia Fuarı’nda ML 46 teknolojisini sunacak.

  22 Mart 2013 21:38 Cuma
Karl Mayer, ITM’de ML 46 İle Yer Alacak

Karl Mayer ITM Texpo Eurasia Fuarı’nda ML 46 teknolojisiyle yeni nesil elektronik multibar raşel makinasının avantajlarını tanıtacak. 12. salon 1202A standında yer alacak Karl Mayer, yenilikçi iplik ekipmanlarını üreticilerin bilgisine sunacak. Çözgülü örme makinaları ve çözgü hazırlama üniteleri konusunda dünya lideri olan firma, farklı uygulama alanları ve yüksek verimlilik konularında öne çıkan ML 46 teknolojisini, uygun maliyette üreticilere sunacağını açıkladı. Geçtiğimiz yıl yapılan ITMA Asya CITME fuarında da sergilenen makinanın, Türk üreticiler tarafından ilgiyle karşılanması bekleniyor. Firma tarafından yapılan açıklamada ML 46 dışında, HKS 3-M makinası ile ilgili taleplerin de alınacağı belirtildi.

Dantel pazarına yönelik yaratılan ML 34, ML 41 ve ML 46 tiplerinden oluşan makine serileri firmanın küresel alanda da başarılı satış rakamlarına ulaştığı teknolojilerin başında geliyor. Başarılı mekanik özelliklere sahip olan ML 46, Türk konfeksiyon üreticileri tarafından da yakından takip ediliyor. Yüksek düzeyde esneklik ve başarılı bir operatör konforuna sahip olan ML 46, dantel ürünleri imalatçılarına yönelik verimli üretimi garanti ediyor. 180 mm’lik azami rapor genişliğine izin veren desen tarağı konsepti, makinanın en önemli özellikleri arasında yer alıyor. ML 46 ayrıca çalışılabilir desen çeşitliliğinin geniş olması nedeniyle, dantel ürünü imalatçılarına yüksek seviyede desen özgürlüğü sağlıyor. ML 46’da yer alan yüksek çalışma güvenilirliği ile düşük bakım ihtiyacı sunan, servomotorlarla çalıştırılan desen tarakları, kullanılan tahrik konseptini geleceğin eğilimi haline getiriyor. Bunun dışında dokunmatik ekranlı modern kumanda paneli, tüm önemli makine verilerine kolaylıkla erişilmesini sağlarken, makinenin kullanımını da basitleştiriyor.

ML Serisinde Kalite Ve Verimlilik Ön Planda

Karl Mayer ML serisinde dantel üreticilerine sunduğu ürünler ile verimliliği, esnekliği ve kaliteli ürün algısını garanti ediyor. 42 desen tarağı içeren ML 46, dar veya orta genişlikte elastik dantel şeritlerin ve dış giysi sektörü için her türlü dantelli kumaşların üretimini kolaylaştırıyor. İki adet ilmek şekillendirici zemin tarağı içeren ML 46, değişken zemin yapıları vasıtasıyla sofistike görünüm ve yüksek kaliteli uygulamalar yapılmasını sağlıyor. ML 46 teknolojisinin teknik özellikleri ise, tekli iğne çubuğu, devirme taraklı çubuk, dilli çubuk, sabit ilmek tarama çubuğu, ilmek şekillendirme için 2  adet taban kılavuz çubuğu (GB 1 ve GB 2), elastan için 2 adet taban kılavuz çubuğu (GB 52 ve GB 59), 6 desen çubuklu 7 hareket hattında 42 desen çubuğu olarak sıralanıyor.

EL Motif ünitesinde bulunan elektronik tarak kumandası, zemin tarakları ve desen tarakları (tel taraklar) için uygulama işlemlerini kolaylaştırırken, makinada 50 adede kadar pozitif bom tahrik sürücüsü (PPD) yer alıyor. Ayrıca ‘Karl Mayer Komuta Sistemi’ adı altında ‘Motion Control’ hareket kumandası / temel fonksiyonların kontrolü için “Multispeed” çoklu hız kumandası, zemin kılavuz çubuklarının, desen kılavuz çubuklarının ve jakar çubuğunun kontrolü için desen kumandası üreticilere kullanım kolaylığı sağlıyor. Desen bilgilerinin okunup yazılmasına yönelik USB portu, üretim bilgilerinin görüntülenmesi için renkli dokunmatik ekranlı operatör ara yüzü, veri toplamaya yönelik ağ ara yüzü (Ethernet), teleservis ve entegre iplik kontrolü – Laserstop makinanın diğer özellikleri arasında sayılıyor.

