Karl Mayer, Baharı Fuarlar’da Karşılıyor

Karl Mayer, küresel çapta tekstil makine fuar organizasyonlarının değişmeyen lider oyuncusu olmaya devam ediyor

  19 Mart 2013 03:08 Salı
Karl Mayer, Baharı Fuarlar’da Karşılıyor

Çözgülü örme ve çözgü hazırlama makinaları alanında önemli üreticilerden Karl Mayer, 2012 yılına hızlı bir giriş yaptı ve neredeyse düzenlenen her teknoloji fuarına katılmayı sürdürüyor.  Merkezi Almanya’nın Obertshausen kentinde yer alan Karl Mayer, 74 yıllık üretim tecrübesi ile çözgülü örme makine sektörüne yön vermeye devam ediyor. Küresel çapta çözgülü örme makinası, çözgü hazırlık makinası ve çözgülü dokuma makinası üretimi gerçekleştiren Karl Mayer, ticari temsilcisi C. Illies & Co ile Nisan ayında Endonezya’daki İntertex,  İstanbul’daki ITM Texpo Avrasya,  Vietnam Ho-Chi-Minh City ve Haziran’da ki ITMA Asya CITME tekstil makineleri fuarında yer alacak. 1937 yılında kurulan ve yıllardır kazandığı tecrübe ile tekstil sektöründe söz sahibi olan Karl Mayer, katılım gösterdiği fuarlarda yenilikçi makinelerine de yer verecek.

Firma, 2012 yılının ilk önemli etkinliği olarak Bangladeş’teki DTG fuarına katılmıştı. 9-12 Mart tarihleri arasında Dhaka’da düzenlenen fuarda Karl Mayer; HKS 2-3 E ve HKS 3-M yüksek hızlı triko makinaları ile, RD 2 N ve RSE 4-1 raşel makinalarını sergilemişti. Nisan ayı ve sonrasındaki dönem, Karl Mayer’in etkinliklere daha yoğun katılım göstereceği bir dönem olarak açıklandı.

Karl Mayer, 11-14 Nisan’da Vietnam’da

Karl Mayer, 11-14 Nisan 2012 tarihleri arasında Ho-Chi-Minh City Vietnam'da yer alacak. Fuar, Vietnam Saigon kumaş ve Konfeksiyon Aksesuarları Fuarı ile birlikte Ho Chi  Minh City’de yapılacak. Vietnam tekstil sektörünün tanınması ve yatırımların incelenmesi açısından önemli olan bu fuarda, Karl Mayer en yeni teknolojilerini sergileyecek. Firma, örgü atkı ve çözgü hazırlama makineleri ile yer alacak. Karl Mayer’in tekstil ticaret temsilcisi olan C. lllies&Co'nun yer alacağı fuar, son tekstil tasarımlarını ve yeniliklerini kapsayacak.

Firmadan yapılan açıklamaya göre Vietnam’ın yatırımları çekmek için olumlu bir yaklaşım sergilediği belirtilirken, ülkenin önemli bir tekstil üreticisi olduğu ifade edildi. Çin’deki yaşanan maliyet artışı da göz önünde bulundurularak şirketlerin yatırımlarını bu bölgeye kaydırıldığı açıklandı. Pekin ulusal kalkınma ve Reform Komisyonu tarafından yürütülen bu analize göre, ülkedeki ücret ve malzeme maliyetinin artışı kaçış yaşanmasına sebep oluyor. Özellikle Vietnam ve Endonezya’ya kayan bu yatırımlar, bu ülkelerin önemini de hayli arttırıyor.  Bu ülkelerin seçilmesinde ise en önemli sebepler arasında, düşük ücret maliyetine ek olarak, istikrarlı döviz kurları ve ihracat kota sınırlamasının olmaması olarak belirtiliyor.

