Halı İhracatımız Arttı

Ocak ayında ihracat verilerine göre halı ihracatımız %6.4 artış ile 235 milyon 677 bin dolara ulaştı.

  15 Şubat 2021 09:06 Pazartesi
Halı İhracatımız Arttı

Halı üretiminde söz sahibi ülkelerin başında gelen Türkiye, makine halısı ihracatında ise lider konumda. Dünya makine halısı ihracatında Türkiye’nin yanı sıra önde gelen ülkeler Çin, Hindistan, Belçika ve Hollanda olarak kayda geçiyor. Makine halısı ihracat pazarında Türkiye %35 e yaklaşan bir Pazar payı ile lider konumda bulunuyor. Dünya el halısı ve kilim üretimi ve ihracatı ise ağırlıklı olarak Hindistan, Pakistan, İran, Nepal, tarafından yapılmaktadır. Türkiye el halısı üretim ve ihracatında ise 5.sırada yer almaktadır.

‘’Yeni Pazarlar İçin Çaba Sarf Ediyoruz’’

Türkiye İhracatçılar Meclisi TİM Halı sektör kurulu başkanı Salahattin Kaplan ocak ayında Türkiye genelinden toplam 235 milyon 677 bin dolarlık halı ihracatı yapıldığını açıkladı. Kaplan, yazılı olarak gerçekleştirdiği açıklamada sektörün 2021 hedefleri hakkında da bilgi vererek, "Sektör olarak 2021 yılını üç milyar dolarlık ihracat hedefiyle kapatmayı planlıyoruz. Bazı ülke pazarlarında yaşanan sorunları önümüzdeki süreçte çözüme kavuşturacağımıza inanıyorum. Yeni pazarlarda ve mevcut pazarlardaki pazar payını artırma yönünde büyük çabalar sarf ediyoruz." değerlendirmesinde bulundu.


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.

FİRMANIN DİĞER HABERLERİ

Firmanın Tüm Haberlerini Göster