KARL MAYER Çözgülü Örme’ye Zerafet Getiriyor

KARL MAYER, The Fascination® Lace, Jacquardtronic® Lace ve The RJPC makinalarıyla desen özgürlüğü sunuyor

  18 Mart 2013 21:15 Pazartesi
KARL MAYER Çözgülü Örme’ye Zerafet Getiriyor

Çözgülü örme teknolojilerinin güçlü üreticisi KARL MAYER, tül perde dünyasına zerafet ve şıklık getirecek olan, yeni tül perde makinalarıyla seçenekler sunuyor. Büyük metropol yaşamlarında binaların gri yüzeyleri ev tekstilleri sayesinde renkleniyor. Özellikle pencere ve perdeler bir evin dışarıya açılan yüzü olarak en çok dikkat çeken noktalardır. Gelecek sezonun pencere modası özellikle parlak renkte, canlı, gözenekli ve ızgaralı tüllerle dekore edilmiş bir tarza sahip olacak. Geniş bir iplik ürün yelpazesi ve hassas, bazen nakışlı veya ezilmiş ince kumaşlar dikkat çeken çarpıcı motiflerle dekore edilmiş jakarlı tül perdeler geniş bir kullanıma sahip olacak.

 

Sonuç olarak, her şeyi mümkün kılan KARL MAYER’in çözgülü örme teknolojisi ile perdelerde zarif bir görünüş yakalanıyor. KARL MAYER kreatif, çözgülü örgü tül perdelerin dönüşünü sağlamak için özel bir makine yelpazesi sunuyor. Bu raşel (raschel-çözgülü örgü) makinalarla yüksek düzeyde üretkenlik elde edilirken, teknik olarak da özel optik özellikleriyle kumaşlarda çalışmaları en esnek hale getiriyor.

 

The Fascination® Lace-  FL 20/16, kadın iç çamaşırı üretimi için tasarlandı, fakat tül perde üretiminde de kullanılabiliyor. Bu küresel makine tasarım üzerinde çalışırken, özel amaçlar için kullanılabilen özellikleriyle üretimi sürdürüyor. Bunlar inovatif sicim çubuk konsepti KAMCOS®’ı kapsıyor. Tek Hız versiyonda Hareket Kontrol ile makine fonksiyonları kontrol edilebilir, desen ve zemin kılavuz çubuğu için servo tahrik makinaları, elektronik iplik besleyici ve elektronik kumaş sökücü için KAMCOS® kullanılıyor. Bütün bu özelliklerle Fascination® Lace, nakışlı desenlere sahip ince kumaşları üretmeyi avantajlı kılıyor.

 

Hiç olmadığı kadar dikkat çeken desenler Fascination® Lace’de işlenebilen iplik çeşitliliği sayesinde rahatlıkla üretilebiliyor. Örneğin buruşuk iplik 400-450 KDK iplik ağırlığı motiflerle çalıştığında hacimli bir görünüm verir. Boyanmış iplik (spin-dyed yarns) tekstilde koyu renk yaratırken Linetex® gibi kalın ya da ince noktalı iplikler zeminde yapılı efektler yaratır. Zeminler basmakalıp, pamuklu kumaş veya ince bir desenle ızgaralı bir yapıya sahiptir.

 

Ürettiği perdelerle pencerelere zarif bir dokunuş getiren Fascination® Lace, oldukça belirgin dış hatlarla asimetrik görünümlü olarak çalışsa ya da çalışmasa da yüksek bir talep görüyor. Yoğun ve süslü efektler ve kıvrımlı silüetler gibi motifler, oval desenler bu makine ile üretilebiliyor. Ev tekstil üreticileri gerek ITMA 2011 Barselona’da gerek Heimtextil 2012 Frankfurt’ta bu makinanın avantajlarını yakından gözlemleme şansı yakaladılar ve büyük ilgi gösterdiler.

