ISKO ve INVISTA’dan Denim İşbirliği

Türk denim sektörünün ve küresel pazarın önemli oyuncularından ISKO, elyaf üreticisi INVISTA ile işbirliğine giderek Denim by Premiere Vision fuarında dikkatleri üzerine çekti.

  20 Mart 2013 00:04 Çarşamba
ISKO ve INVISTA’dan Denim İşbirliği

Sanko Holding’in güçlü denim markası ISKO™ ve Lycra® elyaf markasının sahibi INVISTA, 23-24 Mayıs tarihleri arasında Paris’te gerçekleştirilen Denim by Premiere Vision fuarında başarılı bir işbirliği gerçekleştirdi. ISKO™ sponsorluğunda fuarda yer alan ‘Up to Denim – Fit to Perfection’ platformu, elyaf ve kumaştan başlayarak, giysi üretiminden, terbiye işlemlerine kadar denim üretimini bütün yönleriyle ele aldı. Katılımcı ve ziyaretçilerden büyük ilgi gören platformda hem vücuda uyum sağlayan hem de şeklini koruyan kot üretmede yüksek kaliteli hammadde kullanmanın önemini vurgulandı. ISKO™ yüksek kalitedeki streç kumaşlar için LYCRA® elyaf ve LYCRA® T400® elyafı da dahil olmak üzere Invista tarafından üretilen hammaddelerini kullanıyor.

 

Fit to Perfection platformu’na ev sahipliği yapan Up to Denim standı, fuar boyunca yoğun ilgi gördü. Jean üretim döngüsünü ele alan standda düzenlenen basın toplantısına ISKO Pazarlama Direktörü Marco Lucietti’nin yanı sıra, Denim by Premiere Vision Direktörü Chantal Malingrey-Perrin, Invista Global Pazarlama Hazırgiyim Direktörü Jean Hegedus ve diğer önemli sektör temsilcileri katıldı. İkonik denim moda markaları Hudson, Haikure ve Fornarina, ISKO REFORM™, ISKO RECALL™, TURBOTECH™, ISKO LOOM FX™ ve ISKO FUTURE FACE™ kumaş teknolojilerini kullanarak oluşturduğu son yeniliklerini de sergiledi.

 

ISKO™ Pazarlama Direktörü Marco Lucietti yaptığı açıklamada, ISKO ve INVISTA’nın kendilerini Türk ve dünya pazarına yenilikçi kumaş konseptleri getirmeye adadığını söyledi. ISKO™’nun, LYCRA® T400® elyafı kullanarak geliştirdiği kumaş portföyünün buna bir örnek olduğunu belirten Lucietti, bu kumaşların, orta seviyede esneklik, mükemmel direnç ve dayanıklılık sağladığını ve erkek giyimi için harika alternatifler sunduğunu dile getirdi.

 

Erkek Jean Giyiminde Dayanıklılık ve Rahatlık İsteniyor

 

Invista Hazırgiyim Global Pazarlama Direktörü Jean Hegedus da yaptığı açıklamada, Lycra elyafla yapılan denim kumaşların, jenerik elastanla yapılan kumaşlara oranla her yıkamada daha fazla güç, daha az genişleme ve daha kalıcı esneklik ve çekme payına sahip olduğunu belirtti. Hegedus; “Ağartma işleminden sonraki daha yüksek güç muhafazası özellikle streç kotlar gibi vücuda yapışan kıyafetler için çok önemli bir süreçtir. ISKO™, JEGGING™ kumaşını geliştirmede bugüne kadar en ön sırada oldu. Esneklik, çekme ve geri toplama paylarının doğru dengesini tutturmak çok önemli olduğu için, en doğru seçim bu kumaşları LYCRA® elyafı ile yapmaktır” dedi.

 

ISKO™’nun, LYCRA® T400® elyafı kullanarak geliştirdiği kumaş portföyünün iki firma arasındaki yenilikçi kumaş konseptinin bir örneği olduğu belirtiliyor. Orta seviyede esneklik, üstün direnç ve dayanıklılık sağlayan kumaşın  erkek giyimde alternatif sunduğu kaydediliyor. Hegedus, yapılan araştırmalarda erkeklerin hem rahat hem de dayanıklı bir Jean istediklerini ifade ederek, erkek tüketicilerin rahatlık ve performans sağlayan Jeanları kullanmayı talep ettiğini açıkladı.

 

Yakın Plan: ISKO™

 

Küresel denim pazarının güçlü üreticilerinden ISKO™, 1904 yılına kadar köklü bir geçmişe sahip. Dünyanın en büyük Ring ve Open End iplik üretim kapasitesine sahip olan Sanko Holding’in bir kuruluşu olan firma, 1989 yılında ISKO Dokuma İşletmeleri adıyla kuruldu. Yıllık 200 milyon metre üretim kapasitesi ile dünyanın denim ve spor giyim kumaş üretiminde önde gelen firmalardan olan ISKO, Bursa’da 330 bin metrekarelik bir fabrikada üretimini sürdürüyor.  Dünya çapında 35 ofisiyle küresel pazarın farklı taleplerine direkt yanıt veren firma, denim, stretch denim, novelty denim ve overdyed denimin yanı sıra, sporgiyim için pamuk-stretch, 100% pamuklu, iplik boyalı ve kadife kumaşlar üretiyor. Firmanın ürettiği kumaşlar ÖKO TEX 100 ve ISO 9000 sertifikalarına sahip.

 


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.

FİRMANIN DİĞER HABERLERİ

Firmanın Tüm Haberlerini Göster