Itema’nın 2013 finansal karnesi

Dokuma makineleri, yedek parçalar ve entegre sistemler dahil olmak üzere dokuma çözümlerinin lider konumdaki küresel tedarikçisi Itema Group, 2013 yılının ilk altı aylık finansal sonuçlarını açıkladı.

  03 Aralık 2013 23:54 Salı
Itema’nın 2013 finansal karnesi

Sınıfının en iyi dokuma makineleri, yedek parçalar ve entegre sistemler dahil olmak üzere dokuma çözümlerinin küresel tedarikçisi Itema, 2013 yılının ilk altı aylık mali sonuçlarını açıkladı. Hazırlanan rapora göre, 2013 yılının ilk yarısında Itema, dokuma makinelerinin satışlarından elde edilen cironun yüzde 70 artış göstermesi ile güçlü kapattı.

Faaliyetlerden elde edilen, konsolide net kar ve nakit akışı beklentileri önemli ölçüde aştığı görülüyor. Dokuma makinelerinin satışlarından elde edilen konsolide net ciro, bir önceki yıla göre yüzde 70 artış gösteriyor. Bu gelişmenin 2012 yılında uygulamaya konulan sağlam temelli ticari eylemler ile Ekim 2012’de yeni Rapierli Dokuma Makinesi R9500’ün piyasaya sürülmesinin ardından oluşan pazar başarısına bağlanıyor. R9500'ün başarısına ek olarak İtema’nın olumlu performansına katkı sağlayan gelişmeler ise şöyle; 2013 başından bu yana geçen yılın aynı dönemine kıyasla Çin’deki teslimat miktarı iki katına çıktı. Bu da müşterilerin Itema makinelerinden üretilen ürünlerin kalitesi konusunda bilinçlenmesini sağladı. P7300Hp’nin satışları 2012’e kıyasla üçe katlandı. Yedek Parça İş Birimi, zorunlu piyasa koşullarına rağmen planlanmış hafif bir düşüş yaşadı.

Dokuma makineleri yıl boyunca %70 ciro yaptı

2012 yılının sonunda zaten önemli bir ölçüde artış göstermiş olan Itema’nın dokuma makineleri için hazırdaki siparişler, 2013’ün ilk yarısında yüzde 50 oranında arttı. Itema 2013'ün ilk yarısını 12 milyon Euro vergi öncesi kazanç(VÖK) ile kapattı. Aynı dönemin 2012 yılındaki sonuçlarını üçe katladı. Faiz amortisman ve vergi öncesi kar (FAVÖK) cironun yaklaşık olarak yüzde10’unu oluşturdu. Faaliyetlerden elde edilen satış miktarı sürekli olarak gelişme gösterdi. Böylece artan net finansal pozisyon FAVÖK tarafından desteklendi.

3 Milyon Euro değerinde yeni yatırımlar

Yeni yatırımlar 3 milyon Euro'ya ulaştı ve bu yatırımların yıl sonuna kadar 6 milyon Euro olması planlanıyor. Genelde ürün kalitesi ve güvenilirliğe odaklanan firma CNC makinelerinin yenilenmesi için önemli bir planda önümüzdeki yıllar için kararlaştırıldı. Ayrıca Itema, yalın üretim ilkeleri ve dünya çapındaki üretim tesisleri arasında ilk tedarik zinciriyle çalışarak pazar taleplerine daha çabuk cevap verebilmeyi ve işgücünde yalnızca minimal bir artış ile önceki yıla kıyasla küresel taleplerde yüzde 166’ya varan artış gerçekleştirmeyi hedefliyor.


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.

FİRMANIN DİĞER HABERLERİ

Firmanın Tüm Haberlerini Göster