ML 46 Eğitimleri Devam Ediyor

ITM’de ML 46 makinası ile yer alacak olan Karl Mayer, Ocak 2013 itibariyle de makinanın doğru kullanımına yönelik eğitim seminerlerini vermeye devam etti. İlki Eylül 2012’de Hindistan’da yapılan uygulamanın, Almanya ayağı Oberthausen Merkezi’nde yaklaşık 200 kişinin katılımıyla gerçekleştirildi. Dantel üreticilerine yönelik yapılan özel eğitimler, özel olarak hazırlanan bir makine üzerinde gerçekleştiriliyor. Multibar rashel makinesinin tüm özelliklerinin eksiksiz olarak uygulandığı eğitim makinası, üreticilerin pratik olarak uygulamaları takip etmesini sağlıyor. İki hafta boyunca süren eğitimlerde dersler İngilizce, İspanyolca ve Almanca olarak yapılırken, sektör oyuncularının da sorularının kısa sürede cevaplandığı bir platformu ifade ediyor.

Teknik Tekstiller İçin Malitronic Mutliaxial

Karl Mayer ITM Texpo Eurasıa Fuarı’nın sergilemediği ancak sürekli geliştirmeye devam ettiği özel çalışmalarını da üreticilerle paylaşmaya devam ediyor. Firmanın en önemli ürünleri arasında yer alan Malitronic® Multiaxial, teknik tekstiller alanında kullanılan başarılı bir makine olarak tanımlanıyor. Teknik tekstil üreticilerine dönük çözümler geliştiren Karl Mayer’in, teknik tekstil iş biriminde Malitronic Multiaxial makine serisi, karbon malzemenin işlenmesi için kullanılıyor. Flanşlı bir bobinden yayılmış karbon şeritlerini işlemek için Malitronic Multiaxial C&L (kesme & döşeme) üzerinde bir döşeme modülüne sahip bulunuyor. Makina, ağır elyaf halatından üretilen yüksek kaliteli çok eksenli kumaşlar üretirken, geleneksel işlemlerle kıyaslanınca verimliliği büyük oranda arttıran bir işleme tekniği barındırıyor.

Ağır çeki malzemelerin etkin bir şekilde işlenebilmesi için enerji tüketimini azaltıp, verimi ve çalışma genişliğini yükseltmeye odaklanan Karl Mayer, serme süreci ile tekstil üretim sürecini birbirinden ayırdı. Bu sistemin anahtar noktası yeni harici Elyaf Serme Hattı( Fibre Spreading Line-FSL). FSL sistemi aktif olarak cağlık(creel) üzerinde yer alan bobinlerden karbon bantlarını çekerken, genişlik ve ağırlık ayarları için birkaç fitili homojenleştiriyor ve çift flanşlı bobin üzerine birleştirerek sarıyor. Sürecin sonunda maksimum 600mm genişliğe sahip materyal elde ediliyor ve bölgesel çözgü levendine benzer iplik paketi Malitronic® MULTIAXIAL C&L’yi beslemeye başlıyor.

Multi-MATIC®’den Verimli Çözgü İşlemi

Karl Mayer ‘Çözgü Hazırlık’ segmentinde dengeli bir maliyet performansı ile çalışan ve birinci sınıf tekrarlanabilir ürün kalitesinde ikna edici yeni gelişmeleri sunuyor. 128 ipliğe kadar 800m/dk üretim yapabilen yeni iplik yönetim sistemi olan Multi-MATIC® verimli ve esnek bir şekilde numune çözgü işlemi yapıyor. Aynı zamanda makina üretim çözgülerini ortalama çalışma uzunluğunda üretmeyi mümkün hale getiriyor. Bu gelişme ile Karl Mayer GOM 24 ile Nov-O-Matic arasında oluşan boşluğa bir köprü inşa etmiş oluyor. Multi-MATIC® , GOM 24’e göre 5 kat daha fazla iplik işleyebiliyor, daha büyük numuneler üretebiliyor, daha fazla renk işleyebiliyor ve daha önemlisi farklı iplik materyalleri ile çalışabiliyor.

İplik ve işçi maliyetlerinde yüksek tasarruf sağlayan Multi-Matic, yüksek çalışma hızlarında bile çözgü tamburunda yer alan ipliklerin renkleri değiştirilebiliyor. ITMA Barcelona’da ilk kez tanıtımı yapılan makinanın, satışı da devam ediyor. İtalyan üreticilerin talep ettiği makine, daha çok bayan dış giyim için yüksek moda yün, ipek ve flament ipliklerin işlenmesinde kullanılıyor. Heimtextil Fuarı’nda da makinayı çalışır halde sergileyen Karl Mayer, özel sunumlarla makinanın teknik özellikleri hakkında bilgi vermişti.


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.

FİRMANIN DİĞER HABERLERİ

Firmanın Tüm Haberlerini Göster