 

The Jacquardtronic® Lace ile Desen Çeşitliliği Yakalandı

 

KARL MAYER, gelecek sezon iç tasarımlarda dantel desenlerin yine öne çıkacağı öngörüsüyle The Jacquardtronic® Lace makinasını geliştirdi. Bu makine, ince, genelde çiçeksi ve dekoratif desenler ve romantik bir görünümün oluşturulmasına yardımcı oluyor. JL 29/1 B verimli üretim için oldukça ideal kabul ediliyor. Geniş motif yelpazesi ile bütün sade eşyalar üretilebilir. Desenler nettir, dış hatlar belirgin ve jakarlı zeminde ince ölçeğe sahiptir. Yapılı alanlardan yumuşak, ince, düz alanlara geçiş olarak tarif edilen dönüşüm yumuşak ve incedir. Desen seçeneklerinde ki çeşitlilik iyi tasarlanmış bir makinanın sonucu olarak kabul ediliyor.

 

JL 29/1 B’nin standart versiyonu 6 sarsma hattında 24 desen çubuklarıyla ve bir jakar çubuk bölümü ile biri önde ikisi arkada 3 zemin klavuz çubuğuyla çalışıyor. Kılavuz çubukları, iplik besleme ve kumaş çözme elektronik olarak kontrol ediliyor. Hareket kontrollü/Multi Hız kabiliyeti ile KAMCOS® sistemi tüm ana fonksiyonları kontrol etmekle görevli. JL 29/1 B makine konsepti ayrıca çok amaçlıdır ve özel bir fiyat/performans orantısına sahip bulunuyor. Tül perde sektörü için The Jacquardtronic® Lace; E 18 ayarında da mevcut.

 

The RJPC, Tül Perdeden Masa Örtülerine Kadar Her Yerde

 

The RJPC 4 F-NN tül perde jakarlı raşel makine ise, KARL MAYER’in ev tekstili için her yerde bulundurduğu bir makine olarak tanımlanıyor. Bu makine rustic cafe perdelerinden masa örtüleri gibi modaya uygun kenarlık tiplerine kenar birçok ürünü üretmek için kullanılabiliyor. RJPC’nin en son jenerasyonu elektronik kumaş sökücüye, elektronik iplik besleme kontrolüne, Hareket Kontrolü/Çoklu Hız özellikleri ile KAMCOS® sistemine ve innovatif, basınç kontrollü iğne seçimine sahip bulunuyor. Üç ve dört iğne ile biçimlendirilmiş teknoloji kombinasyonu sayesinde, bu yenilikçi tül perde jakarlı raşel makine tüm ekipmanlarıyla birçok çeşitte dikkatleri üzerine çeken tül perde üretimi yapabilir. Basınç zeminleri şeffaf efektlerle güzel bir iç etkileşim yaratabilir. Açık yapıda, ince ızgara tül alanları yaratan makine, neredeyse 3 boyutlu kabartma efektleri ve yoğun yüzey efektlerini etkileşimli olarak üretiyor.

 

Sabitleştirme amaçlı iğnelerin etrafına atkı saran GB3 iğne dokuma bir görünümle hem hafif ve hem sabit zeminler üretilebilir. Saydam olmayan bir perde kumaşı ve hafif saydam, ince tül perdeden oluşan ürün, RJPC 4 F-NN’nin ticari markası kabul ediliyor. Tül perde jakarlı raşel makinaların diğer bir özelliği farklı tül zeminlerinde çalışabiliyor olması. RJPC 4 F-NN farklı çeşitte zeminler üretmek için bir dikiş formu ve iki atkı sarma zemin kılavuz çubuğuna sahip.

 

KARL MAYER firmasının makinaları Türkiye’de, Erko Sınai Ürünler Mümessillik Ticaret A.Ş. tarafından temsil ediliyor.


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.

FİRMANIN DİĞER HABERLERİ

Firmanın Tüm Haberlerini Göster