 

İntertex’de, Jacquardtronic® Lace Öne Çıkacak

Karl Mayer, önemli tekstil fuarlarının başında yer alan İntertex Endonezya’da son teknolojiye sahip ürünlerinin sergilemeyi sürdürecek. 19-22 Nisan tarihleri arasında gerçekleştirilecek fuarda, özellikle DJ serisinde yer alan, Jacquardtronic® Lace makinesi ile Endonezyalı kadınların yerel giysileri ‘Kebaya’ kumaşların, daha kaliteli ve verimli üretimine odaklanacak. Bu yıl yaklaşık 20.000 ziyaretçi ve 414 firmanın takip etmesi beklenen fuara, özellikle Çin’den katılımın yoğun olacağı belirtiliyor. Bu ülkenin ardından ise Tayvan, Hindistan, İtalya, Güney Kore, Almanya, Japonya ve İsviçre geliyor. Çözgülü örme makinelerinin lider üreticisi Karl Mayer, bilgi birikimi ile Salon 9'da Endonezya ve tüm dünya tekstilcileri için makinelerini geniş bir yelpazede sunacak.

ITM’de Nov-O-Matic Sergilenecek

Karl Mayer Group ve ticari temsilcisi Erko Textil, örme kumaş üretimi ve dokuma alanındaki son teknoloji ve uygulamalarını, ITM Texpo Avrasya’da sergileyecek. Karl Mayer, 21-24 Nisan’da gerçekleştirilecek olan fuarda, 12. Salon’da 1210 C standında yer alacak. Firma, çalışır halde bir triko makinesini de üreticilere tanıtacak.

Karl Mayer, çözgülü örme makinelerini özellikle zemin işlemeleri, döşemelik kumaş, streç iç çamaşırı, yarı teknik tekstil, tül perdeler için daha özellikli hale getirdi. Teknolojik çözümlerini Türk ve dünya üreticilerine sunmak için ITM’de yer alacak olan firma özellikle denim pazarı için geliştirilen, Nov-O-Matic makinesi hakkında bilgilendirme yapacak. Çalışır durumda sergilenecek olan Nov-O-Matic otomatik çözgü değiştirme özelliğini bünyesinde barındırıyor. Dönüşüm için geniş bir aralığa sahip olan makine, son derece esnek yapısı ile dikkat çekiyor. Firma ayrıca, kısa periyotta moda sektörü için yüksek kalitede üretim için bulduğu çözümleri deneyimli ekibiyle sunacak.

ITMA Asya’da Wefttronic® ile Genişliği Arttırıyor

Karl Mayer 12-16 Haziran'da gerçekleştirilecek olan ITMA Asya-CITME Şanghay edisyonunda da yer alacak.  Firma, çözgülü örme makineleri ve çözgü hazırlama makineleri alanında temel teknik ve ekonomik açıdan başarılı üreticilerinden biri olarak ITMA Asya CITME’ye katılacak. Yenilikçi ürünlerini sunacak olan lider firma, birinci sınıf makineleriyle fuarda yer alacak. Karl Mayer, iki yüksek hızlı çözgü örgü makinesi ve iki dantel makinesi ile verimlilik ve esneklik açısından yeni performans özelliklerini tanıtarak fuara gelenleri etkilemeyi hedefliyor.

Firma Wefttronic® makinesi ile teknik tekstil üretimi için daha önceden elde edilemeyen genişlikleri ve teknolojilerini sergileyecek. Bu raşel makinesi (Raschel Machine) 213" genişlikte çalışabilen ve şimdiye kadar kullanılan 168" ve 138" genişliklerini de tamamlayan bir yapıya sahip bulunuyor.

Firma, çözgü hazırlama sektörü için ise, Isotens cağlık (creel) ile çok amaçlı kullanılabilen Nov-O-Matic 2'yi sunacak. Bu otomatik çözgü makinesine yeni kaliteli standartlar ve uzun çözgü üretiminde verimlilik sağlayan teknolojiler ile CITME'de yer alacak. Bu yüksek teknolojik çözümlerini daha önce 2011 Eylül ayında ITMA Barcelaona’DA sergileyen Karl Mayer, büyük heyecan yaratmıştı. Firma, üretimlerini de tekrar bu fuar ile tanıtma şansını yakalamış olacak.

Şanghay’da yer alan Karl Mayer standında, ışık şovuyla birlikte üreticilere seslenecek. Ayrıca Karl Mayer, Çin Wujin'de özel bir gösteri için de sergi hazırlayacak. Havlu gibi malzemelerin üretimi için kullanılan TM 4- T EL makinesini burada sergileyecek.

 


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.

FİRMANIN DİĞER HABERLERİ

Firmanın Tüm Haberlerini Göster