Jakob Müller AG, COMEZ’i Bünyesine Kattı

Jakob Müller Group, İtalya’nın güçlü markalarından COMEZ’i satın aldı. Kroşe ve örme makinaları alanı yakından ilgilendiren bu satın alma sonrasında COMEZ markası ve hizmetlerinin devam edeceği belirtildi.

  20 Mart 2013 21:28 Çarşamba
Jakob Müller AG, COMEZ’i Bünyesine Kattı

Kroşe ve örme makinalarındaki faaliyetlerini ileri boyutlara götürmek isteyen İsviçre merkezli Jakob Müller AG Frick, İtalya’nın güçlü örme makinaları üreticisi COMEZ Gestioni S.p.A’i satın aldı. 8 Ekim tarihi itibariyle Jakob Müller Grubu’nun bir üyesi olan firma, faaliyetlerini COMEZ International S.r.L. adıyla sürdürecek. Duyuruda Jakob Müler Holding AG Yönetim Kurulu Başkanı Christian Kuoni, Jakob Müller AG Frick Finansman Müdürü Bruno Bolliger ve Comez International S.r.L Yönetici Paolo Banfi’nin isimlerine yer verildi.

 

Tekstil makinaları ve teknolojilerinin önemli üreticilerinden Jakob Müller grubuna dahil olan  COMEZ markasının, makina protföyünün, kalite standartlarının, makine ve servis hizmetlerinin hiçbir değişlikliğe uğratılmadan örme alanında sistem ve çözümler sunmaya devam edeceği belirtildi. Jakob Müller ve COMEZ‘in bu yeni ortaklığın sinerji etkisinin, ürün portföyü ve servis konularındaki çabalarını destekleyeceğine emin oldukları da dile getirildi.

 

Anlaşma gereği COMEZ Gestioni, Jakob Müller Grubu’nun bünyesine geçerken, oluşturulan COMEZ International S.r.L. firmasının yöneticisi olarak Paolo Banfi görevini uluslararası alanda devam ettirecek. Ayrıca Jakob Müller Grubu’nun örme bölümü haricindeki tüm birimlerinin faaliyetlerini aynı şekilde devam ettireceği de kaydedildi.

 

COMEZ Markası ve Hizmetleri Sürecek

 

Paolo Banfi imzasıyla ‘COMEZ’in Geleceği’ başlığı ile yayımlanan duyuruda ise, Banfi son 5 yılda kendilerine güvenen ve destek veren müşterilerine teşekkür etti. Firmalarının kroşe ve örme çözümleri alanında teknolojik Pazar lideri olmayı ana hedef olarak belirlediklerini söyleyen Banfi, küresel pazarda yaşanan ekonomik krizin firmayı etkilediğini de dile getirdi. Banfi; “COMEZ makinalarının mükemmel  teknolojik standartları ve gelecekteki hizmetlerini korumak için, COMEZ’in pazardaki pozisyonunu ve tüm operasyonlarını gözden geçirdik. COMEZ ve Jakob Müller Group’un kroşe ve örme makinaları alanındaki iş faaliyetlerini birleştirmelerini memnuniyetle bildiririm” dedi.

 

8 Ekim tarihi itibariyle firmanın COMEZ International s.r.L adıyla ürün portföyünü ve hizmetlerini vermeye başlayacağını hatırlatan Paolo Banfi, firmanın İletişim ve adres bilgilerinde herhangi bir değişme olmayacağını açıkladı. Şahsen kendisinin ve tüm COMEZ çalışanlarının mükemmel kalitede makinalar ve servis hizmeti vermek için ellerinden gelenin en iyisini yapacaklarını ifade eden Banfi, COMEZ bünyesindeki bütün kroşe ve örgü makinalarının gelecekte de istinasız sunulacağını belirtti. Banfi, COMEZ ve Jokab Müller arasındaki yeni birlikteliğin COMEZ’in teknolojik standartlarını, satış sonrası servis kalitesini arttıracağını emin olduğunu ifade etti.

 

Paolo Banfi, daha once alınmış olan siparişlerin de anlaşmalarda belirtildiği gibi süresinde teslim edileceğini, müşterilere verdikleri sözlerin ve güvencelerin geçerliliğini koruduğunu sözlerine ekleyerek, kendileriyle ve satış temsilcileriyle temas kurulabileceğini kaydetti.

 

Türkiye Pazarında Durum Netleşmedi

 

Bu satınalmanın Türkiye pazarında iki markanın çalışmalarını nasıl etkileyeceği ile merak ediliyor. Jakob Müller markası Bilol Mümessillik tarafından, COMEZ ise Benteks Mümessillik tarafından temsil ediliyor. Yeni dönemde iki markanın tek çatı altında mı yoksa yine iki farklı mümessil ile mi yoluna devam edeceği sorularının önümüzdeki bir kaç ay içinde netlik kazanabileceği belirtiliyor.

 

 


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.

FİRMANIN DİĞER HABERLERİ

Firmanın Tüm Haberlerini Göster